H Νέα Πολιτεία είναι η μεγαλύτερη σε εμβαδόν συνοικία της Λάρισας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ / ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αγοραστικές Συνήθειες Θα σας διαβάσω τώρα μια σειρά από απόψεις που έχουν εκφραστεί για τις συνήθειες κατανάλωσης.
Advertisements

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Απριλίου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
Δ’ Τάξη Ενότητα 13: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ταξιδεύοντας από το χθες
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Δασκάλες: Ολυμπία Κουκουμά
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων Σχολικό Έτος
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Η μαθητική μετακίνηση του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΡΩΣΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Δ1), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δ2)
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
Γ΄ κατεύθυνση Προβληματισμοί για τους ορισμούς, θεωρήματα, παραδείγματα και τις ασκήσεις του 3ου κεφαλαίου
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Η Τράπεζα Θεμάτων στο Νέο Λύκειο Δρ. Δημήτριος Σισιαρίδης Διευθυντής στο 1 ο ΕΠΑ. Λ Ελευθερούπολης.
Ο τομέας της Πληροφορικής
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
Ερευνητικές Εργασίες Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου Παντελής Μάναλης Υπεύθυνος Π.Ε. στη Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά.
5η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Βιβλιοπαρουσίαση Άντρεα Σπύρου Ε’1.
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
Γυμνάσιο-Λύκειο Γραβιάς «Ο λόγος στους μαθητές»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΛΟΥ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Καλώς ορίσατε στην 4η εκδήλωση στην 4η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.
 Το 1964 το κτήριο στέγασε τα πρώτα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι το 1984.Αργοτερα το κτήριο έμεινε γνωστό ως > και έγινε τόπος συγκέντρωσης.
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
Πρακτική Άσκηση 2013 – 2014 Ιωσηφίδης Σταύρος Καραγγέλης Κωνσταντίνος
Για τα Τμήματα Υποδοχής Από το υλικό Διδασκαλίας Ελληνικής σε Αλλόγλωσσους Δρ. Σεραφείμ Ευαγγελία.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΕΡΑΚΙΝΗ. ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ  Απλά επιρρήματα: Εγώ φεύγω σήμερα.  Απλές άναρθρες πτώσεις: Ώρες.
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου.
10 ο Γενικό Λύκειο Πειραιά. Στοιχεία του σχολείου Διεύθυνση : Κεχαγιά 6 και Μαυρογένους Τηλ: Ιστοσελίδα:
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΕΠΑΛ» 2 Ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Εισηγήτρια:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Πρακτική Άσκηση σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Το ενδιαφέρον των παιδιών για εκείνο το οποίο "καλούνται" να λάβουν ως νέα πληροφορία είναι αυτό που αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρό τους στην ανακάλυψη.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Παρακαλούμε μην κάνετε ΚΛΙΚ, εκτός αν σας ζητηθεί.
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

H Νέα Πολιτεία είναι η μεγαλύτερη σε εμβαδόν συνοικία της Λάρισας

Οι μαθητές Δημοτικού φοιτούσαν στο 42 ο Δημοτικό σχολείο

Οι μαθητές δημοτικού φοιτούσαν στο 42ο Δημοτικό σχολείο Έως ότου κατασκευάστηκε και το 44ο Δημοτικό Σχολείo

Τα «τακτοποιημένα οικόπεδα της συνοικίας χρησιμοποιήθηκαν από την Πολιτεία για την κατασκευή του Μουσικού σχολείου και του 7ου ΕΠΑΛ

Οπότε οι μαθητές δημοτικού της συνοικίας πήγαιναν Γυμνάσιο, αρχικά στα δυο πλησιέστερα γυμνάσια το 3ο και το 13ο Οπότε οι μαθητές δημοτικού της συνοικίας πήγαιναν Γυμνάσιο, αρχικά στα δυο πλησιέστερα Γυμνάσια το 3ο και το 13ο

Και στην συνέχεια στο κέντρο της πόλης έως ότου κατασκευάστηκε το νέο κτήριο του 15 ου Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων αυτού

Το νέο κτήριο δεν κτίστηκε τυχαία. Ούτε να φανταστείτε ότι η πολιτεία μελέτησε την κατάσταση, προέβλεψε τις ανάγκες και πρόλαβε τις εξελίξεις. Το νέο κτήριο του 15 ου Γυμνασίου Λυκείου, ζητήθηκε - μελετήθηκε - σχεδιάστηκε - δημοπρατήθηκε - κατασκευάστηκε, από συντονισμένες - επίμονες - επίπονες και αριθμητικά τεκμηριωμένες ενέργειες των συλλογικών φορέων της συνοικίας, για τους μαθητές του τότε 42 ου και νυν 42 ου και 44 ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Πολιτείας διότι αυτοί οι μαθητές δεν είχαν Γυμνάσιο αναφοράς και αυτοί οι μαθητές διασκορπίζονταν στα όμορα Γυμνάσια 13 ο και 3 ο.

Και στην συνέχεια στο κέντρο της πόλης έως ότου κατασκευάστηκε το νέο κτήριο του 15 ου Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων αυτού στο όποιο πήγαν ( )Γυμνάσιο όλοι πια οι μαθητές της συνοικίας δηλαδή οι μαθητές του 42 ου Δημοτικου Σχολείου και του 44 ου Δημοτικού Σχολείου που είχε εν τω μεταξύ ξεκινήσει να λειτουργεί την προηγούμενη χρονιά( ) Στο νέο κτήριο ( ) πήγαν Γυμνάσιο όλοι πια οι μαθητές της συνοικίας δηλαδή οι μαθητές του 42 ου Δημοτικου Σχολείου και του 44 ου Δημοτικού Σχολείου που είχε εν τω μεταξύ παραδοθεί την προηγούμενη χρονιά ( )

Για την Σχολική χρονιά ο Δ/ντης Β/θμιας Εκ/σης καλεί το τότε ΔΣ του 15 ου που αποτελούνταν από μαθητές της Νέας Πολιτείας και τους ενημερώνει για την πρόθεσή του να φέρει στο 15 ο μαθητές του 17 ου Δημοτικού των οποίων τα σπίτια γειτνιάζουν με το 15 ο. «τα διπλανά σπίτια» ήταν η ακριβής έκφραση του. Τι θα καταλάβαινε κανείς από αυτή τη φράση? Κάπου τόσα σπίτια?

Η μήπως εννοούσε λίγα παραπάνω?

Τι ήθελε να πεί ο ποιητής;

Το τότε ΔΣ αν και θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι παντού όπου υπάρχουν όρια δεν μεταβάλλονται, με κοντινό μας παράδειγμα τα σπίτια αυτής της περιοχής Το τότε ΔΣ αν και θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι παντού όπου υπάρχουν όρια δεν μεταβάλλονται, με κοντινό μας παράδειγμα τα σπίτια αυτής της περιοχής που δεν πάνε στο 42 αλλά στα Πυροβολικά, παρόλα αυτά δέχτηκε. Τα διπλανά σπίτια δεν μας είπε? Το δέχτηκαν. Και ο κυριος Δ/ντης Β/θμιας Εκ/σης τι έκανε;

Αυτό είναι κατά τον κύριο Μαργαριτόπουλο το «τα διπλανά σπίτια» Αυτό είναι κατά τον Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης «τα διπλανά σπίτια»

Την επόμενη χρονιά συνέχισε την υψηλή κοπτική ραπτική και η πρόταση του ήταν Όλο το 17 ο μέσα και το μισό 44 ο έξω,

αλλά δεν του πέρασε. τελικά η διαμόρφωση έγινε ως εξής: έβαλε όλο το 17 ο μέσα στο 15 ο αφήνοντας το 9 ο που έως τώρα πήγαιναν τα παιδιά του 17 ου, ΑΔΕΙΟ

Και έρχεται φέτος ο μέγας μόδιστρος ο μετρ της κοπτικής ραπτικής και προτείνει: ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Νέας Πολιτείας !!!!

Οι ενέργειες αυτές δεν φαίνεται – δεδομένου ότι επίκληση τέτοιων ποτέ δεν έγινε - να στηρίχτηκαν με αριθμητικά στοιχεία των υπό εξέταση περιοχών και κτηρίων, αλλά φάνηκε να υποκύπτει στην ικανοποίηση «ευαισθησιών» και «ανησυχιών», επιλεγμένων φοβικών υπάρξεων, υμέτερων σε παρασκηνιακά διαπλεκόμενους πολιτικάντηδες και τις εμμονές τοπικών απομάχων της παραπολιτικής, επικεντρωμένων στην φοβία της διάβασης ενός συγκεκριμένου τμήματος, μιας συγκεκριμένης οδού.

Δηλαδή ο Δ/ντης Β/μιας Εκ/σης ασχολείται με την Φαρσάλων και καμία άλλη οδό, λες και από άλλες οδούς δε περνάνε μαθητές, και συγκεκριμένα από τα 3477m της Φαρσάλων ασχολείται με τα 274m αυτής

Εφαρμόζονται "κριτήρια" που πραγματικά πρέπει σοβαρά να σκεφτείτε, τι θα γίνει στην πόλη αν γίνουν αποδεκτά ως όντως κριτήρια και αξιωθεί, η με τον ίδιο τρόπο εφαρμογή τους και σε άλλους δρόμους και σχολεία της Λάρισας. Δεν είναι θέμα αρεσκείας, μου αρέσει η όχι. Είναι θέμα δικαιοσύνης ισονομίας και μαθηματικής λογικής.