Θέμα: Υπολογισμός της συνάρτησης φάσματος με αριθμητική αντιστροφή της συνάρτησης Green φανταστικού χρόνου. Νικόλαος Διαμαντής Αθήνα 20.02.2015.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θέμα: Επίπεδα Ιστογράμματα-Διαγραμματική Monte Carlo
Advertisements

Αλεξανδροπούλου Χαρίκλεια
Πόσο ασφαλή είναι (ή πρέπει να είναι) τα γεωτεχνικά έργα
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Αυτο-συσχέτιση (auto-correlation)
Πιθανοκρατικοί Αλγόριθμοι
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Ομάδα Γ. Ο υπολογιστής ως επιστημονικό εργαλείο. Ακρότατα συνάρτησης FindMinimum[x Cos[x],{x,2}] { ,{x  }} Plot[x Cos[x],{x,0,20}] FindMinimum[{x.
Μαθηματικοί Υπολογισμοί Χειμερινό Εξάμηνο η Διάλεξη Επίλυση Εξισώσεων Νοέμβρη 2002.
Robustness in Geometric Computations Christoph M. Hoffmann.
 2003 Prentice Hall, Inc. All rights reserved. 1 Συναρτήσεις στη C++ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Συστατικά προγράμματος στη C++ Μαθηματικές Συναρτήσεις ( Math.
Εκπαιδευτής: Tάσος Μπούντης Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Πατρών
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Laplace.
Ανάλυση Ι.2: Μέθοδος των διαφορών (differencing)
Εισαγωγικές Έννοιες Διδάσκοντες: Σ. Ζάχος, Δ. Φωτάκης Επιμέλεια διαφανειών: Δ. Φωτάκης Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο.
Στατιστική Ι Παράδοση 5 Οι Δείκτες Διασποράς Διασπορά ή σκεδασμός.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑ
Εισαγωγή στην Κοινωνιογλωσσολογία
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Σήματα και φασματικές μέθοδοι στη γεωπληροφορική Ηλίας Τζιαβός 2014/2015ΑΠΘ/ΤΑΤΜ Τομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας 3 ο Εξάμηνο Σήματα και Φασματικές Μέθοδοι.
Κ. Μόδη: Γεωστατιστική και Εφαρμογές της (Κεφάλαιο 5) 1 Τυχαία συνάρτηση Μία τυχαία συνάρτηση (ΤΣ) είναι ένας κανόνας με τον οποίο σε κάθε αποτέλεσμα ζ.
Σήματα και Φασματικές Μέθοδοι στη Γεωπληροφορική
1 Θεματική Ενότητα Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα.
Προσεγγιστικοί Αλγόριθμοι
Τομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας 3ο Εξάμηνο
3) Αριθμητικές Μέθοδοι Συστήματα μη-γραμμικών διαφορικών εξισώσεων με μερικές παραγώγους δεν μπορούν να λυθούν με τις γνωστές αναλυτικές μεθόδους. Για.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΚΕΦ. 1-ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΕΠΠ.
Η. Τζιαβός - Γ. Βέργος Σήματα και φασματικές μέθοδοι στη γεωπληροφορική 2013/2014ΑΠΘ/ΤΑΤΜ Τομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας 3 ο Εξάμηνο Σήματα και Φασματικές.
Ε λληνικό Ι νστιτούτο Μ ετρολογίας Σύγκριση μεταξύ αναλυτικών και αριθμητικών μεθόδων υπολογισμού της αβεβαιότητας μέτρησης Χρήστος Μπαντής, Ph. D. Νοέμβριος,
Διαφορικές Εξισώσεις Πρόβλημα αρχικών τιμών: Γενίκευση 1: Γενίκευση 2:
Μέθοδοι Monte Carlo Τι είναι: Οποιαδήποτε αριθμητική μέθοδος
Κ. Μόδη: Γεωστατιστική και Εφαρμογές της (Κεφάλαιο 1)
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Ενεργή επιλογή αλγορίθμου, Active Algorithm Selection, Feilong Chen and Rong Jin Εύα Σιταρίδη.
Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία
Αριθμητικός Υπολογισμός των Κρίσιμων Εκθετών στο μαγνητικό μοντέλο 2D-Ising με χρήση μεθόδου Monte Carlo Δημήτρης Ευαγγέλου Α.Μ.:
31/03/2015 Καθηγητής : Δρίμτζιας Βασίλης 1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο: ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΤΑ ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ WDM Η πολυπλεξία μήκους κύματος (WDM) είναι μια τεχνική που υπόσχεται την πραγματοποίηση των αμιγώς οπτικών δικτύων,
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Χρονική Πολυπλοκότητα και Μοντέλα
Ερωτήσεις & Φύλλο εργασίας
Olympia Nikou1 Τίτλος Παρουσίασης: Προσεγγιστικός Υπολογισμός των λύσεων ενός προβλήματος με: Δειγματοληψία στον χώρο αναζήτησης των λύσεων.
Επιλυσιμότητα – Διαγωνοποίηση Καντόρ
Χρονική Πολυπλοκότητα
Αξιολόγηση της Ποιότητας Δικτύων
ΤΕΙ Αθήνας: Σχολή ΤΕΦ: Τμήμα Ναυπηγικής Εφαρμογές Η/Υ στην Ναυπηγική ΙΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ NA0703C39 Εξάμηνο Ζ’ Διδάσκων Κωνσταντίνος Β. Κώστας Παρουσίαση.
Κεφάλαιο 1ο Ανάλυση προβλήματος.
Διάλεξη 14: Εισαγωγή στη ροή ρευστών
Διάλεξη 8 Κοσμολογικές Παράμετροι
Advanced Data Indexing (Προηγμένη ευρετηρίαση δεδομένων) Ροές Δεδομένων (3 ο Μέρος)
Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δ ΥΤΙΚΗΣ Μ ΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων 2013 Μάθημα 3 ο Δ. Γ. Τσαλικάκης.
Αρχές επαγωγικής στατιστικής
Τι είναι η Κατανομή (Distribution)
ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός της κινηματικής είναι η περιγραφή της κίνησης του ρευστού Τα αίτια που δημιούργησαν την κίνηση και η αναζήτηση των.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΉΤΡΙΑ Δρ. ΤΣΙΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Οι παρουσιάσεις του μαθήματος βασίζονται στο.
Σχεδιασμός των Μεταφορών Ενότητα #5: Δειγματοληψία – Sampling. Δρ. Ναθαναήλ Ευτυχία Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Άπληστη Αναζήτηση και Αναζήτηση Α* ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Δειγματοληψία
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι 7 η Διάλεξη Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΡΙΖΩΝ  Ορισμός του γεωμετρικού τόπου ριζών Αποτελεί μια συγκεκριμένη καμπύλη,
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ II Καθ. Πέτρος Π. Γρουμπός Διάλεξη 3η Μετασχηματισμός Fourier.
Κεφάλαιο 5 Συμπεριφορά των ΣΑΕ Πλεονεκτήματα της διαδικασίας σχεδίασης ΣΑΕ κλειστού βρόχου Συμπεριφορά των ΣΑΕ στο πεδίο του χρόνου Απόκριση ΣΑΕ σε διάφορα.
Σήματα και Συστήματα 11 10η διάλεξη. Σήματα και Συστήματα 12 Εισαγωγικά (1) Έστω γραμμικό σύστημα που περιγράφεται από τη σχέση: Αν η είσοδος είναι γραμμικός.
. 8η Διάλεξη Παρεμβολή Hermite
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ - ΚΥΡΤΩΣΕΩΣ
Μέθοδος ελαχίστων τετραγώνων – Μεθοδολογία παλινδρόμησης
Πολυσυγγραμμικότητα Εξειδίκευση
Εισαγωγή στην Στατιστική
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ανάλυση προβλήματος.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέμα: Υπολογισμός της συνάρτησης φάσματος με αριθμητική αντιστροφή της συνάρτησης Green φανταστικού χρόνου. Νικόλαος Διαμαντής Αθήνα

Matsubara Συνάρτηση Green Έστω η Hamiltonian συστήματος πολλών σωματιδίων με H o επιλύσιμη Matsubara Συνάρτηση Green (συνάρτηση φανταστικού χρόνου) είναι: Όπου αναπαράσταση Heisenberg του τελεστή καταστροφής σωματιδίου στην κατάσταση k (αντίστοιχα δημιουργίας). Με την διαγραμματική μέθοδο diag-Monte Carlo (standard-DMC,FHDMC) υπολογίζουμε το ιστόγραμμα της G(τ).

Πληροφορία από την G(τ) Η Matsubara Green Function συνδέεται με την συνάρτηση φάσματος Α(ω), ποσότητα πειραματικά μετρήσιμη με την μέθοδο φωτοεκπομπής, με την σχέση: Με Για φερμιόνια και θερμοκρασία :

Ορισμός chi square Είναι Data πίνακας όπου με το πλήθος των μετρήσεων και με L το πλήθος των χρονικών διαστημάτων της L- διαμέρισης του χρονικού διαστήματος Είναι: Όπου η covariance είναι: Με

Ορισμός chi square Όπου G είναι το άνυσμα: Λύνοντας τη σχέση: παίρνουμε μια λύση Όμως ελάχιστες διαφοροποιήσεις των έχουν αποτελέσματα A(ω) τελείως διαφορετικά.

Μέθοδοι Αντιστροφή 1)Maximum-Entropy Method (MEM): [1]Gubernatis,Silver, Sivia Phys. Rev. B Volume 41 Number 4 (1990) 2)Stochastic Analytical Inference(SAI): [2] S. Fuchs,T. Pruschke, M. Jarrell Phys. Review E81, (2010)

Maximum Entropy Method (MEM) Τυχών πληροφορία για το Α(ω) ενσωματώνεται στο καλούμενο default model D(ω) και μετριέται με την εντροπία: Η πιθανότητα μιας μορφής Α(ω) να είναι η ακριβής λύση είναι: Όπου: Η λύση τώρα είναι η λύση της εξίσωσης : Που είναι η πιο πιθανή μορφή του Α(ω).

Stochastic Analytical Inference (SAI) Κεντρική παραδοχή :μια μορφή του συντελεστή φάσματος να είναι η πραγματική με δεδομένα τα πειραματικά αποτελέσματα έχει πιθανότητα: όπου οι μορφές του Α(ω) επιλέγονται γύρω από ένα D(ω), default model το οποίο περιέχει τις a-priori γνώσεις για την ακριβή λύση. Αποδεικνύεται ότι είναι μια γενίκευση της MEM. Για μια αξιόπιστη απάντηση μπορούμε να θέσουμε και τότε πρέπει να είναι της τάξεως του 1. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την ακρίβεια των πειραματικών δεδομένων.

Εφαρμογή -Αποτελέσματα Κίνηση μιας οπής Θεωρούμε :Κατάληψη πλεγματικών σημείων μόνο από ένα ηλεκτρόνιο Έχει ισχύ η spin wave θεωρία και τότε η Hamiltonian έχει την μορφή

Εφαρμογή -Αποτελέσματα Περιορισμός στην NCA (non crossing approximation) Υπολογισμός του G(τ) με diag-MC Εφαρμογή της SAI για j/t=0.2,k=(π/2,π/2), με default model : 1.‘Exact Solution’,αποτέλεσμα υπολογισμού του Α(ω) με άλλη μέθοδο που δίνει σχεδόν ακριβή λύση 2.Flat default model (καμία a-priory γνώση) 3.Παραπλανητικό default model Αποτελέσματα από fitting της G(τ) με τρία εκθετικά έδωσαν τιμές παραπλήσιες με αυτή της εφαρμογής της SAI με Flat default model

Εφαρμογή -Αποτελέσματα Συμπεράσματα: 1 Όταν το default model είναι κοντά στην πραγματικότητα τότε αναπαράγεται με την μέθοδο της αντιστροφής 2. Με την χρήση του chi square δεν περιγράφονται οι τυχόν λεπτομέρειες της ακριβής λύσης.

Εφαρμογή -Αποτελέσματα Για την πλήρη λύση χρησιμοποιώντας ως default model την απάντηση της NCA έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα για j/t=0.3 και διάφορες τιμές του k.

Εξεταζόμενο Πρόβλημα: Κίνηση μιας οπής σε Columnar Για την Χαμιλτονιανή με Έχουμε ότι για το πλέγμα έχει τη μορφή columnar Υπολογισμός της G(τ) με diag-MC Υπολογισμός της spectral function με αντιστροφή