Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Ελευθερία Αντωνίου Νικολέττα Τσιάππα Μαρία Ταπανίδου

2 Ρωσική κουζίνα Μπόρς Είναι μια σούπα λαχανικών που είναι πολύ φημισμένη στη Ρωσία. Συνήθως μέσα στη σούπα βάζουμε παντζάρι. Το παντζάρι κοκκινίζει τη σούπα. Ένα μυστικό για να γίνει η γεύση της πιο νόστιμη είναι να βάλουμε λεμόνι αντί ξύδι. Σίρνικι Είναι τηγανίτες από λευκό τυρί που εμφανισιακά δεν μοιάζουν με επιδόρπιο. Για να γλυκάνει η γεύση της βάζουμε λίγο μέλι ή γλυκά σιρόπια που επιθυμούμε. Δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά είναι και υγιεινό.

3 Σίρνικι ΥΛΙΚΑ 1 φλιτζ. αγελαδινό τυρί (cottage cheese) 2 αυγά 5 κουταλιές γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κουταλιά ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι ξύδι Αλεύρι για το πανάρισμα 4 κουταλιές λάδι (τηγάνισμα) Ξινή κρέμα Ζάχαρη άχνη Φράουλες ή μούρα μέλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλάτι. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε την σόδα και το ξύδι. Ρίχνετε το μίγμα αυτό στο μεγάλο δοχείο και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με αλεύρι ένα πιάτο ή ένα ταψί. Παίρνετε κουταλιά-κουταλιά από το μίγμα και βάζετε πάνω στο αλεύρι. Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Πασπαλίζετε από πάνω ξανά με αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσεκτικά με μια σπάτουλα πιάνετε τα πανκέικς και τα βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3’ κάθε πλευρά. Τέλος βάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετε με ξινή κρέμα ή ζάχαρη άχνη ή μούρα ή μέλι. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και τους δικούς σας συνδυασμούς.

4 Ιταλική κουζίνα Amo il cibo itialiano! Πίτσα
Η πίτσα είναι δημοφιλές ιταλικό φαγητό, αγαπημένο όχι μόνο στους Ιταλούς αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η λέξη πίτσα εμφανίστηκε τον δέκατο-έκτο αιώνα στη Νάπολη. Panforte Είναι παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο που περιέχει φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με κέικ φρούτων. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πολύ απλή. Οι πρώτοι που άρχισαν να το φτιάχνουν ήταν οι κάτοικοι της πόλης Σιένα στην Τοσκάνη. Panforte, σημαίνει ισχυρό ψωμί. Pasta Carbonara Το βασικό συστατικό είναι τα ζυμαρικά. Συνοδεύονται από μια σάλτσα με αυγά, τυρί και μπέικον. Amo il cibo itialiano!

5 Γαλλική κουζίνα Ratatouille
Εμείς το λέμε μπριάμ. Είναι πολύ δημοφιλές πιάτο που έγινε και ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή έναν ποντικό. Macaron Είναι ένα γαλλικό στρογγυλό γλυκό. Κυρίως περιέχει αμύγδαλα και ζάχαρη. Η γέμιση του συνήθως περιέχει κρέμα ή μαρμελάδα. Επίσης τα διάφορα χρώματα και οι διάφορες γεύσεις τους μας τραβάνε την προσοχή.

6


Κατέβασμα ppt "Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google