False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μετοκλοπραμίδη (primperan)
Advertisements

Σκόρδο - Garlic. Το σκόρδο είναι ο φρέσκος βολβός του Allium sativum L. που ανήκει στην οικογένεια των Amaryllidaceae/Liliaceae. Είναι φυτό ετήσιο, ποώδες.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Ground Ivy (Γλήχωμα).
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Aloes (Αλόη). Πρόκειται για το στερεό υπόλειμμα, το οποίο παραλαμβάνεται με εξάτμιση του υγρού, που προέρχεται από τα κομμένα φύλλα των φυτών του γένους.
Hops (Λυκίσκος).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ginger (Πιπερόριζα).
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ. Είναι φυσικές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών, οι οποίες τους δίνουν το λαμπερό.
ΚΑΛΙΟ (Κ).
Golden Seal (Υδράστις)
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
Gravel Root (Ευπατόριο)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6.
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΑΝΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Γ’4
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Gentian (Γεντιανή).
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 5 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία Βιολογίας του μαθητή Κ. Ηλία.
 Ο ρόλος της διατροφής στην καθημερινή ζωή και την άσκηση.  Τι ιδιαίτερες ανάγκες έχετε.  Ο ρόλος των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και την άσκηση.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
Αυτά είναι τα 4 βότανα μπροστά στα οποία οι επιστήμονες υποκλίνονται
Μετουσίωση Πρωτεϊνών Επιμέλεια: Ηλίας Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Αγορά Κανονισμός 1107/2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο.
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ Τα οιστρογόνα διακρίνονται στα φυσικά και τα συνθετικά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

False Unicorn

Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει μια στεροειδή σαπωνίνη, την χαμαελιρίνη και έναν γλυκοζίτη την χελονίνη. Τα τμήματα του φυτού που χρησιμοποιούνται είναι το ρίζωμα και η ρίζα

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ oΑποξηραμένη ρίζα/ρίζωμα 1-2 g ή ως έγχυμα τρεις φορές ημερησίως oΥγρό εκχύλισμα 1-2 ml (1:1 45% σε αλκοόλη) τρεις φορές ημερησίως oΒάμμα 2-5 ml (1: 5 45% σε αλκοόλη) τρεις φορές ημερησίως

ΧΡΗΣΕΙΣ oΔεν χρησιμοποιείται στα τρόφιμα oΌσον αφορά στην χρήση του ως βότανο, έχει αναφερθεί ότι εμφανίζει δράση στη μήτρα oΠαραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για ωοθηκική δυσμηνόρροια, λευκόρροια και ιδιαίτερα για αμηνόρροια oΑναφέρεται ότι είναι χρήσιμο στους εμετούς της εγκυμοσύνης και σε κίνδυνο αποβολής

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ oΔεν αναφέρονται Εγκυμοσύνη και θηλασμός oΗ ασφάλεια χρήσης του δεν έχει αποδειχθεί. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα φυτοχημικά, φαρμακολογικά και τοξικά δεδομένα, καθώς και την υποτιθέμενη δράση του ως τονωτικό της μήτρας, η χρήση του false unicorn πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ oΠαρενέργειες ή καταγεγραμμένη τοξικότητα δεν έχουν εντοπιστεί oΑναφέρεται ότι μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και έμετο