Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γαστρονομία Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γαστρονομία Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γαστρονομία Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο η επιλογή και ηπαρασκευή της τροφής αλλά και το σερβίρισμά της.

2 Μεσογειακή Κουζίνα Φλογερή, χυμώδης, ερωτική. Η κουζίνα της Μεσογείου έχει το ταμπεραμέντο της μεσογειακής γυναίκας. Είναι και αυτή εκρηκτική, μυστηριώδης, απολαυστική. Τα τελευταία δε χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πυραμίδα της υγιεινής διατροφής που προτείνει, έχει ανατρέψει τις γαστρονομικές συνήθειες των δυτικών, ανοίγοντας την όρεξή τους προς άλλες κατευθύνσεις. Αγνό ελαιόλαδο, το ατού της. Δημητριακά, λαχανικά και φρούτα, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, το πάθος της.

3 Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής

4 Ινδική κουζίνα Αν νομίζετε ότι ινδικό φαγητό είναι μόνο κοτόπουλο με κάρυ ή το chicken korma, κάνετε λάθος. Η ινδική κουζίνα είναι μία από τις πιο πλούσιες του κόσμου και η απόδειξη είναι τα τόσα της πιάτα όπως, Biryani, Chole bhature, Nethili varuval, Kati roll, Tandoori chicken, Baingan bharta, Dhokla, Roti, Kulfi, Samosa.

5 Ιταλική Κουζίνα Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τα ζυμαρικά και την πίτσα δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα που αποτελούν μέρος της ιταλικής κουζίνας. Ωστόσο, η ιταλική κουζίνα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από μόνο αυτά τα δύο γνωστά πιάτα. Οι παράκτιες περιοχές της Ιταλίας είναι δημοφιλείς για τα νόστιμα θαλασσινά και ψάρια. Διάφορες πόλεις είναι γνωστές για τις σπεσιαλιτέ τους, όπως το Μιλάνο για Ριζότο, Μπολόνια για τορτελίνια, ενώ η Νάπολη για Πίτσες.

6 Ισπανική Κουζίνα Η Φιλοσοφία της ισπανικής κουζίνας βασίζεται στην παραδοσιακή σπιτική κουζίνα των Ισπανών. Είναι η απλή αγροτική κουζίνα που τα κύρια συστατικά της είναι το κρεμμύδι,  το σκόρδο, η ντομάτα, η κόκκινη καυτερή πιπεριά, κάποια μπαχαρικά και αρωματικά βότανα τα οποία αφθονούν στην Ισπανική φύση. Χαρακτηριστικά πιάτα είναι το γκασπάτσο, η παέγια και το ισπανικό τσορίθο

7 Γερμανική Κουζίνα Σύμφωνα με τη γερμανική γαστριμαργική παράδοση το πλήρες γεύμα αποτελείται από πολύ κρέας με «μαύρη σάλτσα», λαχανικά και πολλές πατάτες. Tελευταία όμως οι συνήθειες των Γερμανών αλλάζουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία γερμανική κουζίνα, όπως την γνωρίζουμε από άλλες χώρες. Κάθε περιοχή της Γερμανίας έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, μολονότι το ψητό χοιρινό κότσι (Schweinehaxe) απαντάται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Λουκάνικο με πατάτες, ο ιδιαίτερα αγαπητός γύρος κοτόπουλο,

8 Πολίτικη Κουζίνα Η πολίτικη κουζίνα δεν είναι μόνο το φαγητό και οι συνταγές της, είναι η αστική αντίληψη των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης που δημιουργήθηκε και ενσωματώθηκε στη καθημερινή τους ζωή, γύρω από την προμήθεια, την προετοιμασία και την απόλαυση του φαγητού τους. Η πολίτικη κουζίνα περιείχε μεγάλο αριθμό ορεκτικών με βάση το ψάρι και τα αλίπαστα ενώ γενικότερα τα μπαχαρικά έπαιζαν σημαντικό ρόλο αφού η ίδια η κουζίνα είχε επηρρεαστεί, μεταξύ άλλων, και από την Ανατολή

9 Επίλογος Στο διάβα των αιώνων οι γαστρονομικές συνήθειες των διαφόρων λαών αποτέλεσαν πολιτιστικό δεσμό ίσως ισχυρότερα από γλωσσικό, ή άλλου είδους επίδραση. Σήμερα οι διάφοροι λαοί μπορούν ακόμα και να διακριθούν ανάλογα με τις γαστρονομικές συνήθειές τους. Ωστώσο η γαστρονομία παραμένει ο συνδετικός κρικος μεταξύ των λαών. "Γαστρονομία είναι η γνώση και η κατανόηση όλων όσων σχετίζονται με την διατροφή του ανθρώπου"


Κατέβασμα ppt "Γαστρονομία Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google