Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερμηνείες Εικόνων του Πίνακα : Γκερνικα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερμηνείες Εικόνων του Πίνακα : Γκερνικα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερμηνείες Εικόνων του Πίνακα : Γκερνικα
Ερμηνείες Εικόνων του Πίνακα : Γκερνικα

2 Αρχικά Κάποιοι λένε ότι όλες οι μορφές είναι άσπρες για να φανεί ότι υπάρχει ακόμα ζωή μέσα τους ενώ το φόντο είναι μαύρο ακριβώς για να δείξει τον θάνατο και τον τρόμο που υπάρχει κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

3 Ταύρος Σύμφωνα με πολλούς συμβολίζει τον Φασισμό , συγκεκριμένα τον Ισπανό Δικτάτορα Φράνκο και τον Γερμανό Δικτάτορα Χίτλερ Ο ίδιος ο Πικάσσο είπε ότι ο ταύρος στο έργο του σήμαινε κτηνωδία και σκοτάδι αφού για πρώτη φορά είδε ταυρομαχίες όταν 3 ετών και του είχε μείνει ως μια εικόνα τρομοκρατίας Άλλες ερμηνείες λένε ότι ο ταύρος με το άλογο συμβολίζουν τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο φύλα

4 Η μητέρα και το παιδί Η μητέρα παρουσιάζεται με ανάσκελα το κεφάλι και μισάνοιχτο στόμα κρατώντας ένα μωρό παιδί με κρεμασμένο το κεφάλι και τα χέρια του. Επειδή η μητέρα κοιτάζει προς τα πάνω μερικοί πιστεύουν πως “μιλάει” με το θεό για την ατυχία της στη ζωή και περιμένει για κάποιο θαύμα Με το μισάνοιχτο στόμα (που δηλώνει κραυγή),εκφράζει ο ζωγράφος τον πόνο και την δυστυχία της μητέρας για την αναπόφευκτη μοίρα του παιδιού της αλλά και της ιδιας. Από την κορμοστασιά του παιδιού,συμπεραίνουμε ότι εκείνο είναι νεκρό πριν καν αρχίσει να “ζει”.

5 Στρατιώτης Παρατηρούμε ότι ο στρατιώτης βρίσκεται νεκρός και διαμελισμένος στο πάτωμα. Λέγετε ότι ο Πικάσο σχεδίασε επίτηδες τον πολεμιστή με το ένα χέρι από τη δεξιά και το άλλο από την αριστερή πλευρά, έτσι ώστε η στάση αυτή να θυμίζει τη σταύρωση Γιαυτό μερικοί πιστεύουν πως τα στίγματα που υπάρχουν στο αριστερό χέρι είναι παρόμοια με αυτά που είχε ο Ιησούς και συμβολίζουν τους μάρτυρες.(τους αθώους πολίτες που θυσιάστηκαν σε αυτή τη περίπτωση) Στο δεξί χέρι παρατηρούμε ένα σπαθί, πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα λουλούδι. Το λουλούδι συμβολίζει την ελευθερία που αποζητούν οι αθώοι άνθρωποι της Γκερνικα.

6 Ευχαριστούμε για τη προσοχή σας
Καμιά από αυτές τις ερμηνείες δεν είναι από τον ίδιο τον Πικασσο αφού ήθελε ο καθένας που έβλεπε το έργο του να το ερμηνεύσει όπως εκείνος επιθυμούσε Ευχαριστούμε για τη προσοχή σας Παπακανδεράκη Ελπίδα Παπαδάκης Πέτρος Σαμπροβαλάκη Κυριακή Πιτσούλη Μαρία


Κατέβασμα ppt "Ερμηνείες Εικόνων του Πίνακα : Γκερνικα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google