Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεΠολωνα Αγγελίδης Τροποποιήθηκε πριν 8 χρόνια
1
Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα Παρουσίαση πεπραγμένων Β’ Εξαμήνου Β’ Παιδικός Σταθμός Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Τσιριμιάγκου Χριστιάνα (Α.Μ: 20935)
2
Συνοπτική Παρουσίαση Πεπραγμένων Α’ Εξαμήνου Εκπαίδευση των παιδιών στις ομάδες των τροφίμων. (Ζωγραφική – Συζήτηση – Παιχνίδια – Ερωτήσεις Γνώσεων – Αινίγματα). Σύνταξη Ερωτηματολογίου διατροφικών συνηθειών που μοιράστηκε στους γονείς των παιδιών. Δημιουργία χειροτεχνίας MyPlate. Συζήτηση θεμάτων ασφαλούς διαχείρισης και κανόνων υγιεινής με την υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού και το υπόλοιπο προσωπικό.
3
Εβδομάδα «Κρέας-Ψάρια- Αυγά» Συζήτηση για τα τρόφιμα αυτής της ομάδας και την συχνότητα κατανάλωσής τους μέσα στην εβδομάδα. Συζήτηση για το κόκκινο και το λευκό κρέας. Ποια ζώα μας δίνουν κόκκινο κρέας και ποια λευκό; Πόσο συχνά πρέπει να τρώμε κόκκινο και λευκό κρέας; Άσκηση Μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Ποια ζώα μας τα δίνουν; Αινίγματα Ζωγραφική
4
Εβδομάδα «Γάλα & Γαλακτοκομικά Προϊόντα» Συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τα τρόφιμα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα (γάλα, τυρί, γιαούρτι, κρέμα, παγωτό) Συχνότητα κατανάλωσης και ποσότητες Διαδικασία παραγωγής γάλακτος Από ποιες πηγές παίρνουμε γάλα;
6
Επανάληψη όλων των ομάδων τροφίμων Ερωτήσεις γνώσεων και συνδυαστικές ερωτήσεις «Το φαγητό που θα φάμε το μεσημέρι είναι μπιφτέκι με ρύζι. Τα τρόφιμα αυτά σε ποιες ομάδες τροφίμων ανήκουν; Το μπιφτέκι ανήκει στο κόκκινο κρέας ή το λευκό;» Παιχνίδι Αξιοποίηση χειροτεχνίας MyPlate
7
Εβδομάδα αφιερωμένη στη θεματική ενότητα: «Σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι & καλοί τρόποι» 8 κανόνες σωστής συμπεριφοράς μεταξύ των οποίων: Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε. Ποια είναι η σωστή θέση και στάση του σώματος όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Τρώμε πάντα χρησιμοποιώντας το πιρούνι ή το κουτάλι μας και όχι με τα χέρια. Την ώρα του φαγητού βρισκόμαστε στο τραπέζι και καθόμαστε στη θέση μας. Δεν τρώμε ενώ παίζουμε και δεν ενοχλούμε τους διπλανούς μας κλπ.
8
Εβδομάδα αφιερωμένη στη θεματική ενότητα: «Σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι & καλοί τρόποι» Παιχνίδι σχετικό με τη συμπεριφορά κατά την ώρα του γεύματος με τίτλο «Μικροί Κύριοι & Μικρές Κυρίες σε ακριβό εστιατόριο» Τα παιδιά έπρεπε να εφαρμόσουν όλους τους κανόνες υγιεινής που διδάχθηκαν.
9
Εβδομάδα αφιερωμένη στη θεματική ενότητα «Το πεπτικό μας σύστημα» Λειτουργίες του πεπτικού μας συστήματος Τα όργανα που το αποτελούν Το ταξίδι της τροφής στο σώμα μας Παρουσίαση εκπαιδευτικού βίντεο για μικρά παιδιά με θέμα «το πεπτικό μου σύστημα» Συζήτηση όλων των αποριών που προέκυψαν
10
Παρουσίαση στους γονείς Θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν: Διατροφικές ανάγκες παιδιών στην προσχολική ηλικία Προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από ανεπάρκειες σε θρεπτικά συστατικά (π.χ. σιδηροπενική αναιμία) Τι σημαίνει υγιεινή διατροφή & γιατί θα πρέπει να την υιοθετήσουμε Τι περιλαμβάνει ένα πλήρες & ισορροπημένο διαιτολόγιο «My Plate» Διατροφική συμπεριφορά κατά την προσχολική ηλικία Τηλεόραση & κατανάλωση τροφής Η σημασία του πρωινού Παιδική Παχυσαρκία
11
Έβδομάδα «Διατροφικές Προτιμήσεις & Απέχθειες» Συζήτηση ποιες τροφές μου αρέσουν; ποιες απεχθάνομαι και για ποιο λόγο; Έχω δοκιμάσει ποτέ τις τροφές που δεν μου αρέσουν; Σχετικό Παραμύθι Ζωγραφική: «Ζωγραφίζω το αγαπημένο μου φαγητό»
12
Εβδομάδα αφιερωμένη στη θεματική ενότητα «Γλυκά» Μας κάνουν καλό τα γλυκά; Αν όχι για ποιο λόγο; Πόσο συχνά τρώμε γλυκά; «Τα καλά & τα κακά γλυκά» Άσκηση & Ζωγραφική: Κύκλωσε και χρωμάτισε μόνο τα καλά γλυκά»
13
Ευχαριστώ πολύ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.