Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H AΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η Αντιγόνη ενέπνευσε αρχαίους και σύγχρονους καλλιτέχνες σε διάφορες μορφές τέχνης όπως η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική !!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H AΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η Αντιγόνη ενέπνευσε αρχαίους και σύγχρονους καλλιτέχνες σε διάφορες μορφές τέχνης όπως η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική !!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H AΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η Αντιγόνη ενέπνευσε αρχαίους και σύγχρονους καλλιτέχνες σε διάφορες μορφές τέχνης όπως η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική !!!

2 Η Αντιγόνη είναι αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια του 442 π.Χτραγωδία Σοφοκλή Μεγάλα Διονύσια 442

3 ΘΕΜΑ Η Αντιγόνη ζητάει από την αδελφή της Ισμήνη να θάψουν τον ετεροθαλή αδελφό τους Πολυνείκη. Η Ισμήνη αρνείται να παραβεί την απόφαση του νέου ηγεμόνα των Θηβών και θείου τους Κρέοντα, όμως η Αντιγόνη έχει πάρει την απόφαση της. Μερικές ώρες αργότερα ένας από τους φύλακες που φρουρούσαν το άταφο πτώμα, ανακοινώνει με τρεμάμενη φωνή στον Κρέοντα, ότι κάποιος έκανε σπονδές στον νεκρό και τον κάλυψε με σκόνη. Ο Βασιλιάς οργισμένος τον διώχνει. Ο φύλακας επιστρέφει μετά από μερικές ώρες έχοντας μαζί του την Αντιγόνη.

4 Οι Καλλιτέχνες Πολλοί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν τα έργα τους από την ΑΝΤΙΓΩΝΗ του Σοφοκλέους όπως: ο Γιάννης Ρίτσος με το ποίημα ‘Ισμήνη’ και ‘H Αντιγόνη’ του Γ.Τζαβέλα που είναι μια βραβευμένη μαυρόασπρη ταινία.

5

6


Κατέβασμα ppt "H AΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η Αντιγόνη ενέπνευσε αρχαίους και σύγχρονους καλλιτέχνες σε διάφορες μορφές τέχνης όπως η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική !!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google