Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Α’2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Α’2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Α’2

2 1ο Μέρος Cyber bullying

3 Ο όρος Cyber bullying (=διαδικτυακός εκφοβισμός),αφορά την απειλή, την ταπείνωση, τον εκφοβισμό ή την παρενόχληση παιδιών, προ εφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης: Διαδικτύου Κινητών τηλεφώνων Υπολογιστών Είτε άλλες ψηφιακές συσκευές

4 Μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού
Μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού Επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Παρενόχληση σε διαδικτυακές δραστηριότητες του ατόμου Δημιουργία ψεύτικων προφίλ Είσοδος σε προσωπικούς λογαριασμούς του ατόμου Αποστολή φωτογραφιών/βίντεο του ατόμου Αποστολή ή ανάρτηση προσωπικών πληροφοριών του θύματος σε διάφορους χρήστες Αποστολή απειλητικών μηνυμάτων στο άτομο ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ; ΤΙ ΕΚANΑ;

5 ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΩΝ Η επικοινωνία με τον θύτη γίνεται μόνο μία φόρα. Η επικοινωνία επαναλαμβάνεται με ίδιο ή διαφορετικό τρόπο. Τρίτα άτομα εισάγονται στην επικοινωνία έτσι ώστε το άτομο να λαμβάνει μηνύματα από διαφορετικούς χρήστες.

6 Αντιμετώπιση cyber bullying
Αγνόηση ενοχλητικών μηνυμάτων , αλλά σε περίπτωση απειλών χρειάζεται αναφορά των μηνυμάτων ή και λήψη προληπτικών μέτρων. Αποκλεισμός αποστολέα που στέλνει διαρκώς απειλητικά ή ενοχλητικά μηνύματα. Προειδοποιούμε τον αποστολέα. Αναφέρουμε την περίσταση στον κηδεμόνα του ατόμου ή ακόμα καλύτερα να αναφέρουμε το περιστατικό στην Αστυνομία είτε σε κάποια μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

7 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Το 15-35% νέων παιδιών έχει πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού. Το 10-20% νέων παιδιών παραδέχεται για την ανάμιξή του σε διαδικτυακού εκφοβισμού. Μεγάλο ποσοστό δείχνει ότι κορίτσια εμπλέκονται συχνότερα σε περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού. Διαδικτυακό εκφοβισμό ασκούνε παιδιά ηλικίας ετών σύμφωνα με πλειοψηφία ατόμων.

8 ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΥ CYBER BULLYING
Στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμού καταγράφονται κυρίως 2 είδη παρατηρητών: Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν για το θύμα οι επιβλαβείς παρατηρητές ενώ επιδοκιμάζουν την συμπεριφορά τού θύτη ενισχύοντας έτσι την ένταση του εκφοβιστικού γεγονότος . Άλλοτε παρατηρούν το περιστατικό με απάθεια χωρίς να σημειώνουν οποιαδήποτε αντίδραση. Στην δεύτερη κατηγορία αντιδρούν οι βοηθοί παρατηρητές άμεσα και ενεργά στον διαδικτυακό εκφοβισμό . Ταυτόχρονα στοχεύουν στην κινητοποίηση πολλών ατόμων για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.

9 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο διαδικτυακός εκφοβισμός προκαλεί σοβαρά προβλήματα για την ψυχική υγεία του θύματος ,αλλά και του θύτη . Η αυτοεκτίμηση του ατόμου που υφίσταται cyber bullying πλήττεται έντονα τόσο ώστε που σε μερικές περιπτώσεις συνδέεται με το αίσθημα της ενοχής. Το άτομο αρχίζει να αναπαράγει αρνητικές σκέψεις και μειώνετε σημαντικά η επίδραση των ικανοτήτων του. Τις περισσότερες φορές κυρίως κατά την εφηβεία η αποχή από το σχολείο και από τις παρέες των συνομηλίκων αποτελεί καταφύγιο. Ταυτοχρόνως η αυτοκτονία θεωρείτε ως μοναδική λύση στο πρόβλημα. Άτομα που δέχτηκαν έντονα διαδικτυακό εκφοβισμό πιθανόν στο μέλλον θα παρουσιάσουν μεγάλη αστάθεια στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αντιθέτως οι εκφοβιστές δείχνουν να είναι άτομα με αντικοινωνική συμπεριφορά, εθισμένοι στο αλκοόλ και απομονωμένοι από τους συνομήλικους τους. Εύκολα αντιλαμβάνονται ότι ο εκφοβισμός δεν αποτελεί μορφή ικανοποίησης και αναγνώρισης, βιώνοντας έτσι έντονη προσωπική απογοήτευση

10 2ο Μέρος ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ)

11 Τον σεξουαλικό προσανατολισμό Τα χαρακτηριστικά προσώπου, σώματος
Ρατσισμός (φυλετισμός) είναι η κατανόηση ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους αλλά χωρίζονται ανώτερους και κατώτερους διακρίνοντας: Το χρώμα του δέρματος Την εθνικότητα Τη θρησκεία Το φύλλο Τον σεξουαλικό προσανατολισμό Τα χαρακτηριστικά προσώπου, σώματος Την ηλικία Έχω κάτι διαφορετικό ;;;;;

12 Το πιο σύνηθες είδος ρατσισμού είναι ο φυλετικός ρατσισμός
Το πιο σύνηθες είδος ρατσισμού είναι ο φυλετικός ρατσισμός. Οι φυλετικοί ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φίλων χωρίζοντας τα σε ανώτερες και κατώτερες κατηγορίες. Έτσι με τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με ανώτερα εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό της ανώτερη από τις άλλες.

13 ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Ελλάδα υπάρχει το εθνικό παρατηρητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Φορείς υλοποίησης του παραπάνω κέντρου στο πλαίσιο του δικτύου RAXEN είναι: Η ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου Το ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) Το ινστιτούτο για τα δικαιώματα , την ισότητα και την ετερότητα ai-RED (Institute for rights equality and diversity )

14 Έχεις σκεφτεί πότε σου….. Πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος αν
δεν είμασταν όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

15 Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί , ΌΜΩΣ όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα , όλοι μας νιώθουμε , δημιουργούμε και μπορούμε να σκεφτούμε ΌΤΙ Θα έκοβες ποτέ το μεσαίο σου δάχτυλο μόνο και μόνο επειδή είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚO?????? TOTE Πώς μπορείς να αποκλείεις από ένα παιδί το δικαίωμα να ζει μόνο και μόνο επειδή είναι ανάπηρο ???

16 ΑΛΗΘΕΙΑ… μπήκες εσύ ποτέ στον ίδιο ‘πειρασμό’ να δεις πώς θα ένιωθες αν εσύ ήσουν στη θέση αυτού του παιδιού που τώρα έτσι εύκολα σχολιάζεις ?

17 Τις πληροφορίες τις βρήκαμε στα παρακάτω sites:


Κατέβασμα ppt "ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Α’2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google