Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελένη Στυλιανή Καρκαλά Παναγιώτης Κουτρουμάνος Γεωργία Κωνσταντέλια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελένη Στυλιανή Καρκαλά Παναγιώτης Κουτρουμάνος Γεωργία Κωνσταντέλια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελένη Στυλιανή Καρκαλά Παναγιώτης Κουτρουμάνος Γεωργία Κωνσταντέλια
ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΡΟΜΠΟΤ Ελένη Στυλιανή Καρκαλά Παναγιώτης Κουτρουμάνος Γεωργία Κωνσταντέλια

2 Τι είναι τα ρομπότ; Και σε τι χρησιμεύουν;
Ρομπότ: ονομάζεται οποιαδήποτε μηχανική συσκευή που μπορεί να υποκαθιστά τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες. Τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να κάνουν εργασίες οι οποίες είτε είναι δύσκολες ή επικίνδυνες για να γίνουν απευθείας από έναν άνθρωπο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν εργασίες ταχύτερα ή φθηνότερα απ' ό,τι ο άνθρωπος.

3 Κάπως έτσι είναι ένα μεγάλο τετράποδο ρομποτ!!!

4 Κίνηση ρομπότ με τέσσερα πόδια
Το βάδισμα με τέσσερα πόδια θυμίζει σε όλους κινήσεις τετράποδων ζώων. Τα περισσότερα εμπορικά τετράποδα ρομπότ μοιάζουν με σκύλους και απευθύνονται σε ζωόφιλο κοινό ή σε μικρά παιδιά. Είναι δύσκολο να διατηρηθεί η ισορροπία καθ’ όλη την διάρκεια της κίνησης στα τετράποδα ρομπότ. Χρειάζεται κάθε φορά να προσαρμοστούν τα πόδια, έτσι ώστε το κέντρο βάρους του ρομπότ να βρίσκεται σε συγκεκριμένα όρια. Σε περίπτωση όμως που το έδαφος είναι τραχύ, εύκολα μπορεί να ακολουθήσει πτώση.

5 ….. Στα τετράποδα ρομπότ είναι εφικτή η στατική σταθερότητα, αλλά όχι πάντα. Παίζει ρόλο πού βρίσκεται το κέντρο βάρους κάθε φορά. Παρ’ όλα αυτά έχει πρόσφατα δημιουργηθεί τετράποδο ρομπότ το οποίο δεν χάνει την ισορροπία του κατά την διάρκεια του βαδίσματος ακόμη κι όταν δέχεται σπρώξιμο.

6 Το πρώτο ρομποτικό σκυλί
Το πρώτης γενιάς ρομποτικό σκυλί της Sony, το AIBO, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1999, αλλά η παραγωγή του διακόπηκε το 2006 και η τεχνική του υποστήριξη το Πολλά όμως από τα AIBO που απέκτησαν οικογένεια άρχισαν να «αρρωσταίνουν» και να «γερνάνε», πλησιάζοντας στο τέλος του κύκλου της ζωής τους, όπως και τα πραγματικά αγαπημένα τετράποδα.

7 Κάπως έτσι είναι ένα παιδικό τετράποδο ρομπότ!!!

8

9 H Boston Dynamics, η διάσημη αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στη ρομποτική υψηλής τεχνολογίας, παρουσίασε το νέο ρομπότ της με το όνομα Spot Mini. Αυτή είναι μια νέα μικρότερη έκδοση του ρομπότ Spot η οποία κινείται σαν ένας σκύλος. Η μπαταρία του SpotMini του επιτρέπει να λειτουργεί για 90 λεπτά και ζυγίζει μόνο 25 κιλά

10 Η εταιρεία αναφέρει ότι το SpotMini είναι ένα από τα πιο αθόρυβα ρομπότ που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Έχει διάφορους αισθητήρες, μια κάμερα για την πλοήγησή του στο χώρο, ένα γυροσκόπιο για τη διασφάλιση της ισορροπίας του και αισθητήρες ιδιοδεκτικότητας στα άκρα.

11

12 Το SpotMini μπορεί να κάνει πολλαπλές καθημερινές εργασίες αυτόνομα, όπως να ανεβαίνει σκάλες, να περνά κάτω από εμπόδια, να μεταφέρει ή να τοποθετεί αντικείμενα σε συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο, συχνά πρέπει να καθοδηγείται από έναν άνθρωπο για να ολοκληρώσει τις ενέργειές του.

13 Τα βασικά μέρη ενός ρομπότ είναι:
Το μηχανικό μέρος (σασί). Σε αυτό συνδέονται όλα τα μέρη του ρομπότ και φυσικά διαθέτει τους κατάλληλους κινητήρες για να μπορεί να κινείται στο χώρο. Αρθρώσεις (βραχίονες, πόδια κτλ)

14 Στο παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζουμε ένα τετράποδο ρομποτ το οποίο είναι σε πειραματικό στάδιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ειδικές αποστολές….

15

16 Το πιο σημαντικό στοιχειό ενός ρομποτ ειναι να μην χάνει την ισορροπία του….

17 Ο Spot το πλέον προηγμένο ρομποτ μηχανής

18 Ο Spot, γνωστός ως και ο ρομποτικός σκύλος, ομοιάζει με τα συμπαθή τετράποδα. Έχει και αυτός τέσσερα, μηχανικά, πόδια και μπορεί να επιχειρεί σε κάθε τύπο εδάφους. Το βάρος του φτάνει τα 72 κιλά.

19 Ελέγχεται από χειριστή μέσω ενός κοινού φορητού υπολογιστή, εφοδιασμένου με ασύρματο πομπό και χειριστήριο.

20 Ο Spot έχει δοκιμαστεί σε διάφορες αποστολές, όπως η εκκαθάριση κτηρίων, χάρη στον εφοδιασμό του με ειδικούς αισθητήρες. Μπορεί επίσης να επιχειρήσει σε δάση και δύσβατο έδαφος.

21

22

23 Οικιακό ρομποτ!

24 Χαρακτηριστικά ... Οικιακό αρθρόποδο ρομπότ
Αντιδρά με το περιβάλλον-σαρώνει και αποφεύγει αντικείμενα Περιστρέφει τα πόδια του και το λαιμό του Μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα ή μέσω τηλεχειριστηρίου

25 Το μεγαλύτερο ρομπότ του κόσμου είναι… δράκος!
Το μεγαλύτερο ρομπότ του κόσμου είναι… δράκος!

26

27 %CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82- %CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF- %CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%8 1%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BC/ Αναφερουμε απλες και κατανοητες πληροφοριες. Δεν κανουμε αντιγραφη!


Κατέβασμα ppt "Ελένη Στυλιανή Καρκαλά Παναγιώτης Κουτρουμάνος Γεωργία Κωνσταντέλια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google