Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Γιώργος ήταν ένα ορφανό δεκατριάχρονο αγόρι - οι γονείς του είχαν σκοτωθεί σ‘ έναν βομβαρδισμό .Ήξερε να μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και τούρκικα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Γιώργος ήταν ένα ορφανό δεκατριάχρονο αγόρι - οι γονείς του είχαν σκοτωθεί σ‘ έναν βομβαρδισμό .Ήξερε να μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και τούρκικα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο Γιώργος ήταν ένα ορφανό δεκατριάχρονο αγόρι - οι γονείς του είχαν σκοτωθεί σ‘ έναν βομβαρδισμό .Ήξερε να μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και τούρκικα. Ακόμη είχε εκπαιδευθεί στο τζούντο και στο ζίου ζίτσου, μεταμφιεζόταν με θαυμαστή ταχύτητα και επιτυχία και είχε διδαχθεί από έναν βοσκό ένα μυστηριώδες σφύριγμα για να εξημερώνει τα άγρια σκυλιά!!. Από μια περίεργη ιδιοτροπία της φύσης έβλεπε στο σκοτάδι σαν να ήταν μέρα και εννοείται ότι ήταν τέλειος στη σκοποβολή, στο πέταγμα μαχαιριού και στο να λύνει κόμπους !!! Αποκορύφωμα ήταν μια ανατολίτικη τεχνική που είχε διδαχθεί και με τη δύναμη της σκέψης έκανε τον εαυτό του.... αόρατο !!!

3 Βοηθός του Γιώργου και μοναδική αγαπημένη του ήταν η Κατερίνα ή αλλιώς Νίκη,το Κορίτσι-Φάντασμα, ή Ελλάς η Γαλάζια Θύελλα. Ήταν ένα κοριτσάκι 12 χρονών που μεταλλάχτηκε σε έναν φοβερό εχθρό των Γερμανών! Ήταν ορφανή από μητέρα και ο πατέρας της ο "Κεραυνός" ήταν αρχηγός μιας πατριωτικής οργάνωσης. Στα πρώτα τεύχη του περιοδικού ο Γιώργος και ο Σπίθας σώζουν την Κατερίνα, γνωρίζουν τον πατέρα της και γίνονται μέλη της οργάνωσης. Όταν ύστερα από αρκετά τεύχη πεθαίνει ο "Κεραυνός", αρχηγός γίνεται ο Γιώργος Θαλάσσης και προστάτης της Κατερίνας, όπως είχε υποσχεθεί στον ετοιμοθάνατο πατέρα της!

4 Ο Σπίθας ήταν το τρίτο μέλος της παρέας και το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Κατσανίκος. Ήταν ένα παχουλό και "αδιάκοπα πεινασμένο" παιδί και ο “αστείος" της παρέας. Η πείνα του ήταν ακόρεστη και συνέχεια καταβροχθίζει κουραμάνες, κοτόπουλα και λουκάνικα ενώ οι σφαίρες σφυρίζουν στ' αυτιά του!!

5 Οι τρεις μικροί ήρωες είχαν ανά διαστήματα και διάφορους συνεργάτες, μικρά ορφανά παιδάκια, που το καθένα είχε και από ένα χάρισμα ή μια δεξιοτεχνία και γίνονταν και αυτά αμείλικτοι διώκτες των κατακτητών!

6 Ορίστε και μερικές από τις περιπέτειές τους!

7

8

9

10 Παραγωγή: ΠΡΟ-σχολικά


Κατέβασμα ppt "Ο Γιώργος ήταν ένα ορφανό δεκατριάχρονο αγόρι - οι γονείς του είχαν σκοτωθεί σ‘ έναν βομβαρδισμό .Ήξερε να μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και τούρκικα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google