Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνωρίζοντας το ηλιακό μας σύστημα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνωρίζοντας το ηλιακό μας σύστημα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνωρίζοντας το ηλιακό μας σύστημα
Γνωρίζοντας το ηλιακό μας σύστημα

2 Ελάτε να περιπλανηθούμε στον μαγικό κόσμο του διαστήματος

3 Το Ηλιακό μας Σύστημα αποτελείται από τον Ήλιο που βρίσκεται στο κέντρο του, από πλανήτες και από άστρα. Ξεκινώντας από αυτόν που βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο, οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος είναι οι παρακάτω:

4 Ο Ερμής Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός στον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος. Η ζέστη εκεί είναι ανυπόφορη γι αυτό και δεν υπάρχει ούτε νερό ούτε ζωή.

5 Η Αφροδίτη Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Όπως και στον Ερμή, ούτε στην Αφροδίτη υπάρχει νερό και ζωή, ενώ στην επιφάνειά της έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες ηφαίστεια..

6 και ο Άρης Η Γη Η Γη είναι ο τρίτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Είναι ο μοναδικός πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, στον οποίο υπάρχει ζωή. Ο Άρης είναι ο τέταρτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Παρόλο που είναι πολύ κοντά στον ήλιο είναι ένας πολύ ψυχρός πλανήτης συγκριτικά με τη Γη.

7

8 ο Πλανήτης Δίας . Ο Δίας είναι ο πέμπτος πλανήτης πιο κοντά στον Ήλιο. Είναι ένας θεόρατος πλανήτης και είναι πολύ δύσκολο να προσγειωθεί κάποιο σκάφος σε αυτόν!

9 Αυτός είναι ο Κρόνος Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο και ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος. Χαρακτηριστικό του είναι ο δακτύλιος γύρω του.

10 Ο ΟΥΡΑΝΟΣ Ο Ουρανός είναι ο έβδομος στη σειρά πλανήτης και ο τρίτος σε μέγεθος στο Ηλιακό μας Σύστημα. Λόγω της απόστασής του από τα Γη, ο πλανήτης Ουρανός είναι δύσκολα ορατός με γυμνό μάτι. Μπορεί κανείς να τον δει με κιάλια ενώ με το τηλεσκόπιο, είναι ορατός σαν γαλαζοπράσινος δίσκος

11 Ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας

12 Ο Ποσειδώνας είναι ο όγδοος σε απόσταση από τον Ήλιο και επειδή είναι μακριά από τον Ήλιο, είναι ένας πολύ ψυχρός πλανήτης Ο Πλούτωνας είναι ο πιο απομακρυσμένος και ταυτόχρονα ο μικρότερος από τους εννιά πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος

13 Ας δούμε τώρα μερικές υπέροχες φωτογραφίες από το διάστημα
Μόλις γνωρίσαμε τους 9 πιο γνωστούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος Ας δούμε τώρα μερικές υπέροχες φωτογραφίες από το διάστημα


Κατέβασμα ppt "Γνωρίζοντας το ηλιακό μας σύστημα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google