1.1. Γενικά Το εξορυγμένο μετάλλευμα ή ορυκτό παρουσιάζει τρεις καταστάσεις δομής : α. Καθαρό μετάλλευμα β. Μετάλλευμα και στείρο γ. Καθαρό στείρο Ο όρος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
Advertisements

1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ •1ο ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 7 η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’) 1. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  Εκτός από τις τερματικές.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
3.2 ΕΝΖΥΜΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΩΤΟΝΙΚΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ Οι φωτονικοί.
ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Α. Ορφανουδάκη, Μ. Περράκη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών Μελέτη ορυκτών στο Μεταλλογραφικό μικροσκόπιο Εργαστήριο Κοιτασματολογίας.
1.4 ΤΡΟΠΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (2ο μέρος)
Μακροσκοπικός και μικροσκοπικός προσδιορισμός ιζηματογενών πετρωμάτων
Διαχείριση μνήμης Υπόβαθρο Εναλλαγή Συνεχής κατανομή Σελιδοποίηση
Πως διαδίδονται τα Η/Μ κύματα σε διαφανή διηλεκτρικά ?
4.1. Διαχωρισμός στερεών-υγρών Πύκνωση Πύκνωση ονομάζεται η διεργασία που εκτελείται για να γίνει πυκνός ένας αραιός πολφός. Πετυχαίνεται με την.
Ορυκτά πετρώματα Εκμετάλλευση και προστασία υπεδάφιου πλούτου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ Φυσικές ιδιότητες των υλικών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Δίκτυα Υπολογιστών.
ΤΥΠΟΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
Οπτικές ιδιότητες πετρογενετικών ορυκτών
Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο 2Ο ΜΕΤΑΛΛΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ
Arrhenius. Arrhenius Ιοντισμός ηλεκτρολύτη μέσα στο νερό.
ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑ ΜΑΖΑΣ MALDI – TOF
2.1. Γενικά Ως Μέθοδος Διαχωρισμού νοείται η κυκλωματική διαδικασία η οποία απαιτείται για να διαχωριστεί το μετάλλευμα από το στείρο, δηλαδή ο αριθμός,
ΑΤΟΜΟ.
Εργαστήριο Φυσικής Χημείας | Τμήμα Φαρμακευτικής Δημήτριος Τσιπλακίδης
Είδη Πολώσεων: Γραμμική Πόλωση
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΤΗΣ 1ης ΚΑΙ 2ης ΟΜΑΔΑΣ
Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές Κεφάλαιο 4: Συνδεσμικότητα Data Engineering Lab 1.
ΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦYΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ
Γ.Ζ.Καπελώνης ΕΚΦΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Το «σενάριο» Αφού ολοκληρώσουμε τη διδασκαλία στο κεφάλαιο 3 οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν την εργαστηριακή άσκηση «Προσδιορισμός.
OΠΤΙΚΑ (ΦΩΤΟΝΙΚΑ) ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Ως οπτικά ή φωτονικά αναφέρονται τα μικροσκόπια εκείνα που χρησιμοποιούν το τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.
DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.
ΑΣΥΝΕΧΕΙΕΣ* (discontinuities) σε βραχώδεις σχηματισμούς, βραχόμαζες (μάκρο-ασυνέχειες, ορατές με γυμνό μάτι, μηχανικές ασυνέχειες) σε βραχώδες υλικό (εσωτερικές,
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 1 η : Ο ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΚΟΣ Διάλεξη: Διαγράμματα δοκού με τη μέθοδο της ομόλογης αμφιέρειστης. Καθηγητής Ε. Μυστακίδης Τμήμα Πολιτικών.
Βραχώδες υλικό: Φυσικές και δυναμικές παράμετροι Νικόλαος Σαμπατακάκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
Ηλεκτρόνιο e Πρωτόνιο p + Νετρόνιο n Πυρήνας.
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Από τη μαθήτρια Χαλικιά Ειρήνη
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ Φυσικές ιδιότητες των υλικών
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ - ΚΥΡΤΩΣΕΩΣ
OΠΤΙΚΑ (ΦΩΤΟΝΙΚΑ) ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΚΥΡΙΟΣ ΚΒΑΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΠΣ Τραπεζικής & Χρηματοοικονομικής
Copyright© 2007 (Ν. 2121/93), Αριστέα Βελεγράκη.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
ΔΕΙΚΤΕΣ Πρόκειται για ασθενείς ηλεκτρολύτες (οργανικά οξέα ή βάσεις) με χαρακτηριστική ιδιότητα το διαφορετικό χρώμα αδιαστάτων μορίων και χαρακτηριστικών.
ΟΠΤΙΚΗ Οπτική ονομάζεται ο κλάδος της Φυσικής που μελετά τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες του φωτός, ενώ επιπλέον περιγράφει και τα φαινόμενα που διέπουν.
Τεχνολογια υλικων Θεωρητική Εισαγωγή.
Θα σας κάνω την επίσκεψη
Ασυνέχειες: Μηχανική περιγραφή Ι
Οι Φυσικές καταστάσεις της ύλης και οι αλλαγές τους
Σχέση μεταξύ δυο ποσοτικών μεταβλητών & Μονοπαραγοντική γραμμική εξάρτηση 2017.
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΡΥΘΜΟΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΟΥΜΕΝΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΕΜΑΧΙΔΙΑ
Η ύλη και τα δομικά συστατικά της.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
ΦΥΛΛΟΠΥΡΙΤΙΚΑ Σερπεντίνης Μοσχοβίτης Βιοτίτης Χλωρίτης Μαρμαρυγίες
ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΣΩΡΟΠΥΡΙΤΙΚΑ Ζοϊσίτης Κλινοζοϊσίτης Επίδοτο Αλλανίτης.
Εισαγωγή στα αέρια. Τα σώματα σε αέρια κατάσταση είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σωμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον μας, στη Γη. Η ατμόσφαιρα της Γης.
Εμπλουτισμός των πετρωμάτων
Μεταλλεύματα Αναζήτηση και εξερεύνηση
Σφάλματα Συστηματικά Τυχαία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1.1. Γενικά Το εξορυγμένο μετάλλευμα ή ορυκτό παρουσιάζει τρεις καταστάσεις δομής : α. Καθαρό μετάλλευμα β. Μετάλλευμα και στείρο γ. Καθαρό στείρο Ο όρος αποδέσμευση σημαίνει την εργασία αποχωρισμού των ορυκτών που συνιστούν το μετάλλευμα σε ανεξάρτητα μεταξύ τους τεμάχια. Η εργασία αυτή πετυχαίνεται συνήθως με τη βαθμιαία κατάτμηση (ελάττωση μεγέθους) του μεταλλεύματος. Τα τεμάχια του μεταλλεύματος που αποτελούνται από ένα και μόνο ορυκτό λέγονται αποδεσμευμένα. Αντίθετα, αυτά που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα λέγονται δεσμευμένα. Βαθμός αποδέσμευσης ενός ορισμένου ορυκτού λέγεται το «επί τοις εκατό ποσοστό του βάρους του ορυκτού σε αποδεσμευμένα τεμάχια προς το συνολικό βάρος του ορυκτού αυτού (στο μετάλλευμα)». Αποδέσμευση με ελάττωση του μεγέθους των τεμαχίων (Σχήμα 1): Η αποδέσμευση ενός μεταλλεύματος με κατάτμηση σε τεμάχια που οι διεπιφάνειες θραύσης είναι ανεξάρτητες των κρυσταλλικών ορίων (μεταλλογενετικών ορίων) των ανομοιογενών ορυκτών. Αποδέσμευση με αποκόλληση (Σχήμα 2): Η αποδέσμευση που με την κατάτμηση εμφανίζεται κατά μήκος της διεπιφάνειας των κρυσταλλικών ορίων. Σχήμα 1. Σχήμα 2. Μ : Μετάλλευμα, Σ : Στείρο (μητρικό πέτρωμα) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ

Σχήμα 3. Επικάλυψη δικτύου κατάτμησης (σκούρο χρώμα) σε κρυσταλλικό πλέγμα ανομοιογενών νησίδων (Gaudin) 1.2. Αποδέσμευση με αποκόλληση Όταν το προς κατάτμηση μετάλλευμα αποτελείται από χαλαρά συνδεδεμένες νησίδες δομής τότε κατά προτίμηση η θραύση του πετυχαίνεται κατά μήκος των διεπιφανειών των νησίδων (στο μέγεθος των νησίδων) με αποτέλεσμα να επέρχεται πλήρης ή σχεδόν πλήρης αποδέσμευση. Η αποκόλληση αυτή οφείλεται κυρίως στις παρακάτω αιτίες : 1.3. Προσδιορισμός Βαθμού Αποδέσμευσης Για τον άμεσο προσδιορισμό του Βαθμού Αποδέσμευσης έχουν προταθεί διάφορες μέθοδοι από τις οποίες οι κυριότερες είναι :α. Μακροσκοπικές αδυναμίες δομής όπως τα επίπεδα στρωμάτωσης των λιθανθράκων, οι κατακλάσεις κ.α., β. Μικροσκοπικές αδυναμίες δομής όπως η σχιστότητα ορισμένων ορυκτών, γ. Διαφορές στις φυσικές ιδιότητες (σκληρότητα, ευθραυστότητα,σχισμός κ.α.) των ορυκτών που γειτονεύουν.

Από τη μελέτη αυτή συνήθως καθορίζεται το κατάλληλο μηχάνημα εμπλουτισμού σε συνάρτηση με το μέγεθος των τεμαχίων και τον αντίστοιχο βαθμό αποδέσμευσης. Η γνώση του πλήρους βαθμού αποδέσμευσης καθορίζει τις αναμενόμενες περιεκτικότητες σε μέταλλο ή μέταλλα των συμπυκνωμάτων - απορριμμάτων και ελέγχει - καθοδηγεί την ακρίβεια των εκτελούμενων διαχωρισμών. Κατά τον προσδιορισμό του Βαθμού Αποδέσμευσης με το μικροσκόπιο απαιτείται η συστηματική καταγραφή των παρατηρήσεων. Η παρατήρηση γίνεται με τη βοήθεια ειδικού καννάβου μέτρησης Μελέτη βαθμού αποδέσμευσης Η μελέτη του βαθμού αποδέσμευσης, δηλαδή ο προσδιορισμός του μεγέθους λειοτρίβησης για την παραγωγή συγκεκριμένης ποιότητας συμπυκνώματος συμβάλλει στην ολοκληρωμένη επίλυση προβλημάτων του εμπλουτισμού.α. Τα διαφανή ορυκτά εξετάζονται με το πολωτικό μικροσκόπιο ως ελεύθερα τεμαχίδια πάνω σε γυάλινο πλακίδιο μέσα σε έλαιο ή άλλο μέσο με κατάλληλο δείκτη διάθλασης για τη διάκριση β. Τα μη διαφανή ορυκτά εξετάζονται σε παρασκεύασμα λειασμένης τομής τεμαχιδίων (μεταλλογραφικό δοκίμιο τεμαχιδίων) με το μεταλλογραφικό μικροσκόπιο. Το μικροσκόπιο έχει εφοδιαστεί με διάταξη πολωμένου φωτός ενώ τα τεμαχίδια είναι ενσωματωμένα σε βακελίτη ή άλλη κατάλληλη ρητίνη.