Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΑΡΜΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΩΤΗΡΙΑ Α.Ε.Μ:3910

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΑΡΜΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΩΤΗΡΙΑ Α.Ε.Μ:3910"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΑΡΜΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΩΤΗΡΙΑ Α.Ε.Μ:3910
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάθημα: Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπ/ση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου 2η Εργαστηριακή Άσκηση Παρουσίαση του χρόνου ΧΑΡΜΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΩΤΗΡΙΑ Α.Ε.Μ:3910 " Ο χρόνος"

2 Ο ΧΡΟΝΟΣ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ο χρόνος εννοείται "η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο" . Γενικά Χρόνος χαρακτηρίζεται η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας από το παρελθόν στο μέλλον. Κάθε φυσικό φαινόμενο π.χ. μια πτώση αντικειμένου στο έδαφος εξελίσσεται στην έννοια της ορισμένης χρονικής περιόδου. Ο χρόνος μετράται σε μονάδες όπως το δευτερόλεπτο και με ειδικά όργανα τα χρονόμετρα π.χ. ρολόι. Οι καθημερινές εμπειρίες αποδεικνύουν πως ο χρόνος "κυλάει" με τον ίδιο πάντα ρυθμό και μόνο προς μια κατεύθυνση - από το παρελθόν προς το μέλλον. Η κίνηση γενικότερα ούτε μπορεί να διακοπεί αλλά και ούτε να αντιστραφεί στην έννοια του χρόνου. Παρά ταύτα, όπως εξηγεί η ειδική θεωρία της σχετικότητας, αυτή η κίνηση μπορεί να επιβραδυνθεί με ασύλληπτα μεγάλες ταχύτητες. " Ο χρόνος"

3 ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ;
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ο θεσμός της θερινής ώρας καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν τα οξυμένα ενεργειακά προβλήματα μας ανάγκασαν να βρούμε τρόπους εξοικονόμησης της ενέργειας. την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προσθέτουμε μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου την οποία αφαιρούμε και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Έτσι, όταν έχουμε θερινή ώρα ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα - σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια μας - οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στην δύση του Ήλιου και της ώρας που πάμε για ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουμε λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές μας απ’ ότι αν δεν αλλάζαμε την ώρα.Από την άλλη πλευρά, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει καμία διαφορά στην κατανάλωση του ηλεκτρικού γιατί απλούστατα ο Ήλιος δύει πολύ νωρίτερα και ανατέλλει πολύ αργότερα, οπότε δεν έχουμε καμία εξοικονόμηση ενέργειας με την πλασματική προσθήκη της μίας ώρας στα ρολόγια μας. " Ο χρόνος"

4 ‘’ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ’’ ΤΗΝ ΩΡΑ
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  Ετυμολογία: λεπτοδείκτης < λεπτό + δείκτης Ουσιαστικό , λεπτοδείκτης (αρσενικό) O μεγάλος δείκτης του ρολογιού, αυτός που δείχνει τα λεπτά της ώρας. Ετυμολογία:ωροδείκτης < ὡροδείκτης στην καθαρεύουσα < ὥρα + δείκτης Ουσιαστικό, ωροδείκτης (αρσενικό) Η μικρότερη από τις δύο βελόνες ενός ρολογιού -εκείνη που δείχνει την ώρα. " Ο χρόνος"

5 Η ώρα είναι δέκα και δέκα.
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΑΡΑ πέντε ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑ δέκα Διαβάζουμε πρώτα τον μικρό δείκτη (ωροδείκτης) ΚΑΙ μετά τον μεγάλο δείκτη (λεπτοδείκτης) του ρολογιού! ΚΑΙ πέντε ΠΑΡΑ τέταρτο ΚΑΙ δέκα ΚΑΙ τέταρτο Παράδειγμα: Η ώρα είναι δέκα και δέκα. ΚΑΙ είκοσι ΠΑΡΑ είκοσι ΚΑΙ είκοσι πέντε ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΑΡΑ είκοσι πέντε " Ο χρόνος"

6 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Για να διαβάσουμε την ώρα αρχίζουμε από τα δεξιά προς τα αριστερά!! " Ο χρόνος"

7 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Σας ευχαριστώ!! Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
" Ο χρόνος"


Κατέβασμα ppt "ΧΑΡΜΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΩΤΗΡΙΑ Α.Ε.Μ:3910"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google