Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προτάσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη Φ. Ε. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Αρσακείων & Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων ΙΟΥΝΙΟ Σ 2016 Ομοσπονδία Συλλόγων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προτάσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη Φ. Ε. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Αρσακείων & Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων ΙΟΥΝΙΟ Σ 2016 Ομοσπονδία Συλλόγων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προτάσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη Φ. Ε. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Αρσακείων & Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων ΙΟΥΝΙΟ Σ 2016 Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Συντονισμός Προτάσεων Συλλόγων Α’θμιας: Σπύρος Νίτσιος – Ηλίας Σκαφιδάς

2 Προτάσεις προς Συζήτηση Προτάσεις αναφορικά με: Διευρυμένο Ωράριο Διδακτικό Προσωπικό Υποτροφίες Φυσική Αγωγή Ξένες Γλώσσες Συμβουλευτική Υπηρεσία Γενικές Προτάσεις Απογευματινές Δραστηριότητες Ι.Β. Πρόγραμμα Νέες Δράσεις

3 Διευρυμένο Ωράριο (1/2)  Αξιολόγηση του διευρυμένου ωραρίου μετά την τριετή εφαρμογή του και κοινοποίηση των σχετικών αποτελεσμάτων στους γονείς.  Επαναστόχευση της ευέλικτης ζώνης προς την ελάφρυνση της μελέτης στο σπίτι και της ενίσχυσης των μαθητών σε όποιο μάθημα διαπιστωθεί υστέρηση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Η διασφάλιση ώρας σίτισης των μαθητών του Δημοτικού με επίβλεψη για τη σωστή υγεία των μαθητών και την αποτελεσματική παρακολούθηση των μαθημάτων. Προτείνεται η δημιουργία ειδικού χώρου σίτισης για μαθητές των μικρότερων κυρίως τάξεων στο Ψυχικό

4 Διευρυμένο Ωράριο 2/2  Διδασκαλία των κυρίων Μαθημάτων (ελληνικά, μαθηματικά και φυσική) μέχρι τις 13:00.  Ελάφρυνση της σάκας των μαθητών/τριών. Περισσότερη εργασία στη τάξη, λιγότερη στο σπίτι.  Η Ιστορία & η Γεωγραφία να διδάσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα της διδακτέας ύλης εκτός τάξης με επισκέψεις σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς – Ιστορικούς χώρους είτε με παρουσίαση ντοκυμαντέρ.  Ενίσχυση των ωρών των ξένων γλωσσών με χρησιμοποίηση ώρας από την ευέλικτη ζώνη (π.χ. ζώνη πολιτισμού : «γλώσσα=πολιτισμός» (Γ. Μπαμπινιώτης)).  Αγγλικά, μια επιπλέον ώρα από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Ακουστική προσέγγιση της γλώσσας μέσα από DVDs παιδικών ταινιών, κινουμένων σχεδίων, παιχνιδιών, κλπ.  Δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά-Γερμανικά) από 2 ώρες σε 3 ώρες για τις τάξεις Γ’– Δ’ – Ε’ με σκοπό την ολοκλήρωση των διπλωμάτων Β2 μέχρι την Γ’ Γυμνασίου για τα Γαλλικά και την Α’ Λυκείου για τα Γερμανικά.  Διερεύνηση εναλλακτικών ξένων γλωσσών είτε ως δεύτερη ξένη γλώσσα (ενδεικτικά Ιταλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινέζικα) είτε στο πλαίσιο των απογευματινών ομίλων.  Διεύρυνση χρονική των διαλειμμάτων ώστε να είναι η δυνατή η εκτόνωση και σίτιση των μικρών μαθητών (Α’-Γ’ Τάξεων) εξαιτίας του διευρυμένου ωραρίου που ισχύει στα σχολεία μας.

5 Διδακτικό Προσωπικό  Όταν παρατηρείται μειωμένη απόδοση μαθητή/τριας να ενημερώνονται άμεσα οι γονείς, τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα, και όχι μετά παρέλευση τριμήνου, οπότε δύσκολα αποκαθίσταται το μαθησιακό επίπεδο.  Είναι επιτακτικό το αίτημα από τους γονείς όλων των τάξεων να γίνεται καθημερινή ενημέρωση των καθηκόντων όλων των μαθημάτων (συμπεριλαμβανομένων και των ξενόγλωσσων) στην ψηφιακή πλατφόρμα του σχολείου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις απουσίες των μαθητών και την αναζήτηση της διδαχθείσας ύλης από διάφορους συμμαθητές. Αναβαθμίζεται αυτόματα η ποιότητα των υπηρεσιών του σχολείου διευκολύνοντας τους γονείς των μαθητών στην οργάνωση των ημερήσιων μαθημάτων.  Προτείνεται η ενίσχυση της Μαθηματικής Σκέψης / Δημιουργικης Σκέψης με προσανατολισμό τη βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Αναγκαίος κρίνεται ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης για να μειωθεί η απομνημόνευση και ο μηχανιστικός υπολογισμός και η ακόμα καλύτερη προετοιμασία για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς με τη σωστή χρήση του εξαιρετικού υλικού που υπάρχει στο e-arsakeio.  Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών που συνέβαλαν στην αξιοσημείωτη παρουσία των μαθητών μας στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών και Φυσικής.

6 Υποτροφίες / Διακρίσεις  Θέσπιση υποτροφιών αριστείας (ολικής ή/και κατά 50% έκπτωσης διδάκτρων) σε μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης στη μετάβαση τους στο Γυμνάσιο. Οι υποτροφίες να δίνονται σε παιδιά που στη θητεία τους στο Δημοτικό επέδειξαν ήθος, άριστη μαθησιακή απόδοση και διακρίσεις σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται και οι κόποι των παιδιών.  Υποτροφίες οικονομικής αδυναμίας (για όλες τις τάξεις): Προτείνεται η διασταύρωση όλων των οικονομικών κριτήριων (Ε1, Ε3 και Ε9, και Εκκαθαριστικό) ώστε να εξασφαλίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας χορήγησης των «υποτροφιών» και να διασφαλίζεται η διαφάνεια.  Προβολή των επιτυχημένων διακρίσεων παιδιών και ενίσχυσή τους στις διάφορες προσπάθειές τους (Formula 1, Εικονικές Επιχειρήσεις, Αθλητικές διακρίσεις ΑΣΙΣ, κλπ) έτσι ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά.

7  Εκμάθηση αθλημάτων μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα του σχολείου και ανίχνευση δεξιοτήτων (σωματότυπου). Για την επίτευξη αυτού του στόχου προτείνεται χωρισμός των μαθητών σε τμήματα και καθιέρωση μιας δοκιμαστικής περιόδου ώστε ο διδάσκων να είναι σε θέση να εντοπίσει τις σωματικές ικανότητες των μαθητών και να κατευθύνει προς αντίστοιχα αθλήματα (στίβος, ρίψεις, ομαδικά αθλήματα).  Οι αθλητικοί αγώνες που λαμβάνουν χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς (π.χ. ΑΣΙΣ) χαρακτηρίζονται από ελλιπή προετοιμασία, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι τραυματισμού για τα παιδιά που συμμετέχουν. Απαιτείται αρτιότερη προετοιμασία των νεαρών αθλητών τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι όποιες επιτυχίες των παιδιών οφείλονται κυρίως από την άσκηση τους σε Συλλόγους εκτός σχολείου. Υπάρχουν ταλέντα στα Αρσάκεια αλλά απουσιάζουν οι στόχοι & η βούληση.  Προσπάθεια δημιουργίας αθλητικών ομίλων από μαθητές του σχολείου μας σε σωστές βάσεις. Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου απουσιάζει η προπονητική λογική. Το συνεχές γιουχάισμα στα 3 φιλικά παιχνίδια δεν περιποιεί τιμή για τη φήμη του Σχολείου, γιατί δείχνει έλλειψη οργάνωσης (Η.Λ Υπάρχει ακαδημία ποδοσφαίρου;)  Εκμάθηση Παραδοσιακών & Μοντέρνων Ελληνικών Χορών σε αγόρια & κορίτσια από την Α’ Δημοτικού (έχει αρχίσει να γίνεται μια προσπάθεια, αλλά χρειάζεται να γίνεται πιο συστηματικά από τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής). Φυσική Αγωγή

8  Εντατικοποίηση των ξένων γλωσσών μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ώστε να μην είναι απαραίτητο το φροντιστήριο: Αν και έχει πραγματοποιηθεί βελτίωση στην εκμάθηση των Ξένων Γλωσσών τα δύο τελευταία χρόνια, υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του παρεχόμενου μαθήματος από μεμονωμένες περιπτώσεις εκπαιδευτικών. Ανάγκη για σαφές χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την απόκτηση Διπλωμάτων Ξένων Γλωσσών. Ξένες Γλώσσες (1/2)

9 Ελλιπής εξάσκηση του προφορικού λόγου: η γνώση περιορίζεται στενά στην αποστήθιση λεξιλογίου και στην εκμάθηση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων χωρίς αντίληψη της λειτουργίας τους στον προφορικό και γραπτό λόγο.  Προτείνεται η καθιέρωση ώρας προφορικών με την περιγραφή κάποιας εικόνας ή της παρουσίασης ενός αγαπημένου χόμπι ή κάποιας δραστηριότητας των παιδιών. Ακουστική προσέγγιση της γλώσσας μέσα από DVDs παιδικών ταινιών, κινουμένων σχεδίων, παιχνιδιών, κλπ  Προτείνεται περιορισμός του αριθμού των μαθητών ανά τάξη (8-10 παιδιών max.) ώστε να επιτυγχάνεται η συζήτηση μεταξύ τους με συντονιστή τον διδάσκοντα.  Οπωσδήποτε αύξηση των ωρών διδασκαλίας στη 2 η ξένη γλώσσα (Γαλλικά - Γερμανικά) κατά μία ώρα στις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’.  Πιθανή δημιουργία απογευματινών ομίλων προφορικής εξάσκησης στις ξένες γλώσσες Ξένες Γλώσσες (2/2)

10  Επισημαίνεται ότι υπάρχει άγνοια των γονέων για την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας  Ενίσχυση του Προσωπικού της Υπηρεσίας για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες του αυξημένου αριθμού προβληματικών περιπτώσεων.  Απαραίτητη η δημιουργία Γραφείου της Σ.Υ. μέσα στα σχολεία, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τις προβληματικές καταστάσεις.  Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών – Workshops για θέματα χειρισμού :  παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον  παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες (διάσπαση προσοχής, δυσλεξία)  Έγκαιρη αντιμετώπιση Ad Hoc περιστατικών σε συνεργασία και ενημέρωση των γονέων Συμβουλευτική Υπηρεσία (1/2)

11  Προγραμματισμένες Δράσεις μέσα στη σχολική χρονιά με συμμετοχή μαθητών σε θέματα όπως:  Συμπεριφορά στο Σχολείο (ενδοσχολική βία, παρενόχληση, κλπ)  Η ζωή με το Διαδίκτυο: Οφέλη & Κίνδυνοι ( Δ, Ε & ΣΤ Τάξη)  Διαμόρφωση ακέραιης προσωπικότητας & αυριανού υπεύθυνου πολίτη  Συναισθηματική Νοημοσύνη  Πειθαρχία στην τάξη  Κάπνισμα  Σχολή Γονέων:  Τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και τη διαχείριση κρίσεων στη σχέση τους με αυτά.  Κατευθύνσεις γονέων για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.  Συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικού προσωπικού και συμβουλευτικής υπηρεσίας για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η μελέτη των παιδιών στο σπίτι, Συμβουλευτική Υπηρεσία (2/2)

12 Οικονομικές Προτάσεις  Διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του σχολείου:  Χαμηλά Δίδακτρα.  Πάγια πολιτική εκπτώσεων:  επί της προκαταβολικής εξόφλησης των διδάκτρων σε ποσοστό 10% και  για τη φοίτηση 2ου, 3ου, κλπ αδελφού-ης στο σχολείο με εκκίνηση ποσοστό 20% για το 2 ο παιδί και πρόσθετη έκπτωση 10% για κάθε επιπλέον παιδί  Πληρωμή και μέσω πιστωτικών καρτών σε άτοκες δόσεις με συνεργαζόμενες τράπεζες.

13 Γενικές Προτάσεις (1/4)  Ενημέρωση Γονέων:  Αποστολή σε τακτά, γνωστά στους γονείς, χρονικά διαστήματα ενημερωτικού email για την πρόοδο του κάθε μαθητή από το δάσκαλό του.  Επανεξέταση του τρόπου και χρόνου επίδοσης των ελέγχων προόδου με τρόπο ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς (αποφυγή μακρών καθυστερήσεων στις συναντήσεις με τους δασκάλους κατά την επίδοση κ.λπ.)

14 Γενικές Προτάσεις (2/4)  Εμπλουτισμός της θεματικής των θεατρικών παραστάσεων και με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.  Ανανέωση και εμπλουτισμός των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και όχι επανάληψη επισκέψεων στους ίδιους χώρους (π.χ. στα ίδια Μουσεία) σε συνεχόμενες χρονιές.  Προγράμματα εθελοντισμού σε όλα τα Δημοτικά ξεκινώντας ενδεικτικά από τη συνεργασία με τους Δήμους Ψυχικού και Διονύσου (π.χ. συλλογή τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία, αναδασώσεις, κλπ) ή με Ορφανοτροφεία ή Γηροκομεία ή Οργανώσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά (“Κιβωτός”, Ελπίδα, Φλόγα, Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS), με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής υπευθυνότητας των μαθητών.  Μείωση του κόστους για τις εκπαιδευτικές εξορμήσεις (σήμερα περίπου 8- 12 ευρώ) και τα DVDs (σήμερα περίπου13 ευρώ) των διαθεματικών τους δραστηριοτήτων

15 Γενικές Προτάσεις (3/4)  Ενίσχυση επίβλεψης των χώρων όπου κυκλοφορούν οι μαθητές. Διάφοροι χώροι (προαύλιοι) λειτουργούν ως καπνιστήρια παιδιών Γυμνασίου/Λυκείου.  Προσέλκυση νέων μαθητών με παροχή πρόσθετης στοχευμένης ύλης στις θετικές επιστήμες, έστω στην διάρκεια των απογευματινών ομίλων, όπως των Μαθηματικών, Φυσικών, Ρομποτικής, Formula 1 και του S.T.E.M (κανείς δεν ήξερε ότι τα αρχικά αντιπροσωπεύουν το science, technology, engineering, mathematics). Οι θετικές επιστήμες είναι η προτεραιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων.  Καθιερώνεται πλέον με Υπουργ. Απόφ. υποχρεωτική σίτιση. Μέριμνα για επαρκή ποσότητα τροφίμων από τα κυλικεία στα μεσημεριανά διαλείμματα.  Επανάληψη έρευνας γονέων για υλοποίηση μονής διαδρομής σχολικών λεωφορείων ενόψει του επόμενου διαγωνισμού στο τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς

16 Γενικές Προτάσεις (4/4) Απαραίτητη ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή για το Ιατρείο των Δημοτικών η οποία θα είναι άμεσα και ευρέως γνωστή στους γονείς, έτσι ώστε να γνωρίζουν άμεσα την πιθανή αδιαθεσία των παιδιών τους και μην αναρωτιούνται (βλέποντας το τηλεφωνικό κέντρο του σχολείου) «ποιός κάλεσε» και ψάχνουν με αγωνία σε όλο το σχολείο. Ενημέρωση των παιδιών από τις νοσηλεύτριες των Δημοτικών με θέματα : Προσωπικής καθαριότητας (σωστό πλύσιμο δοντιών, χεριών, προσωπικής υγιεινής κλπ) Καθαριότητας στην σχολική τάξη. Πρώτες βοήθειες. Προστασίας από διάφορους κινδύνους (ηλεκτροπληξία, θάλασσα (safe water sports). Διατροφής (σημασία πρωινού, υγιεινή διατροφή κλπ)

17 Απογευματινές Δραστηριότητες  Ένταξη στις απογευματινές δραστηριότητες προγραμμάτων για παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συνεννόησης με το δάσκαλο και ελέγχου της προόδου του μαθητού.  Ενίσχυση απογευματινών ομίλων θετικής-τεχνολογικής κατεύθυνσης με τη δημιουργία νέων αντικειμένων, όπως η πειραματική φυσική και η προχωρημένη (advanced) αριθμητική για τη Ε’ και Στ’ τάξη. Επέκταση των ρητορικών ομίλων και στην Ε’ και Στ’ Δημοτικού.  Εισαγωγή νέων ομίλων με σύγχρονη θεματική (π.χ. φωτογραφία, κινηματογράφος, δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με χρήση iPad, design, κ.ά).  Καθιέρωση 2ήμερου Open Day για τους απογευματινούς Ομίλους στην αρχή της σχολικής χρονιάς, μετά την έναρξη λειτουργίας τους και μέχρι το πέρας των εγγραφών, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων παιδιών στους Ομίλους.

18 Ι.Β. Πρόγραμμα  ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Για να συνεχισθεί η καλή φήμη των σχολείων της Φ.Ε, δεν πρέπει μόνο να στοχεύουν στα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, που πραγματικά παρουσιάζουν διακρίσεις σε Σχολές υψηλών βάσεων και των 2 κατευθύνσεων. Πρέπει να καλυφθούν μαθητές και γονείς που επιλέγουν την κατευθείαν τριτοβάθμια παιδεία στο εξωτερικό. Από τους αποφοίτους της ΣΤ’ τάξης διακρίνεται τάση γονέων, να εγγράψουν τελειοφοίτους των Δημοτικών μας σε Γυμνάσια με Ι.Β πρόγραμμα. Η παράλληλη υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος προϋποθέτει πλήρη αναδιάρθρωση του σημερινού γυμνασιακού-λυκειακού διδακτικού προσωπικού, ουσιαστική επανάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα της Φ.Ε που στηρίζεται στην Ελληνόφωνη Παιδεία. Η αρχή μπορεί να γίνει με πιλοτική εφαρμογή για μαθητές/τριες Δημοτικού μέσω του Primary Years Programme (PYP). Με αυτόν τον τρόπο θα εφαρμοστούν ευκολότερα το Middle Years Programme (MYP) για το Γυμνάσιο και το Diploma Programme (DP) για το Λύκειο. Πρωταρχικής σημασίας στόχος είναι η παρεχόμενη εκπαίδευση να καταστήσει τα παιδιά μας μελλοντικούς ενεργούς πολίτες του κόσμου.

19 Νέες Δράσεις  Καθιέρωση νέων δράσεων (όπως για παράδειγμα) : Οι γονείς επιστρέφουν στα θρανία: καθιέρωση της «ημέρας στο σχολείο» κατά την οποία οι γονείς κάθε παιδιού θα κάθεται στο θρανίο της τάξης του και θα παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα του. Ετσι θα αντιλαμβάνονται καλύτερα τον καθημερινό αγώνα του παιδιού τους και το μεγάλο φορτίο που επωμίζεται από μικρή ηλικία. Θα παρακολουθήσουν διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες και θα βοηθήσουν με καλύτερους τρόπους το παιδί τους. (βλ. 3/6/2016 εξαιρετική Ημέρα μαθητών-γονιών- δασκάλων που διοργανώθηκε στο Β’ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού) Παρουσίαση του μαθητή/τριας μέσα στην τάξη: Οι γονείς του μαθητή/τριας ετοιμάζουν ένα οπτικοακουστικό υλικό (video ή powerpoint) με την ιστορία του μέχρι σήμερα. Αστείες στιγμές, φωτογραφίες με δραστηριότητες ή με αγαπημένα πρόσωπα, μουσική κτλ. Σε χρόνο 10-15 λεπτών το υλικό προβάλλεται μέσα στην τάξη στους συμμαθητές του με εισηγητές τους γονείς και δείχνει πλευρές του παιδιού που δεν γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να δείξουν τους δεσμούς της οικογένειας στα παιδιά. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται ένας μαθητής/τρια. Η συγκεκριμένη δράση εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στη Λεόντειο.

20 Ευχαριστούμε...

21 Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Α’ Δημ.Ψυχ.Σπύρος Νίτσιος – 6944300897 – n1ts1os@otenet.grn1ts1os@otenet.gr B’ Δημ.Ψυχ.Κατερίνα Αναπλιώτη-Καστή – 6932369518 – k.anaplioti@gmail.comk.anaplioti@gmail.com Γ’ Δημ.Ψυχ.Λίλα Καμπάνη-Κούγια – 6940757683 – lila27k@gmail.comlila27k@gmail.com Α’ Δημ.Εκάλ.Λάμπρος Ζέλος – 6974992516 – lambros.a.zelos@gmail.comlambros.a.zelos@gmail.com Β’ Δημ.Εκάλ.Ηλίας Σκαφιδάς – 6944420675 – skafidasilias@yahoo.grskafidasilias@yahoo.gr Γ’ Δημ.Εκάλ.Ηλίας Λάσκαρης – 6946474557 – eliaslaskaris@gmail.comeliaslaskaris@gmail.com Δημ. Θεσ/νίκηςΜαργαρίτα Γκαϊτατζή – 6974015922 – margaritagaitatzi@yahoo.grmargaritagaitatzi@yahoo.gr Δημ.ΠάτραςΑντώνης Σπετσέρης – 6974266660 – antonis@e-spetseris.grantonis@e-spetseris.gr Δημ. ΙωαννίνωνΚατερίνα Νάκα-Μιχάλη – 6932394870 – drkknaka@gmail.comdrkknaka@gmail.com

22 Μέλη Δ.Σ. της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» ΠρόεδροςΙωακείμ Καλλιβρούσης – 6937470532 – ioakim64@hotmail.gr ΑντιπρόεδροςΗλίας Λάσκαρης – 6946474557 – eliaslaskaris@gmail.com Γενική Γραμμ.Βικτώρια Ζυγούρου-Καρτάλη – 6949738827 – vzygourou@gmail.com Ειδική Γραμμ.Μαρία Δελμούζου-Καρδαμάκη – 6944437606 – mdelmouzou@gmail.com ΤαμίαςΛάμπρος Ζέλος – 6974992516 – lambros.a.zelos@gmail.com ΜέλοςΣτέλλα Κοπακάκη-Καρατζογιάννη - 6932717021 – vskworld@gmail.com ΜέλοςΔέσποινα Μανουσαρίδου-Μουστάκα – 6977994444 – manousaridou@akria.gr manousaridou@akria.gr


Κατέβασμα ppt "Προτάσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη Φ. Ε. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Αρσακείων & Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων ΙΟΥΝΙΟ Σ 2016 Ομοσπονδία Συλλόγων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google