Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανατομία προσώπου. Χρήσιμες συμβουλές αποφυγής επιπλοκών έγχυσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανατομία προσώπου. Χρήσιμες συμβουλές αποφυγής επιπλοκών έγχυσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανατομία προσώπου. Χρήσιμες συμβουλές αποφυγής επιπλοκών έγχυσης.
Ανατομία προσώπου. Χρήσιμες συμβουλές αποφυγής επιπλοκών έγχυσης. Ιωάννης Παπαγγελόπουλος δερματολόγος

2 Βασικές αρχές μιάς σωστής εφαμογής ΒΤΧ είναι
Βασικές αρχές μιάς σωστής εφαμογής ΒΤΧ είναι η άριστη γνώση της ανατομίας καθώς και των συνεργειών των μυών του προσώπου . Πρέπει να κατανοήσουμε την δυναμική ισορροπία των μυικών ομάδων για να επιτύχουμε ένα φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιάς και η θεραπεία με το ΒΤΧ ίσως είναι η πιο θεαματική ενέσιμη εφαρμογή στην αισθητική ιατρική .

3 Ανελκτήρας (μετώπου και φρυδιών)
Μύες προσώπου Καθελκτήρες (μυικό σύστημα συνοφρύωσης μεσοφρύου) Πυραμοειδής : Εκφύεται από την κάτω μοίρα του ρινικού οστού και από τον έξω ρινικό χόνδρο.Καταφύεται στο δερμα της περιοχής ανάμεσα στα φρύδια. Έλκει προς τα κάτω το έσω πέρας της οφρύος και ρυτιδώνει το δέρμα της μύτης. Επισκύνιοι : Είναι μικροί μύες που βρίσκονται βαθύτερα από το σφιγκτήρα των βλεφάρων.Ο καθένας εκφύεται από την έσω μοίρα του υπερόφρυου τόξου και καταφύεται στο δέρμα του φρυδιού Προκαλεί κάθετες πτυχώσεις του δέρματος του μετώπου όπως π.χ. κατά την συνοφρύωση. Ανελκτήρας (μετώπου και φρυδιών) Μετωπιαίος : Αποτελεί τμήμα του μετωποινιακού μυός με τον οποίο συνδέεται με την επικρανια απονεύρωση. Εχει δυο γαστερες που εκφύονται από το δέρμα και την επιπολής περιτονία των φρυδιών και φέρονται προς τα πισω προσφυόμενες στην επικράνια απονεύρωση.

4 Σφιγκτήρας των βλεφάρων (Κυκλοτερής μύς)
Ουσιαστικά πρόκειται για την κογχική μοίρα του σφιγκτήρα των βλεφάρων.Εκφύεται από το έσω πέρας του εσω βλεφαρικού συνδέσμου και οι ίνες του φέρονται προς τα εξω σχηματίζοντας συγκεντρικές αγκύλες που δεν διακόπτονται στην εξω πλευρά του κόγχου. Ενέργεια : ελκει το δερμα του μετώπου, του κροτάφου και της παρειάς σαν το κορδόνι ενός πουγγιού και το φέρνει προς την έσω γωνία του κόγχου.

5 Διαστολείς μύες του στόματος:
Διατάσονται ακτινοειδώς γύρω από τα χείλη.Εκφύονται από τα οστά και την περιτονία που περιβάλλουν τη στοματική σχισμή,συγκλίνουν και καταφύονται μέσα στη μάζα των χειλέων. Ανελκτήρας μυς του άνω χείλους και του πτερυγίου της ρινός Ανελκτήρας μυς του άνω χείλους Ελλάσων ζυγωματικός Ανελκτήρας ζυγωματικός Ανελκτήρας της γωνίας του στόματος (κυνικός) Γελαστήριος Καθελκτήρας της γωνίας του στόματος Καθελκτήρας του κάτω χείλους Γενειακός Σφιγκτήρας του στόματος: Οι ίνες που περιβάλλουν τη στοματική σχιζμή και βρίσκονται μέσα στα χείλη

6 Μυώδες πλάτυσμα: Εκφύεται από την εν τω βάθη περιτονία η οποία καλύπτει την άνω μοίρα του μείζωνος θωρακικού και του δελτοειδή μυ. Φέρεται προς τα άνω στον τράχηλο και καταφύεται στο κάτω χείλος του σώματος της κάτω γνάθου Μερικές ίνες εισέρχονται στο πρόσωπο και αναμειγνύοναι με μυικές ίνες της γωνίας του στόματος. Ενέργεια : προκαλεί κατάσπαση της κάτω γνάθου και έλκει προς τα κάτω το κάτω χείλος και τη γωνία του στόματος

7 Αποφυγή επιπλοκών ΒΤΧ:
Αποφυγή επιπλοκών ΒΤΧ: Πτώση υπερόφρυου (brow ptosis) Πτώση άνω βλεφάρου (injecting the BΤΧ too low, too deep, or too much) Μικρό εκτρόπιο κάτω βλεφάρου . Πολύ σπάνια οίδημα άνω βλεφάρων λόγω αλλεργικής αντίδρασης . Ασυμμετρία φρυδιών (τατουαζ φρυδιών,κατασκευαστικά ασύμμετροι μύες) Διπλωπία (από οποιδήποτε οφθαλμοκινητικό μυ πιθ. ανω ορθό η ανω λοξό) Πλήρη ακινητοποίηση μετωπιαίου μυός (Overtreatment "frozen face) Πτώση και ασυμμετρία του άνω χείλους (Δυσκολία στην ομιλία ,απώλεια σάλιου) . Πτώση και ασυμμετρία γωνίας του κατω χείλους (εφαρμογή στον καθελκτήρα της γωνίας του στόματος). Δυσκολία κατά την κατάποση (εφαρμογή στο μυώδες πλάτυσμα) Δημιουργία νέων ρυτίδων λόγω ακινητοποιησης κυκλοτερή μύ. Undertreatment του BΤΧ συμβαίνει όταν τα αποτελέσματα του BΤΧ εξασθενεί πολύ γρήγορα ή όταν το BΤΧ δεν λειτουργεί.

8

9 Πτώση υπερόφρυου (brow ptosis)

10 Iopidine drops 0,5% ( alpha-adrenergic agonist)
Πτώση άνω βλεφάρου Μύς - Ανώτερος ανελκτήρας βλεφάρου Iopidine drops 0,5% ( alpha-adrenergic agonist)

11 Δημιουργία νέων ρυτίδων λόγω ακινητοποίησης κυκλοτερή μύ.

12 Ασυμμετρία φρυδιών (τατουάζ φρυδιών,κατασκευαστικά ασύμμετροι μύες)
Μία μικρή ασυμμετρία μπορεί να γίνει μεγάλη κατά την ανόρθωση των υπερόφρυων .

13 Παράγοντες που οδηγούν σε μια επιπλοκή:
Ιατρος: Ελλιπής γνώση ανατομίας Υπερβολική ποσότητα. Λάθος τοποθέτηση σημείων έγχυσης. Αραίωση. Εγχυση βαθιά και πολύ κοντά σε μύες που δεν πρέπει να χαλαρώσουν . Λανθασμένη χαρτογράφηση μυών πριν τη θεραπεία. Εάν το υποβαλλόμενο άτομο δεν ακολουθήσει τις οδηγίες. Μετατόπιση του φαρμάκου τρίβοντας την περιοχή. Εάν ξαπλώσει αμέσως μετά την θεραπεία. Εάν σκύψει η κάνει γυμναστική αμέσως μετά την θεραπεία.

14 Ευχαριστώ για την προσοχή σας
Οι επιπλοκές με την ΒΤΧ είναι σπάνιες και και πλήρως αναστρέψιμες οφείλονται κυρίως σε κακή εκτίμηση του περιστατικού από τον ιατρό η από κακή συμμόρφωση του υποβαλλόμενου στην θεραπεία και πρέπει να τις διαχωρίσουμε από τις αναμενόμενες παροδικές ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου. Ευχαριστώ για την προσοχή σας Ιωάννης Παπαγγελόπουλος δερματολόγος


Κατέβασμα ppt "Ανατομία προσώπου. Χρήσιμες συμβουλές αποφυγής επιπλοκών έγχυσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google