Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΦΠ 61: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΦΠ 61: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΦΠ 61: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 2 Η ΓΕ: ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Ευθυμίου Κωνσταντίνα Οικονομοπούλου Ρωξάνη-Άννα Σπίγγου Φωτεινή – Μαρία

2 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία φωτισμό των εσοχών στο μπετόν των διαζωμάτων-διαδρομών σε όλο το μήκος τους στον περιβάλλοντα χώρο “αυτόφωτα” καθίσματα από Plexiglas που δημιουργούν σημεία συνάθροισης και ξεκούρασης για τους περαστικούς στην όαση βλάστησης, μέσα στο κέντρο της πόλης. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

3 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Στο ισόγειο του Ωδείου, υπάρχουν περιμετρικά στοές, οι οποίες φέρουν ευθείες γραμμώσεις στην πλάκα κάθετες προς τις κολώνες του κτιρίου, από την πρόσοψη έως την πίσω πλευρά του. Τοποθέτηση γραμμικών LED. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

4 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Το μικρό αίθριο του κτιρίου έχει εσοχές σε ορθογώνια σχήματα στο ύψος του υπογείου, των οποίων το περίγραμμα θα αναδειχθεί με γραμμικό φωτισμό Το μεγάλο αίθριο του κτίσματος έχει παρτέρι με ψηλά δέντρα και θα το φωτίσουμε με τέσσερις προβολείς ευρείας δέσμης, έναν σε κάθε γωνία. Σε όλα τα σενάρια που επιλέξαμε τα δέντρα στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο δεν φωτίζονται παρά μόνο έμμεσα από τον φωτισμό των διαδρομών. Αυτό έγινε σκόπιμα για την καλύτερη ανάδειξη του όγκου του κτιρίου και την πιο «αυστηρή» οριοθέτηση των διαδρομών ή κλιμάκων. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

5 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία θα τοποθετηθεί εξωτερικός, γραμμικός φωτισμός στις κάθετες πλευρές των ανοιγμάτων, περιμετρικά του κτιρίου. Ο σκοπός μας είναι ο φωτισμός να ακολουθήσει τους κανόνες του αρχιτεκτονικού σχεδίου, τονίζοντας την δυνατότητα ενός επιβλητικού κτιρίου να διασπαστεί σε επιμέρους στοιχεία δίνοντας την αίσθηση των πλήκτρων του πιάνου. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

6 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Φωτιστικό σώμα για τις παράλληλες διαδρομές στον περιβάλλοντα χώρο Το Vaya Linear είναι ένα οικονομικό και αξιόπιστο φωτιστικό, καθώς παρέχει εξαιρετική ευελιξία και ανθεκτικότητα για τη δημιουργία εφέ φωτισμού δέσμης σε εξωτερικούς χώρους. Έχει διακριτικό σχέδιο και διατίθεται σε δύο μήκη 0,33 m και 1 m, ώστε να ταιριάζει στην εφαρμογή. Η εγκατάσταση και η στόχευση γίνονται πανεύκολα χάρη στο ρυθμιζόμενο στήριγμα τοποθέτησης. Η επιλογή μας, ως προς το χρωματικό αποτέλεσμα του φωτισμού μας, είναι το ουδέτερο λευκό. Χαρακτηριστικά. Πηγή φωτός: Ενσωματωμένη μονάδα LED με μπάλαστ. Ισχύς: 15 W στα 33 mm - 45 W στα 1000 mm. Απόδοση φωτιστικού: 30 lm/W (3000 K). Δείκτης χρωματικής απόδοσης: 80 τυπικό, 70 ελάχιστο. Εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας: -40 έως +35ºC. Κάλυμα οπτικού συστήματος: Γυαλί, διαφανές. Υλικό: Περίβλημα από διελασμένο αλουμίνιο και ανοδιωμένο φινίρισμα. Πρόσοψη από γυαλί σκληρυμένο. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

7 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Φωτιστικό σώμα για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου Το LEDline² είναι φωτιστικό γραμμικού φωτισμού υψηλής απόδοσης, τονισμού και ανάδειξης επιφανειών. Με την γραμμικότητα του συμπληρώνει την γεωμετρία των αρχιτεκτονικών κτιρίων και μετατρέπει το φως σε αντικείμενο θαυμασμού. Είναι ιδανικό για προσόψεις και αρχιτεκτονικά στοιχεία κτιρίων. Η επιλογή μας, ως προς το χρωματικό αποτέλεσμα του φωτισμού μας, είναι το ουδέτερο λευκό. Χαρακτηριστικά. Πηγή φωτός: LED, τύπου CCTs, σειρά Luxeon K της Philips. Δείκτης χρωματικής απόδοσης: 85 τυπικό. Εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας: -20 έως +35ºC. Κάλυμα οπτικού συστήματος: PMMA, διάφανο θερμοπλαστικό. Υλικό: Περίβλημα από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Βάση στήριξης από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Διάρκεια ζωής: 50000 ώρες. Συντήρηση: Δεν απαιτείται εσωτερικός καθαρισμός. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

8 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Φωτιστικό σώμα- προβολέας για φωτισμό αίθριου με δέντρα Το φωτιστικό-προβολέας DecoFlood² LED BVP626 συνδυάζει λειτουργικότητα με απλή και καθαρή αισθητική για αρχιτεκτονικό φωτισμό εξωτερικού χώρου. Σχεδιασμένος να προσφέρει εφέ φωτισμού, από διάχυτο φωτισμό υψηλής ισχύος έως διακριτικά εφέ ανάδειξης και να παρέχει ομοιόμορφη απόδοση με την μοναδική ευθυγραμμιστική οπτική του. Το DecoFlood² LED διαθέτει μια ποικιλία από κυκλικές δέσμες για φωτισμό ανάδειξης και φωτισμό δέντρων. Αποτελεί μια απόλυτα ευέλικτη λύση με δυνατότητα εύκολης εγκατάστασης σε οποιοδήποτε σημείο για ένα τέλειο οπτικό εφέ. Η επιλογή μας, ως προς το χρωματικό αποτέλεσμα του φωτισμού μας, είναι το ουδέτερο λευκό. Χαρακτηριστικά. Πηγή φωτός: Ενσωματωμένη μονάδα LED. Ισχύς: 53 W λευκό. Απόδοση φωτιστικού: 59,1 lm/W (4000 K). Δείκτης χρωματικής απόδοσης: 80+ τυπικό, 75+ ελάχιστο. Εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας: -20 έως +35ºC. Κάλυμα οπτικού συστήματος: Γυαλί, διαφανές, σκληρυμένο, πάχους 4 mm. Υλικό: Περίβλημα και κάλυμμα από χυτοπρεσαριστό αλουμίνιο. Παρεμβύσματα από ελαστικό σιλικόνης. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

9 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

10 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

11 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30. Οι παράλληλες διαδρομές δημιουργούν μια διαβάθμιση επιπέδων, η οποία αναδεικνύεται με την βοήθεια του γραμμικού φωτισμού και με την σειρά της δημιουργεί ένα νοητό κέντρο, που μαγνητίζει τον παρατηρητή να μεταφερθεί σε αυτό.

12 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30. Ο φωτισμός κάθετα στο κτίριο με φωτισμό των κλιμάκων ανόδου και ο φωτισμός παράλληλα στο κτίριο φωτίζοντας τις διαδρομές εναλλάσεται εν ώρα λειτουργίας ή εκδήλωσης. Σκόπιμα δεν επιλέχθηκε ταυτόχρονος φωτισμός και των κλιμάκων και των διαδρομών.

13 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30. Ο φωτισμός του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφαλή διέλευση των χρηστών, την δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας, ώστε να λειτουργεί ευεργετικά στην διάθεση τους.

14 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30. Ο γραμμικός φωτισμός στο εσωτερικό του ισογείου επιτρέπει στο κτίριο να στραφεί από μέσα προς τα έξω και συγχρόνως να διατηρεί την επανάληψη του ρυθμό του.

15 1 ο Σενάριο: Καθημερινή Λειτουργία Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 17.30-22.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 19.30-22.30.

16 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Στον περιβάλλοντα χώρο, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι κλίμακες, οι οποίες είναι κάθετες στον κύριο όγκο του κτιρίου και θα οδηγήσουν τους θεατές στο εσωτερικό του, ώστε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Οι τέσσερις κεντρικές κλίμακες θα φωτιστούν αμφίπλευρα με σημειακά φωτιστικά τονισμού επιφανειών, που θα τοποθετηθούν χωνευτά στα πλαϊνά μέρη των σκαλοπατιών ενώ παράλληλα απενεργοποιούνται τα γραμμικά φωτιστικά στις οριζόντιες (παράλληλα με το κτίριο) διαδρομές του περιβάλλοντος χώρου.

17 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Στον χώρο του ισογείου, ο γραμμικός φωτισμός στις στοές παραμένει όπως παρουσιάζεται στο πρώτο σενάριο, διότι αποτελεί βασικό κομμάτι φωτισμού και στο παρόν σενάριο. Ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση στον φωτισμό του ισογείου, κατά την διάρκεια μιας πολιτιστικής εκδήλωσης, σκοπεύουμε να επιτύχουμε με την προσθήκη διαφημιστικών οπτικών μηνυμάτων. Συγκεκριμένα, το αμφιθέατρο, στο οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, δομείται από “τυφλούς” τοίχους, που θα αποκτήσουν διαφημιστικό χαρακτήρα με την βοήθεια ολογραμμάτων. Οι συσκευές προβολής ολογραμμάτων θα τοποθετηθούν απέναντι από τον τυφλό τοίχο του αμφιθέατρου και εντός της στοάς, που βρίσκεται στην πρόσοψη του Ωδείου.

18 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Ο φωτισμός των αίθριων είναι όμοιος με το πρώτο σενάριο, γιατί πρόκειται για σημεία ζωτικής σημασίας ως προς τον φωτισμό και στο δεύτερο σενάριο. Στον όροφο του Ωδείου Αθηνών, ο εξωτερικός γραμμικός φωτισμός στις κάθετες πλευρές των ανοιγμάτων, περιμετρικά του κτιρίου, παραμένει ως έχει και στο πρώτο σενάριο. Ο όροφος του Ωδείου έχει τέσσερις διαδρόμους κάθετους στον κύριο επιμήκη άξονα, οι οποίοι φωτίζονται εσωτερικά και επιθυμούμε να θέτονται τα φωτιστικά τους σώματα σε λειτουργία, κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης. Η πρόταση μας βασίζεται στον τονισμό των τεσσάρων αξόνων εσωτερικά του κτιρίου και στην εκπομπή φωτός από τα ανοίγματα τους προς τα έξω.

19 Φωτιστικό σώμα για σκάλες ανόδου. Η χρήση συμπαγούς φωτιστικού LED σε συνδυασμό με ένα γυάλινο κάλυμμα διάχυσης, αποτελεί ένα φωτιστικό σήμανσης με ξεκάθαρη ορατότητα και ομοιόμορφη φωτεινή ροή. Το στιβαρής σχεδίασης Marker LED είναι διαθέσιμο σε στρογγυλή έκδοση και διαθέτει ένα εύκολης εγκατάστασης χωνευτό κουτί για τοίχο. Το φωτιστικό Marker LED θα χρησιμοποιηθεί χωνευτό στα πλαϊνά μέρη των κλιμάκων Χαρακτηριστικά. Πηγή φωτός: 12xLED, τύπου SMD LED- HB. Ισχύς: 3,1 W. Εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας: -20 έως +50ºC. Κάλυμα οπτικού συστήματος: Σκληρυμένο κρύσταλλο με εσωτερικό διαχύτη. Υλικό: Δακτύλιος από ανοξείδωτο χάλυβα. Περίβλημα οργάνων λειτουργίας από πολυανθρακικό. Διάρκεια ζωής: 50000 ώρες. Συντήρηση: Δεν απαιτείται εσωτερικός καθαρισμός. Εξαρτήματα: Χωνευτά( υποχρεωτικά για εξωτερικούς χώρους). 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

20 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

21 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Μια γιορτή πολιτισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φως και την λάμψη, τον εσωτερικό προβληματισμό και την ψυχική ανάταση, στοιχεία που θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε με τον φωτισμό μας και να διαφοροποιήσουμε από άλλα σενάρια.

22 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Ο σκοπός μας είναι η παρουσίαση των αξόνων, που θα κατευθύνουν το κοινό, γιατί μέλημα μας είναι η ευκολότερη πρόσβαση και η έγκαιρη εύρεση του χώρου εκδήλωσης σε συνδυασμό με την δημιουργία λιτών γραμμών.

23 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Ο επαρκής φωτισμός στην περίπτωση μιας παράστασης αποτελεί πλεονέκτημα για τους χρήστες, τόσο σε πρακτικό επίπεδο με το να τους καθοδηγεί στον χώρο της παράστασης για την παρακολούθηση της, όσο και σε αισθητικό, καθώς προκαλεί τέρψη στο θέαμα του.

24 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00.. Ακόμα, η ελαχιστοποίηση του ωραρίου λειτουργίας του φωτισμού και ο έλεγχος της ένταση φωτισμού ανάλογα τα σενάρια, όπως έχουμε ορίσει, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος από περιττούς ενεργειακούς ρύπους.

25 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

26 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

27 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

28 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

29 2 ο Σενάριο: Εκδήλωση Λειτουργία φωτισμού: 19.00-22.00..

30 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Ο φωτισμός του περιβάλλοντα χώρου είναι όμοιος με αυτόν του πρώτου σεναρίου και τα “αυτόφωτα” καθίσματα παραμένουν ανοιχτά Ο γραμμικός φωτισμός της στοάς παραμένει σε λειτουργία, όπως και στα δυο προηγούμενα σενάρια Ο φωτισμός των αίθριων λειτουργεί σε χαμηλότερη ένταση από αυτή των δυο προηγούμενων σεναρίων, μέσω ειδικών συσκευών ελέγχου(dimmers), για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Στον όροφο όλα τα εσωτερικά φώτα είναι απενεργοποιημένα, αφού το κτίριο είναι άδειο. Ο εξωτερικός γραμμικός φωτισμός στις κάθετες πλευρές των παραθύρων παραμένει μόνο στην πρόσοψη του κτιρίου καθώς και στις πλάγιες, ενώ στην πίσω όψη είναι εκτός λειτουργίας. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

31 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Οι οδηγοί LED σταθερής τάσης για εξωτερικούς χώρους παρέχουν εξαιρετικά σταθερή τάση εξόδου και είναι συμβατοί με συστήματα SELV (Safety Extra Low Voltage - Εξαιρετικά χαμηλή τάση ασφάλειας). Αυτοί οι οδηγοί αποτελούν την ιδανική επιλογή για εύκολη, παράλληλη σύνδεση υπομονάδων πολλαπλών LED. Η κατηγορία σταθερής τάσης για εξωτερικούς χώρους (Constant Voltage Outdoor) προσφέρει εξαιρετική αξιοπιστία και διασφαλίζει απλοποιημένη διαδικασία εγκατάστασης. Το ανθεκτικό σχέδιο μειώνει το κόστος συντήρησης και ιδιοκτησίας για όλη τη διάρκεια ζωής της εφαρμογής. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στην υγρασία και ο ελάχιστος χρόνος ζωής του είναι οι 50000 ώρες. Το νέο σύστημα ελέγχου με δυνατότητα διαμόρφωσης και ενσωματωμένες λειτουργίες ελέγχου, έως 64 οδηγών, επιτρέπουν τον προγραμματισμό της συμπεριφοράς του φωτιστικού, ώστε να μεγιστοποιείται η εξοικονόμηση ενέργειας και να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το λογισμικό διαμόρφωσης φωτισμού είναι ένα αυτόνομο διαισθητικό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν όλες τις διαφορετικές λειτουργίες κάθε προγραμματιζόμενου οδηγού της ίδιας εταιρείας. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός των προτάσεων μας περιλαμβάνει την χρήση οδηγών και συστημάτων ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων, ώστε μέσω των δυνατοτήτων που μας προσφέρουν να ελέγχουμε τον φωτιστικό εξοπλισμό και τα αποτελέσματα του. Επιπλέον, με την επίτευξη σταθερής τάσης εξόδου παρέχουμε ασφαλή λειτουργία και αυξάνουμε το προσδόκιμο όριο ζωής των φωτιστικών μας και των πηγών φωτισμού τους. Τέλος, ο προγραμματισμός των φωτιστικών ευνοεί τις συνθήκες για μέγιστο βαθμό εξοικονόμησης ενέργειας και προκαλεί μείωση στις αρνητικές επιπτώσεις, που επιφέρουμε στο περιβάλλον. Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

32 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

33 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

34 Το τρίτο σενάριο παρουσιάζει την περίπτωση, που το κτίριο δεν λειτουργεί και ακολουθεί τους κανόνες φωτισμού ασφαλείας, του οποίου το ωράριο προσαρμόζεται σύμφωνα με την χειμερινή και θερινή ώρα. 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

35 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

36 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

37 3 ο Σενάριο: Ασφαλείας Χειμερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-06.30. Θερινή λειτουργία φωτισμού: 22.30-05.00.

38 Παράρτημα Αριθμός και ισχύς φωτιστικών σωμάτων ΤΥΠΟΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΓΕΘΟΣ Η΄ΣΧΗΜΑ ΙΣΧΥΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΣ Philips LEDline² 5941174 mm48 W28.512 W Philips LEDline² 50594 mm24 W1.200 W Philips LEDline² 273304 mm12 W3.276 W Philips Vaya Linear 3871000 mm45 W17.415 W Philips Vaya Linear 15333 mm15 W225 W Philips Market LED BBG300 128στρογγυλά3,1 W396,80 W Philips DecoFlood² LED 4προβολείς53 W212 W


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΦΠ 61: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google