Διαστημική τεχνολογία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Advertisements

Τι είναι ο προγραμματισμός
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μια εργασία των μαθητών του Ε8.
Εργασία Στην Αστρονομία.
Δορυφοροι Εργασία Τεχνολογίας των μαθητών: Φαίης Παΐδα
Η Φυσική είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ , ΕΝΝΟΙΕΣ, ΝΟΜΟΙ.
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ Ν. Κ. Σπύρου Καθηγητή Αστρονομίας.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘’ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ‘’
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1.
Τι είναι χαρτογράφηση-πως λειτουργεί- κατηγορίες
Χριστιάνα Μενοίκου Σύμβουλος Επιστήμης, ΥΠΠ Νοέμβριος 2007 Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης και αξιολόγησης στο μάθημα της επιστήμης. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
Η συμβουλή της ημέρας.
Σύγχρονα εργαλεία on-line εκπαίδευσης για τις φυσικές επιστήμες
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «στις γειτονιές του φεγγαριού…» Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Τι είναι; Η προηγμένη σύνθεση εξερεύνησης (ACE) είναι μια αποστολή εξερεύνησης που δημιουργήθηκε από τη ΝΑSΑ. Πρόκειται για μια ρομποτική διαστημοσυσκευή,
Διαστείμα Όλγα Χατζιγε ωργίου Μαρία Μυλόρδ ου διαστειμαΔιάστημα Μαρία Μυλόρδου Όλγα Χατζηγεωργίου.
ΦΕΓΓΑΡΙ Η Σελήνη είναι (ο μοναδικός) φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μετά την επιστημονική επιτυχία του Astro-1 αποστολή, εγκρίθηκε η Astro-2 ως συνέχεια της πτήσης. Τα τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας, το οποίο πέταξε.
Οι Εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αστρονομία Δαμιανίδου Ε,Ελεύθερας Α,Καραγεωργίου Β, Καραγιαννίδου Μ,Μαντόπουλος Α,Ιονίδου Λ Σχολικό έτος Αριστοτέλειο.
Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος.
Ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα Μία παρουσίαση από τον Στέλιο Χριστοφή και τον Βαγγέλη Σούλη.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Θεοδόσης Ναναυράκης. ΤΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ 1 Το Βόγιατζερ 1 πήρε τις πρώτες φωτογραφίες προσεγγίζοντας τον Δία τον Ιανουάριο του Η κοντινότερη προσέγγιση.
ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
1 Εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2 ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ως Ηλιακό Σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του χάρις.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Global Posistioning Sytems (GPS) Στρατής Αβαγιάννης Στρατής Αντωνέλλης Παντελλής Σπάρταλης.
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι φάσεις της σελήνης.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Στ’ Δημοτικού. Κεφάλαιο 1: Το σχήμα και οι κινήσεις της Γης Η Γη είναι ένα ουράνιο σώμα. Το σχήμα της είναι σχεδόν σφαιρικό, ελαφρά συμπιεσμένο.
ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Πέτρος Καϊναδάς Διημερίδα Αστρονομίας 4-5 Απριλίου 2009.
Το ηλιακό σύστημα και οι πλανήτες
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
Η Σελήνη και οι φάσεις της ΣΕΛΗΝΗ Η Σελήνη είναι (ο μοναδικός) φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.
Περιστροφική κίνηση Κυκλική κίνηση Ροπή αδράνειας Ροπή δύναμης
Ηλιακο συστημα.
Διαστημικά ρομποτικά συστήματα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
NASA.
Κωνσταντίνος Χάρης Αντώνης
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!
Θεόδωρος Γιουρτσιχίν Ο Θεόδωρος Νικολάγιεβιτς Γιουρτσίχιν (3 Ιανουαρίου 1959) είναι Ελληνορώσος κοσμοναύτης. Ο γιος του Νικολάι Φιοντόροβιτς Γιουρτσίχιν.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Μέτρηση της μάζας ενός αντικειμένου σε περιβάλλον μικροβαρύτητας
Τεχνολογικές Ενότητες
Οργανα παρακολουθηςης νυκτερινου ουρανου απο την αρχαιοτητα ως ςημερα
ΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Ηλιακό Σύστημα.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Διαστημική τεχνολογία
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
Κατηγορίες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Ταλαντώσεις Όλες οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις του βιβλίου.
Από Κατερίνα Ονουφρίου Στ΄2
Τι είναι ρομπότ Χριστιάνα Ζορπίδου.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαστημική τεχνολογία Π.Π.ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ Πέτρος Καραμπάτσος

ΟΡΙΣΜΟΣ Διαστημική Τεχνολογία ορίζεται ως εκείνος ο τομέας της τεχνολογικής επιστήμης που προέκυψε από την εξερεύνηση του διαστήματος και τις όποιες νέες εφαρμογές, εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Διαστημικές συσκευές Ορισμός Διαστημική συσκευή ονομάζουμε μια μη επανδρωμένη διαστημική αποστολή. Εν αντιθέσει με τους δορυφόρους, οι διαστημικές συσκευές δεν έχουνε πάντα κάποια κυκλική ή ελλειπτική τροχιά γύρω από κάποιο ουράνιο σώμα. Είδη διαστημικών συσκευών  (flyby) -  (orbiter) -  (lander) - υδρορομπότ (hydrobot) - κρυορομπότ (cryobot) -  (penetrator) -  (roaming) -  (sample return) -

Τεχνητοί δορυφόροι Ορισμός Ένας τεχνητός δορυφόρος είναι οποιαδήποτε κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τοποθετείται σε τροχιά γύρω από έναουράνιο σώμα, ενώ ειδικότερα, τεχνητός δορυφόρος της Γης λέγεται κάθε αντικείμενο που τοποθετείται από τον άνθρωπο σε τροχιά γύρω από αυτήν.

Διαστημικό Λεωφορείο Τι είναι Το Διαστημικό Λεωφορείο της NASA, που επίσημα λέγεται "Διαστημικό Σύστημα Μεταφορών" (Space Transportation System-STS), είναι ιστορικός φορέας εκτόξευσης πληρωμάτων και φορτίου των ΗΠΑ

Διαστημικό Λεωφορείο Το διαστημικό λεωφορείο ήταν το πρώτο τροχιακό διαστημικό σκάφος που σχεδιάστηκε με μερική ικανότητα επαναχρησιμοποίησης. Ήταν επίσης το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος με φτερά που έχει επιτύχει να εκτοξευθεί σε τροχιά και να προσγειωθεί. Μετέφερε μεγάλα ωφέλιμα φορτία σε διάφορες τροχιές, χρησίμευσε σαν πορθμείο για την μεταφορά πληρωμάτων προς και από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), και εκτέλεσε αποστολές συντήρησης και επισκευών.

Μετεωρολογικοί δορυφόροι Ορισμός Μετεωρολογικοί δορυφόροι ή δορυφόροι καιρού ονομάζονται ειδικές διαστημικές μηχανές, σύγχρονα επιτεύγματα της διαστημικής, που εκτοξεύονται με διαστημικά οχήματα και θέτονται στη συνέχεια σε τροχιά γύρω από τη Γη, για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των γήινων καιρικών φαινομένων.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Τι είναι Ο ΔΔΣ αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας,CSA (Καναδά) και EΟΔ(Ευρώπης).

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Κόστος  Ο ΔΔΣ είναι αναμφισβήτητα η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή που φτιάχτηκε ποτέ με κόστος περί τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ύπαρξη και η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στη σύγχρονη ιστορία.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Επιστημονική έρευνα   Ο ΔΔΣ χρησιμοποιείται ως ερευνητικό εργαστήριο βιολογίας σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας. Τα μέλη των πληρωμάτων του ΔΔΣ εκτελούν πειράματα στον τομέα της βιολογίας, της ανθρώπινης βιολογίας, της φυσικής, της αστρονομίας, της μετεωρολογίας κ.α. Ο σταθμός είναι επίσης κατάλληλος για τον έλεγχο διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού που απαιτείται για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ