Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σταθμικός Προσδιορισμός είναι μέθοδος ανάλυσης ενός μίγματος ουσιών, που αποσκοπεί στον προσδιορισμό της ποσοστιαίας σύνθεσης του, και η οποία καταλήγει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σταθμικός Προσδιορισμός είναι μέθοδος ανάλυσης ενός μίγματος ουσιών, που αποσκοπεί στον προσδιορισμό της ποσοστιαίας σύνθεσης του, και η οποία καταλήγει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σταθμικός Προσδιορισμός είναι μέθοδος ανάλυσης ενός μίγματος ουσιών, που αποσκοπεί στον προσδιορισμό της ποσοστιαίας σύνθεσης του, και η οποία καταλήγει μέσα από διαδοχικές διεργασίες στην ζύγιση των κλασμάτων, που αποτελούν το μίγμα. Τα στάδια, που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια ενός σταθμικού προσδιορισμού είναι τα ακόλουθα Ζύγιση αρχικού μίγματος Διάλυση Καταβύθιση Διαχωρισμός στερεού – υγρού ( διήθηση ) Έλεγχος πλήρους καταβύθισης Πλύση ιζήματος Ξήρανση Ζύγιση τελικού προϊόντος

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ Ζύγιση είναι ο προσδιορισμός του βάρους ενός σώματος, που επιτυγχάνεται με τη σύγκριση του βάρους αυτού με γνωστό βάρος, το οποίο λαμβάνεται ως μονάδα μέτρησης. Διάλυση είναι η διαδικασία κατά την οποία με τη χρήση ενός κατάλληλου διαλύτη ένα στερεό σώμα ή μίγμα στερών σωμάτων μετατρέπεται σε διάλυμα.

3 Καταβύθιση ή καθίζηση είναι διαδικασία μετατροπής μέσα από μια χημική αντίδραση μιας ευδιάλυτης σε ένα διαλύτη ουσίας σε άλλη αδιάλυτη στον ίδιο διαλύτη με σκοπό η νέα ουσία να καταπέσει ως ίζημα ( κατακάθι ) στον πυθμένα του δοχείου. Η καταβύθιση μιας ουσίας γίνεται με την προσθήκη του κατάλληλου αντιδραστηρίου σε διάλυμα της ουσίας αυτής.

4 Ο διαχωρισμός στερεού – υγρού είναι διαδικασία, που μπορεί να επιτευχθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους απλή απόχυση, που επιτυγχάνεται με την απόχυση του υπερκείμενου διαλύματος αφήνοντας αδιατάρακτο το ίζημα, που έχει ήδη κατακαθίσει. διήθηση, που επιτυγχάνεται με την εξαναγκασμένη διέλευση του υπερκείμενου διαλύματος ( διηθήματος ) μέσα από ηθμό ( φίλτρο ), όπου κατακρατείται το ίζημα. Η διήθηση διακρίνεται σε α. απλή με τη βοήθεια της βαρύτητας με τη χρήση γυάλινου χωνιού και β. διήθηση με τη βοήθεια διατάξεων, που δημιουργούν κενό ώστε να διευκολύνεται η διέλευση του διαλύματος μέσα από τον ηθμό. φυγοκέντρηση, με τη βοήθεια φυγοκεντρικής συσκευής.

5 Ο έλεγχος της πλήρους καταβύθισης επιτυγχάνεται με την προσθήκη σταγόνων του αντιδραστηρίου, που χρησιμοποιήθηκε για την καταβύθιση, στο διήθημα, το οποίο και πρέπει να παραμείνει διαυγές εάν η καταβύθιση είναι πλήρης Η πλύση του ιζήματος γίνεται με την επανειλημμένη προσθήκη διαλύτη στον ηθμό με στόχο την απομάκρυνση των υπολειμμάτων διηθήματος από τη μάζα του ιζήματος.

6 Ξήρανση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης και των ελάχιστων ιχνών υγρασίας από το σώμα μίας ουσίας. Η ξήρανση επιτυγχάνεται 1. με θέρμανση, 2. με ξηραντικά μέσα, 3. με τη δημιουργία κενού. Η τελική ζύγιση του ξηρού ιζήματος αποσκοπεί στον προσδιορισμό μέσα από σειρά υπολογισμών της ποσοτικής συμμετοχής της αρχικής ένωσης στο αρχικό μίγμα.


Κατέβασμα ppt "Σταθμικός Προσδιορισμός είναι μέθοδος ανάλυσης ενός μίγματος ουσιών, που αποσκοπεί στον προσδιορισμό της ποσοστιαίας σύνθεσης του, και η οποία καταλήγει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google