Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρύπανση και Προστασία του Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Φυσικό Περιβάλλον Γ’ τάξη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρύπανση και Προστασία του Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Φυσικό Περιβάλλον Γ’ τάξη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρύπανση και Προστασία του Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Φυσικό Περιβάλλον Γ’ τάξη

2 Γραφική Παράσταση: Οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων στην Κύπρο (1960-2011)

3  Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο έτος 2100, στην φανταστική επαρχία της Κύπρου που ονομάζεται «Λευκωσιούπολη». Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ) αναγκάζεται να ανακοινώσει αυστηρότατα μέτρα για μείωση κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια μας! Είναι το επόμενο βήμα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της έλλειψης ενέργειας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της αλόγιστης χρήσης της ενέργειας.

4

5 Συνέχεια….  Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε η Α.Η.Κ. είναι η κατάργηση χρήσης ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Εργασία 1: Θα πρέπει να επιλέξετε μέσα από τον κατάλογο των συσκευών που έχετε στην διάθεσή σας, αυτές που θα πρέπει να καταργηθούν. Οι ηλεκτρικές συσκευές δίνονται σε κάρτες μέσα σε ένα φάκελο για κάθε ομάδα, η οποία θα πρέπει να επιλέξει ποιες από αυτές θα αποσύρει, και αφού συμφωνήσει βάσει των αναγκών και των επιθυμιών της ομάδας. Σε κάθε κάρτα αναγράφεται ένδειξη για την κατανάλωση ενέργειας της κάθε συσκευής. Α = Χαμηλής κατανάλωσης Β= Μέσης κατανάλωσης Γ= Υψηλής κατανάλωσης Η κάθε ομάδα να σκεφτεί την κατάργηση των συσκευών που δεν είναι τόσο χρήσιμες. Θα πρέπει να καταργήσετε συνολικά 17 συσκευές. Αποφασίστε με τα μέλη της ομάδας σας και επιλέξτε τις κάρτες με τις συσκευές που θα καταργήσετε.

6 Εργασία 2: ∆υστυχώς έγινε ένα λάθος στους υπολογισμούς της κατανάλωσης ανά εβδομάδα από την Α.Η.Κ. Έτσι ήρθε η ώρα να διαχωρίσετε τις ανάγκες από τις επιθυμίες σας και να εξοικονομήσετε περισσότερη ενέργεια. Πρέπει να αποσύρετε άλλες 7 συσκευές. Σκεφτείτε με τα μέλη της ομάδας σας και αποφασίστε τις συσκευές που θα αποσύρετε. Συνέχεια….

7 Εργασία 3: Οι παγκόσμιες εξελίξεις ανεβάζουν την τιμή του φυσικού αερίου. Η Κύπρος πλέον αγοράζει πολύ ακριβά τα τελευταία λιγοστά αποθέματα φυσικού αερίου. Έτσι δεν μπορεί με τα δεδομένα μέτρα κατανάλωσης να καλύψει πλέον τις ανάγκες της Λευκωσιούπολης. Σε μια ύστατη προσπάθεια πριν το τελικό black out της χώρας η Α.Η.Κ. κατεβάζει το ανώτατο όριο εβδομαδιαίας κατανάλωσης. Τι θα αποσύρετε τώρα; Προσοχή δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε τις συσκευές που αποσύρετε. Άρα θα πρέπει να μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας χωρίς αυτές. Πρέπει να αποσύρετε άλλες 4 συσκευές και να μείνετε με εκείνες που σας είναι απαραίτητες! Συμπληρώστε την Άσκηση 4 από το Φύλλο Εργασίας 1 Συνέχεια….


Κατέβασμα ppt "Ρύπανση και Προστασία του Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Φυσικό Περιβάλλον Γ’ τάξη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google