Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΑΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΑΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΑΔΑ

2 ΕΛΛΑΔΑ 2016 Πρωτεύουσα = Αθήνα Γλωσσά = Ελληνικά
Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Παυλόπουλος Προκόπης Πρωθυπουργός = Αλέξης Τσίπρας Έκταση = Νερό = 0,86% Σύνορα = 1.228 Πληθυσμός = Νόμισμα = Ευρώ

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η Ελλάδα είναι στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου. Έχει ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο. Βρίσκεται την 97η θέση στην κατάταξη των χωρών του κόσμου σύμφωνα με την έκτασή τους. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα. Συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Αλβανία, στα βόρεια με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Βουλγαρία και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται στα ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από το Λιβυκό Πέλαγος. Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στα χιλιόμετρα καθώς έχει πολλά νησια, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, των Επτανήσων και πολλών άλλων. Το ψηλότερο βουνό της χώρας είναι ο Όλυμπος με υψόμετρο μέτρα. Ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός είναι ο Αλιάκμονας και η λίμνη με την μεγαλύτερη επιφάνεια είναι η Τριχωνίδα. Η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1830, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1981, της Ευρωζώνης το 2001.

4 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η εκπαίδευση στην Ελλάδα χωρίζεται κυρίως σε τρία επίπεδα, ονομασμένα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ένα επιπρόσθετο μεταδευτεροβάθμιο επίπεδο στο οποίο παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελείται από το νηπιαγωγείο, το οποίο διαρκεί ένα με δύο χρόνια και το δημοτικό σχολείο, το οποίο εκτείνεται σε έξι χρόνια (ηλικίες 6 ως 12 ετών). Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελείται από δύο βαθμίδες: Το Γυμνάσιο, ένα υποχρεωτικό σχολείο διάρκειας τριών ετών και Το Λύκειο ή επαγγελματική εκπαίδευση. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

5

6 ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η Μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά . Περιλαμβάνει ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά, ρύζι, πατάτες, πουλερικά, ψάρια και δημητριακά και γαλακτοκομικά και ελάχιστο κρέας. Επίσης περιλαμβάνει δυο βασικά συστατικά:το ελαιόλαδο και το κρασί.

7

8 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Ελλάδα έχει μια πολύ ασταθή οικονομία.

9 ΘΡΗΣΚΕΙΑ 95% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνορθόδοξοι.
Οι Μουσουλμάνοι συγκροτούν έναν αριθμό ξεχωριστών κοινοτήτων: περίπου κατοικούν στη Θράκη και προέρχονται από την επίσημα αναγνωρισμένη Μουσουλμανική μειονότητα που αναγνωρίστηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, ενώ υπάρχουν και περίπου μετανάστες και ξένοι εργάτες που κατοικούν κυρίως στην περιφέρεια της Αττικής και συγκροτούν ομάδες με βάση τη χώρα καταγωγής τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Νότια Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Λιγότερο από το υπόλοιπο 5% του πληθυσμού αποτελείται από Ορθόδοξους Παλαιοημερολογίτες, Αλεβίτες[29], Ρωμαιοκαθολικούς ( Έλληνες, μετανάστες[30], Ελληνοκαθολικοί), Προτεστάντες (30.000[31][32] Ευαγγελικοί[33] και Πεντηκοστιανοί), Μάρτυρες του Ιεχωβά (28.874)[34], οπαδούς της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (784)[35], Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας (410), Σαϊεντολόγους, Εβραίους, Μπαχάι, μέλη του Χάρε Κρίσνα, και οπαδούς αρχαίων ελληνικών πολυθεϊστικών θρησκειών.

10 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

11

12

13 ΕΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΡΜΕΝ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ
ΕΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΡΜΕΝ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΑΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google