Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ? Η όξινη βροχή είναι οτιδήποτε πέφτει από τον ουρανό πάνω στον πλανήτη μας : η βροχή, το χιόνι, η υγρασία κτλ. Και που είναι ΑΦΥΣΙΚΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ? Η όξινη βροχή είναι οτιδήποτε πέφτει από τον ουρανό πάνω στον πλανήτη μας : η βροχή, το χιόνι, η υγρασία κτλ. Και που είναι ΑΦΥΣΙΚΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ? Η όξινη βροχή είναι οτιδήποτε πέφτει από τον ουρανό πάνω στον πλανήτη μας : η βροχή, το χιόνι, η υγρασία κτλ. Και που είναι ΑΦΥΣΙΚΑ ΟΞΙΝΑ.

2 Από τι δημιουργείται η όξινη βροχή? Η όξινη βροχή δημιουργείται από την αντίδραση του διοξειδίου του θείου και των οξειδίων του αζώτου με τους υδρατμούς στα σύννεφα. Η αντίδραση αυτή δημιουργεί Θειικό και νιτρικό οξύ.

3

4 Η ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ : Την δραστικότητα της όξινης βροχής την μετράμε με την κλίμακα PH. Όσο πιο μικρή είναι η τιμή του PH, τόσο πιο όξινη είναι η βροχή.

5 ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ PH ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ : Το καθαρό νερό : PH=7 H φυσιολογική βροχή : PH= 5,5 Η όξινη βροχή : PH < 4,5 Η πιο έντονη βροχόπτωση έγινε το έτος 2000 στις Η.Π.Α με : PH= 3,1

6

7 ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ : Η όξινη βροχή προσβάλλει : α)Μέταλλα και δομικά υλικά β)Λίμνες/υδρόβιους οργανισμούς γ)την χλωρίδα δ)την ορατότητα ε)την υγεία των ανθρώπων

8 ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ : Στην Σουηδία το 1970 σε 18000 λίμνες η οξύτητα ξεπέρασε τα φυσικά όρια και το πλήθος των ψαριών μειώθηκε σημαντικά.

9 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

10

11 Σπέρματα φασολιών δύο εβδομάδες μετά τη φύτρωσή τους. Για το πότισμά τους χρησιμοποιήθηκε νερό βρύσης (Α) και διάλυμα ξυδιού (Β).

12 ΠΟΔΗΛΑΤΟ Ποδήλατο ονομάζεται το δίτροχο (μερικές φορές τρίτροχο) όχημα, που κινείται καθώς ο αναβάτης του χρησιμοποιεί τη μυϊκή δύναμη των ποδιών τουόχημα

13

14 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Επίσης, θα θέλαμε να δώσουμε τις δικές μας προτάσεις και λύσεις για καλύτερους ποδηλατοδρόμους, όπως:

15 1)Διαχωριστής λωρίδων από πολυουρεθάνιο για τη επισήμανση λωρίδων κυκλοφορίας ειδικών κατηγοριών σχημάτων (λεωφορεία, ποδήλατα, ταξί κλπ)

16 2) Διαχωριστής λωρίδων από πολυουρεθάνιο, διαφόρων τύπων και μεγεθών, παρόμοιος με τον παραπάνω, με την διαφορά ότι υπάρχει δυνατότητα προσθήκης στο σώμα των λωρίδων, ελαστικών κυλίνδρων ή εύκαμπτων πτερυγίων με επικολλημένες αντανακλαστικές ταινίες.

17 3)Ειδικά τεμάχια -σημάδια που τοποθετούνται στο οδόστρωμα με βύσματα, κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας πολυουρεθάνη.

18 4)Ηλιακό φως τεχνολογίας LED με πολυκαρμπονική επιφάνεια για υψηλή αντοχή.

19 Άλλη μία πρόταση είναι η εκπαίδευση για την οδήγηση ποδηλάτου από μικρή ηλικία.

20 Για να μπορούν οι ποδηλάτες να κυκλοφορούν με ασφάλεια θα πρέπει να εκπαιδεύονται. Προτείνουμε λοιπόν τα παιδιά μόλις τελειώνουν το δημοτικό να εκπαιδεύονται σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής και να παίρνουν δίπλωμα ποδηλάτου.


Κατέβασμα ppt "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ? Η όξινη βροχή είναι οτιδήποτε πέφτει από τον ουρανό πάνω στον πλανήτη μας : η βροχή, το χιόνι, η υγρασία κτλ. Και που είναι ΑΦΥΣΙΚΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google