Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ECTS & DS Labels Μια τιμητική Ευρωπαϊκή διάκριση Αν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ECTS & DS Labels Μια τιμητική Ευρωπαϊκή διάκριση Αν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ECTS & DS Labels Μια τιμητική Ευρωπαϊκή διάκριση Αν
ECTS & DS Labels Μια τιμητική Ευρωπαϊκή διάκριση Αν. Καθηγητής Αύγουστος Τσινάκος Αθήνα 6/4/2012

2 ECTS & DS Labels To Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Mονάδων (European Credit Transfer and Accumulation System)

3 ECTS & DS Labels Τιμητικές διακρίσεις που απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ιδρύματα που ακολουθούν τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης όσο αφορά στο σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων στο Παράρτημα Διπλώματος αντίστοιχα.

4 ECTS & DS Labels Λαμβάνονται μετά από αίτηση-πρόταση του Ιδρύματος και αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

5 ECTS & DS Labels Το Ίδρυμα θα πρέπει να έχει αποκτήσει το Erasmus University Charter και να συμμετέχει επίσημα στην διαδικασία ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού ERASMUS Οι διακρίσεις είναι χωριστές και το Ίδρυμα μπορεί να υποβάλει για την μία ή την άλλη ή και για τις δύο ταυτόχρονα.

6 ECTS & DS Labels Τα ECTS και DS Labels

7 ECTS To ECTS που έχει υιοθετηθεί στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια έχει ως στόχο να κάνει την διαδικασία μάθησης στην Ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση περισσότερο διαφανή.

8 ECTS Βοηθά στην αμοιβαία αναγνώριση των σπουδών που παρέχονται στα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

9 ECTS Είναι προσανατολισμένο :
στο φόρτο που αναλαμβάνει ένας φοιτητής να φέρει επιτυχώς σε πέρας κατά την διάρκεια ενός εξαμήνου σπουδών βασίζεται στην αρχή της ίσης προσπάθειας ανάμεσα στους φοιτητές.

10 ECTS & DS Labels Οι πιστωτικές μονάδες είναι στενά συνδεδεμένες με τα μαθησιακά αποτελέσματα (learning outcomes) - δεξιότητες και γνώσεις που αποκτά ένας φοιτητής με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μαθήματος .

11 ECTS Αναφέρεται στις προπτυχιακές (1ος Κύκλος Σπουδών),
μεταπτυχιακές σπουδές (2ος Κύκλος σπουδών - master).

12 To Παράρτημα Διπλώματος (The Diploma Supplement)
DS Label To Παράρτημα Διπλώματος (The Diploma Supplement)

13 DS Label Το Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement (DS)) συνοδεύει ένα πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, προσφέρει μια προτυποποιημένη περιγραφή της φύσης και του επιπέδου των σπουδών που ακολούθησε ο κάτοχος του τίτλου. EN DS

14 Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ?
ECTS & DS Labels Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ?

15 ECTS & DS Labels ECTC &DS Labels Rory MacGreel
Unesco Chairman of OER Manitoba Horses ECTC &DS Labels

16 Tipping Point From film “My Winnipeg” Guy Maddin
From film “My Winnipeg” Guy Maddin

17 Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ?
ECTS & DS Labels Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ? To Label είναι μια τιμητική διάκριση. Το Ίδρυμα που την αποκτά είναι περισσότερο ευδιάκριτο στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

18 Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ?
ECTS & DS Labels Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ? Αποδεικνύει την ευαισθησία του σε θέματα αναγνώρισης των σπουδών των Ευρωπαίων φοιτητών και της επαγόμενης κινητικότητας τους συμβάλλει στην βελτίωση της αξιολόγησής του.

19 Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ?
ECTS & DS Labels Γιατί ένα Ίδρυμα να υποβάλει αίτηση απονομής του ECTS ή/και DS Label ? προωθεί τη διαφάνεια και την αναγνωρισιμότητα των σπουδών που παρέχονται στο Ίδρυμα, οδηγούν στην πιστοποίηση του Ιδρύματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

20 Οφέλη ECTS Εξασφαλίζει μεγαλύτερη κινητικότητα ανάμεσα στους φοιτητές
πιο ευέλικτους δρόμους για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

21 Οφέλη ECTS Σημαντικό βήμα στην βελτίωση της ποιότητας των σπουδών που παρέχονται στα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

22 Οφέλη DS Label Το DS βοηθά αποφασιστικά στην αναγνώριση του τίτλου του κατόχου του σε επίπεδο τόσο εκπαιδευτικό σε επαγγελματικό αποτυπώνει όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά την διάρκεια των σπουδών του.

23 ECTS & DS Labels Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Τιμητικής Διάκρισης DS Label 2010 : Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

24 ECTS & DS Labels Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Τιμητικής Διάκρισης DS Label 2011 : ΤΕΙ Καβάλας

25 ECTS & DS Labels Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Τιμητικής Διάκρισης DS Label 2011 : ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

26 ECTS & DS Labels

27 Ευχαριστώ για την προσοχή σας και…..
ECTS & DS Labels Ευχαριστώ για την προσοχή σας και….. Καλή Επιτυχία !


Κατέβασμα ppt "ECTS & DS Labels Μια τιμητική Ευρωπαϊκή διάκριση Αν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google