Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σακελλάρη Γεωργία - Ιωάννα.  Βασικό πρωτεϊνικό συστατικό σε δημητριακά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σακελλάρη Γεωργία - Ιωάννα.  Βασικό πρωτεϊνικό συστατικό σε δημητριακά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σακελλάρη Γεωργία - Ιωάννα

2  Βασικό πρωτεϊνικό συστατικό σε δημητριακά

3

4

5 celiac.org

6

7

8  Μετά την υποχρεωτική εφαρμογή των απαιτήσεων του Κανονισμού ( ΕΕ ) 1169/2011 για την Επισήμανση των Τροφίμων, προστίθενται νέες διατάξεις από τον : Εκτελεστικό Κανονισμό ΕΕ 828/2014 Χωρίς γλουτένη : για τρόφιμα με περιεκτικότητα γλουτένης όχι μεγαλύτερη 20 mg/kg Πολύ Χαμηλή Ποσότητα Γλουτένης: για τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία μείωσης γλουτένης ώστε να μην είναι μεγαλύτερη από 100 mg/kg στο τελικό προϊόν efet.gr eur-lex.europa.eu

9  Οι ανωτέρω πληροφορίες μπορούν να συνοδεύονται και από δηλώσεις όπως : κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη.  Παράλληλα και με την προϋπόθεση ότι το τρόφιμο παράγεται και προετοιμάζεται ειδικά και / ή υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία : i.για τη μείωση της περιεκτικότητας σε γλουτένη ενός ή περισσότερων συστατικών που περιέχουν γλουτένη, ii.ή για να υποκατασταθούν τα συστατικά που περιέχουν γλουτένη με άλλα συστατικά εκ φύσεως χωρίς γλουτένη, μπορεί να φέρει και τις δηλώσεις : ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με κοιλιοκάκη, efet.gr eur-lex.europa.eu

10

11  Προστασία κατά την κατανάλωση μικρής ποσότητας γλουτένης 1 Eνζυμική καταστροφή της γλουτένης 2 Ελεγχόμενη έκθεση του οργανισμού στη γλουτένη 3 Κλείσιμο συνδέσεων μεταξύ των κυττάρων στο λεπτό έντερο ώστε να περιοριστούν τα συμπτώματα 4 Περιορισμός της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος Εταιρεία νόσου κοιλιοκάκης,coeliac.gr

12

13  Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η δυσανεξία στη γλουτένη δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την αποφυγή αμυλούχων τροφών, που αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

14 Ανανέωση διαθέσιμων προϊόντων Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την συχνότητα εμφάνισης στην Ελλάδα Εταιρεία νόσου κοιλιοκάκης,coeliac.gr

15 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας …


Κατέβασμα ppt "Σακελλάρη Γεωργία - Ιωάννα.  Βασικό πρωτεϊνικό συστατικό σε δημητριακά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google