Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Ενότητα 6: Διενέργεια διαγωνισμού Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα, 2015 1

2 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται σε άλλου τύπου άδειας χρήσης, η άδεια χρήσης αναφέρεται ρητώς.

3 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Χρηματοδότηση Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο TEI Ηπείρου» έχει χρηματοδοτήσει μόνο τη αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα.

4 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ημέρα και ώρα πρώτης συνεδρίασης Επιτροπής Διαγωνισμού – Παραλαβή Προσφορών Αντικείμενο πρώτης συνεδρίασης Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Ι

5 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Ημέρα & ώρα πρώτης συνεδρίασης Επιτροπής Διαγωνισμού Η Επιτροπή συνέρχεται σε συνεδρίαση με ευθύνη του Προέδρου, υποχρεωτικά την ημέρα και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών από τους διαγωνιζόμενους, όπως αυτή αναγράφεται στην Αναλυτική Προκήρυξη του Διαγωνισμού, προκειμένου κατ ελάχιστον να παραλάβει τις προσφορές των διαγωνιζομένων που έχουν κατατεθεί όπως ορίζεται στην Αναλυτική Προκήρυξη και να κηρύξει την λήξη της σχετικής προθεσμίας.

6 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Ημέρα & ώρα πρώτης συνεδρίασης Επιτροπής Διαγωνισμού Δύναται η Επιτροπή να μην συνεδριάσει την ως άνω ημέρα και ώρα, μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης (Θεομηνιών κλπ.), ή για λόγους απεργίας του προσωπικού. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία υποβολής των προσφορών παρατείνεται και εκδίδεται σχετική απόφαση η οποία κοινοποιείται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

7 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Ημέρα & ώρα πρώτης συνεδρίασης Επιτροπής Διαγωνισμού Σε περίπτωση αναντιστοιχίας της Αναλυτικής Προκήρυξης με την Περιληπτική Προκήρυξη ως προς την ημέρα και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών, τότε ως ισχυρότερα λογίζονται τα αναγραφόμενα στην Αναλυτική Προκήρυξη εκτός και εάν στην Αναλυτική Προκήρυξη όπου ορίζονται τα Τεύχη που την συνοδεύουν και η σειρά ισχύος τους, ορίζεται διαφορετικά. Ως ενδιαφερόμενοι λογίζονται όσοι έχουν παραλάβει τα Τεύχη Δημοπράτησης του Διαγωνισμού. .

8 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Αντικείμενο πρώτης συνεδρίασης Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κηρύσσει την λήξη της προθεσμίας παραλαβής προσφορών την ημέρα και ώρα που αναφέρονται στην Αναλυτική Προκήρυξη και ενημερώνει προς αυτό την γραμματεία πρωτοκόλλου στην έχει οποία οριστεί από την Προκήρυξη να κατατίθενται. Παραλαμβάνει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί μέχρι εκείνη την στιγμή, τις οποίες προσκομίζει στον χώρο συνεδρίασης της Επιτροπής.

9 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Αντικείμενο πρώτης συνεδρίασης Κατόπιν των αναγραφόμενων στην προηγούμενη παράγραφο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης. Η συνεδρίαση αυτή είναι ανοικτή και μπορούν να παρίστανται οι διαγωνιζόμενοι. Η Επιτροπή πριν από κάθε άλλη ενέργεια ξεκινά την σύνταξη του Πρακτικού Ι, στο οποίο γράφονται τα προκαταρκτικά, ήτοι χρόνος και τόπος συνεδρίασης, σύνθεση της Επιτροπής κλπ.

10 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Αντικείμενο πρώτης συνεδρίασης Στην συνέχεια αριθμούνται και μονογράφονται οι φάκελοι των διαγωνιζομένων σύμφωνα με την σειρά που κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο και ανοίγονται προκειμένου να ελεγχθεί αν περιέχουν κλειστό φάκελο δικαιολογητικών, κλειστό φάκελο τεχνικής προσφοράς, και σφραγισμένο φάκελο οικονομικής προσφοράς. Οι περιεχόμενοι φάκελοι αριθμούνται με την ίδια αρίθμηση, μονογράφονται και καταγράφονται στο Πρακτικό με την ίδια σειρά.

11 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Αντικείμενο πρώτης συνεδρίασης Σε περίπτωση που λείπει κάποιος από τους παραπάνω φακέλους, ο διαγωνιζόμενος αποκλείεται. Επί ποινή αποκλεισμού, ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς θα πρέπει να είναι σφραγισμένος κατά τρόπο ώστε να μην δύναται να αποσφραγιστεί και να επανασφραγιστεί χωρίς να μείνουν ίχνη επί του φακέλου.

12 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Αντικείμενο πρώτης συνεδρίασης Οι φάκελοι των διαγωνιζομένων καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού και εκτός του χρόνου των συνεδριάσεων της Επιτροπής φυλάσσονται σε ειδικό για το σκοπό αυτό χώρο ώστε να αποφευχθεί η πρόσβαση σε αυτούς τρίτων προσώπων.

13 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Σε συνέχεια των αναφερομένων στα προηγούμενα άρθρα 7 και 8, η Επιτροπή προχωρά στο άνοιγμα των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής όλων των διαγωνιζομένων και έκαστο μέλος της Επιτροπής μονογράφει ή υπογράφει το σύνολο των περιεχομένων κάθε φακέλου.

14 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Ακολούθως ελέγχεται το περιεχόμενο κάθε φακέλου με βάση τα ζητούμενα από την Προκήρυξη δικαιολογητικά και πιστοποιητικά για την διενέργεια του ελέγχου της καταλληλότητας των υποψηφίων και καταγράφονται αυτά σε ειδικό πίνακα.

15 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα για τον καλύτερο έλεγχο της καταλληλότητας των υποψηφίων, να ζητήσει από τους διαγωνιζομένους την προσκόμιση συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών στοιχείων επί δικαιολογητικών ή πιστοποιητικών που έχουν ήδη υποβληθεί και συμπεριληφθεί εξ' αρχής στον φάκελο των δικαιολογητικών συμμετοχής τηρώντας πάντα την αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των διαγωνιζομένων. Επίσης η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί σε άλλη αναθέτουσα αρχή για τον έλεγχο των περιεχομένων του φακέλου συμμετοχής.

16 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην ομάδα μελέτης φυσικών προσώπων που έχουν εξαρτημένη εργασιακή σχέση με επιχείρηση που δεν είναι διαγωνιζόμενη. Η εξ' αρχής έλλειψη στοιχείων που ζητούνται από την Προκήρυξη ή η ύπαρξη λανθασμένων στοιχείων, επισείει ποινή αποκλεισμού του διαγωνιζομένου.

17 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φακέλων των δικαιολογητικών συμμετοχής, η Επιτροπή ολοκληρώνει την σύνταξη του Πρακτικού Ι με αιτιολογημένη απόφαση της αποδοχής ή μη των διαγωνιζομένων, και υπογράφεται από το σύνολο των μελών της Επιτροπής σε κάθε σελίδα του. Αναπόσπαστο τμήμα του Πρακτικού Ι, αποτελεί ο Πίνακας που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο 2 ο οποίος και υπογράφεται επίσης από όλα τα μέλη της Επιτροπής.

18 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Για την λήψη της απόφασης αρκεί η ομόφωνη κρίση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής. Σε περίπτωση διαφωνίας ενός ή δύο μελών της Επιτροπής ανάλογα με το αν η σύνθεση της Επιτροπής είναι τριμελής ή πενταμελής αντίστοιχα, καταγράφεται στο Πρακτικό η διαφωνία των μελών και οι λόγοι αυτής, αμέσως μετά το αποφασιστικό και πριν από τις υπογραφές των μελών της Επιτροπής.

19 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Επιτροπής κηρύσσει την λήξη της συνεδρίασης και μεριμνά για την ανάρτηση του Πρακτικού Ι στον Πίνακα ανακοινώσεων της Αναθέτουσας Αρχής και του Κυρίου του Έργου. Επίσης συντάσσει σχετική ανακοίνωση στην οποία αναγράφεται επιπλέον, η ημερομηνία λήξης υποβολής τυχόν ενστάσεων δίνοντας προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών προσμετρούμενες από την επόμενη της κοινοποίησης, το πρωτόκολλο στο οποίο αυτές θα πρέπει να κατατεθούν και την αρχή προς την οποία θα απευθύνονται, και την κοινοποιεί όπως ορίζεται στην Αναλυτική Προκήρυξη σε έκαστο των διαγωνιζομένων.

20 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Χωρίς να είναι υποχρεωτικό από την νομοθεσία, συνιστάται μαζί με την ανακοίνωση να κοινοποιείται στους διαγωνιζόμενους και το Πρακτικό Ι μαζί με τον σχετικό Πίνακα, για την αποφυγή καθυστερήσεων στην διαδικασία.

21 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Διευκρινίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η λήξη της συνεδρίασης σε αυτό το σημείο. Εκ της νομοθεσίας δύναται η δυνατότητα συνέχισης της διαδικασίας με το άνοιγμα των φακέλων των Τεχνικών Προσφορών των διαγωνιζομένων. Συνιστάται όμως να γίνεται, για την καλύτερη διάκριση μεταξύ των σταδίων του διαγωνισμού, τα οποία είναι απολύτως διακριτά μεταξύ τους. Επίσης δύναται η δυνατότητα η συνεδρίαση της Επιτροπής να διακοπεί σε προηγούμενο σημείο και πριν την ολοκλήρωση της σύνταξης του Πρακτικού Ι.

22 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Έλεγχος Φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος της Επιτροπής συντάσσει σχετική ανακοίνωση στην οποία αναγράφεται ο χρόνος και ο τόπος της συνέχισης της συνεδρίασης και την στέλνει σε έκαστο των διαγωνιζομένων. Η συνεδρίαση όμως Θεωρείται ενιαία ανεξάρτητα των διακοπών της, η σύνταξη του Πρακτικού συνεχίζεται σε κάθε συνεδρίαση και καταγράφονται με αλληλουχία ο χρόνος, ο τόπος και η σύνθεση της Επιτροπής σε κάθε συνεδρίαση.

23 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Ι Έκαστος των διαγωνιζομένων μπορεί εφόσον έχει λόγο να υποβάλει ένσταση κατά του Πρακτικού Ι εντός της προθεσμίας που αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Προκειμένου για την σύνταξη ένστασης, ο διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει γνώση των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής και να ζητήσει την χορήγηση πιστών φωτοαντιγράφων περιεχομένων τους, η οποία θα πρέπει να γίνεται αυθημερόν για την αποφυγή καθυστερήσεων στην διαδικασία του διαγωνισμού.

24 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Ι Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων ο πρόεδρος της Επιτροπής παραλαμβάνει τις τυχόν υποβληθείς ενστάσεις και καλεί τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού προκειμένου για την εξέτασή τους και την σύνταξη σχετικής γνώμης προς την Προϊσταμένη Αρχή.

25 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Ι Η Προϊσταμένη Αρχή λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις των διαγωνιζομένων και την γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού, αποφασίζει σχετικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερολογιακών ημερών από την υποβολή των ενστάσεων. Η απόφαση διαβιβάζεται για ενέργεια προς την Επιτροπή και κοινοποιείται για γνωστοποίηση προς τους διαγωνιζομένους.

26 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Ι Εφόσον η απόφαση της Προϊσταμένης Αρχής είναι απορριπτική για τις υποβληθείς ενστάσεις τότε το Πρακτικό Ι δεν μεταβάλλεται και γίνεται οριστικό. Αν η απόφαση δεν είναι απορριπτική αλλά γίνεται δεκτό μέρος τουλάχιστον των ενστάσεων, τότε η Επιτροπή αναθεωρεί το Πρακτικό Ι ως προς τα σημεία αυτά και κατόπιν αυτών το Πρακτικό Ι γίνεται οριστικό.

27 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Υποβολή και εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Ι Οι διαγωνιζόμενοι που τυχόν αποκλείονται από τον διαγωνισμό. μπορούν να παραλάβουν την εγγυητική επιστολή συμμετοχής και τα λοιπά τεύχη που έχουν υποβάλλει στον διαγωνισμό, μόνο εφόσον ο εκπρόσωπος του διαγωνιζομένου υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του, ότι δεν προτίθεται να προσβάλει κατά οποιοδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του Πρακτικού Ι. Άλλως αυτά συνεχίζεται να φυλάσσονται μέχρι την παρέλευση των σχετικών προθεσμιών προσβολής των αποφάσεων της Προϊσταμένης Αρχής.

28 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Βιβλιογραφία ΝΟΜΟΣ 3316/ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΝΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΜΕΟ/α/ο/1257/9-8-05) Α' ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΜΕΟ/α/ο/2361) ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ν.3369/2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 6 ΚΑΙ 7 ΤΟΥ Ν.3316/2005 (Δ17γ/157/Φ.Ν. 4393) ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (Ν.3316/2005) (ΔΜΕΟ/α/ΟΙΚ/1161) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (Π.Δ. 541/1978) ΜΗΤΡΩΑ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ - Π.Δ. 138/2009 ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΕΥΧΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 6,7,8 ΚΑΙ 9 ΤΟΥ Ν.3316/2005 (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ17γ/07/85/ΦΝ439.1) ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 38/2005 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) ΚΕΝΑΚ (Νομοθεσία, Εγκύκλιοι)

29 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Σημείωμα Αναφοράς Copyright Τεχνολογικό Ίδρυμα Ηπείρου. <Βάρρας Γρηγόριος>. <Επαγγελματικές μελέτες>. Έκδοση: 1.0 <Άρτα>, Διαθέσιμο από τη δικτυακή διεύθυνση: 29

30 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Τέλος Ενότητας Επεξεργασία: Μυριούνης Χρήστος Άρτα, 2015 30


Κατέβασμα ppt "Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google