Δημόσια Οικονομικά Ιούνιος 2012. Εισαγωγή To δημοσιονομικό ισοζύγιο της π εριόδου Ιανουαρίου Μαΐου 2012 π αρουσίασε ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση
Advertisements

Σύνολο Φορέων Παιδικής Προστασίας : 32 Παθήσεις: Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Πολλαπλές Αναπηρίες, Κοινωνικά, Ψυχολογικά Προβλήματα, Βαριές Αρρώστιες Σύνολο.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 Νοικοκυρεύουμε την οικονομία Στηρίζουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική Υπουργός Οικονομικών 15 Σεπτεμβρίου 2010.
25 Σεπτεμβρίου Claw Back, Rebates: Δαπάνη ΕΟΠΥΥ 2. Χρέη – PSI - Συμψηφισμοί 3. Ανατιμολόγηση “Σεπτεμβρίου” – Νέα φάρμακα 4. Σύστημα Αποζημίωσης.
Βασική πολιτική μικροοικονομία Μάνθος Ντελής. Ελεύθερη αγορά  Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλο βάρος στη σπουδαιότητα της έννοιας ελεύθερη αγορά.
Υ π ουργός Οικονομικών Οκτώβριος 2011 Προϋ π ολογισμός 2012 Στοχεύσεις – Βασικές Πρόνοιες – Συνοδευτικές Πολιτικές 1.
Mάρτιος 2011 Υπουργός Οικονομικών Κυπριακή Οικονομία Δημόσια Οικονομικά.
Κυπριακό Μνημόνιο: Προβλήματα και Προοπτικές Παναγιώτης Θεοδοσίου, Ph.D. Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Τεχνολογικό.
1 ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΙΔΗ Ξενοδοχείο Χίλτον Λευκωσία, 19 Ιανουαρίου ΑΚΙΝΗΤΑ – ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
Αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με το Ν
ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 24 / 5 / 2013 Το έργο για την αναδιάρθρωση της δημόσιας.
Δεκέμβριος 2009 Οι δαπάνες υγείας και η δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση Σάββας Ρομπόλης και Ηλίας Ιωακείμογλου Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ετοιμασία ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ προς την Ηγεσία του Πανεπιστημίου, αναφορικά με το Νέο Λειτουργικό Πλαίσιο παροχής Ιατροφαρμακευτικής.
Η τιμή των προϊόντων καπνού ως εργαλείο της αντικαπνιστικής πολιτικής στην εποχή της κρίσης Τομέας Οικονομικών της Υγείας 1 Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH,
Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ.
Ε.Σ.Β.Ε.Π. H συνεισφορά των επιχειρήσεων επωνύμων προϊόντων στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Υ π ουργός Οικονομικών Νοέμβριος 2012 Προϋ π ολογισμός 2013 και Μεσο π ρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο
CONFIDENTIAL Ο ρόλος της Τεχνολογίας στην ανάκαμψη της οικονομίας Μάνος Ραπτόπουλος25 Ιουλίου 2012 Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος SAP Hellas & Cyprus.
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Συνταξιοδοτικά Συστήματα
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Msc Αντωνία Μανιάτη.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
Προκλήσεις κλάδου: Κόστος κινητής τηλεφωνίας Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν προσεγγίσει το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Η πτωτική πορεία.
1.  Καλύπτει :  Τους κρατικούς υπαλλήλους ( Δημόσιους Υπαλλήλους, Εκπαιδευτικούς, Αστυνομικούς / Πυροσβέστες, Στρατιωτικούς )  Τους υπαλλήλους του.
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 14η Διάλεξη.
Το Φαινόμενο της Φοροδιαφυγής Σεμινάριο για μελλοντικούς οικονομολόγους (Μέρος Β’) στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» της Γ’ Τάξης.
ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ/PINGOURAS1 Κεφάλαιο 9 Ασκήσεις. ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ/PINGOURAS2 Άσκηση 19 Τιμές Αγοράς = Τιμές Συντελεστών + Έμμεσοι Φόροι – Επιδοτήσεις Προϊόν Α: Τιμές.
Κεφάλαιο 7 Δημόσια οικονομικά σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης Μακροοικονομία.
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Οι βασικοί οικονομικοί λόγοι για την κυβερνητική παρέμβαση είναι:  Ο επιχειρηματικός κύκλος- οι αποφάσεις σχετικά με.
Κεφάλαιο 15 Τα Ελλείμματα του Προϋπολογισμού στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια περίοδο «Ευλογημένοι είναι οι νέοι, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν το εθνικό.
Η ακαθάριστη αξία της παραγωγής συγκροτείται από τρεις κατηγορίες εισροών: Τα αναλώσιμα ενδιάμεσα προϊόντα και τις αναλώσιμες ενδιάμεσες υπηρεσίες Την.
Κεφάλαιο 11 Διαχείριση Συνολικής Ζήτησης: Δημοσιονομική Πολιτική «Κατόπιν, ας στραφούμε στα προβλήματα της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Εδώ οι μύθοι αποτελούν.
Μακροοικονομικές και αναδιανεμητικές τάσεις από μία αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 1. Μέσω των δημοσίων δαπανών πραγματοποιούνται όλοι οι στόχοι του κράτους, όπως : 1.Η ανακατανομή των πόρων της οικονομίας. 2.Η επέκταση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ νοικοκυριά επιχειρήσεις ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Δημόσιοι Οργανισμοί Δημόσιες επιχειρήσεις Στόχοι: 1.νοικοκυριά: max.
Φόρος δαπάνης.. Φόρος επί της δαπάνης. Το ποσό του εισοδήματος που μεταβιβάζεται από την φορολογούμενη μονάδα στο δημόσιο εξαρτάται από το μέγεθος της.
Ελληνική Οικονομία και Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείο Οικονομικών Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Φίλιππος Σαχινίδης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.
Η προσωπική ευθύνη των διοικούντων νομικά πρόσωπα για τα εταιρικά φορολογικά χρέη πριν και μετά τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας - Ορισμένα ειδικότερα.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Κρατικός Προϋπολογισμός. Ορισμός Σύνολο λογαριασμών οι οποίοι περιέχουν ποσά δαπανών και εσόδων που θα πραγματοποιηθούν σε μια ορισμένη χρονική περίοδο.
Ομιλία Σπύρου Βούγια Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Αθήνα, 13 Απριλίου 2011 Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων 1.
Εισαγωγή στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
Υπολογιςμος εθνικης παραγωγης – Πληθωριςμος και ανεργια
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΕΣ.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚAΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ)1467/1997 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
8.1. Οικονομική και Νομισματική Πολιτική
Η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο κρατικός προϋπολογισμός
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Ενότητα :Δημοσιονομική πολιτική Καραμάνης Κωνσταντίνος
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς
Η μέθοδος της συνεισφοράς
Εσωτερική Έναντι Εξωτερικής Υποτίμησης στην Ελληνική Οικονομία: Εμπειρική Διερεύνηση βάσει του SIOT του έτους 2010 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΙΟΛΗΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου
Γιώργος Γραμματικάκης
ΠΜΣ Δίκαιο της ΕΕ Οικονομική και Νομισματική Ένωση Μανώλης Περάκης
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημόσια Οικονομικά Ιούνιος 2012

Εισαγωγή To δημοσιονομικό ισοζύγιο της π εριόδου Ιανουαρίου Μαΐου 2012 π αρουσίασε ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη π ερίοδο του π ροηγούμενου χρόνου. Το έλλειμμα π εριορίστηκε γύρω στα €358 εκ. την υ π ό αναφορά π ερίοδο σε σύγκριση με €498 εκ. την αντίστοιχη π ερίοδο του Ως π οσοστό του ΑΕΠ το έλλειμμα π εριορίστηκε στο 2% το 2012 σε σύγκριση με 2.8% τον π ροηγούμενο χρόνο.

Δα π άνες - Έσοδα Το σύνολο των δα π ανών π αρουσιάζει μείωση της τάξης του 1½%. Με βάση τις ε π οχιακές ανα π ροσαρμογές η εικόνα βελτιώνεται εφόσον η μείωση των δημοσίων δα π ανών βρίσκεται εντός των αρχικών π ροβλέψεων του π ροϋ π ολογισμού. Τα δημόσια έσοδα π αρουσιάζουν ε π ιτάχυνση και αυξάνονται με ρυθμό ύψους 4%. Όμως με βάσει τις ανάλογες ε π οχιακές ανα π ροσαρμογές η εικόνα ε π ιβαρύνεται εφόσον η π οσοστιαία αύξηση των εσόδων π εριορίζεται στο 2% αντικατο π τρίζοντας την υ π οτονική ανά π τυξη της οικονομίας. Υ π ολογίζεται ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων θα κυμανθεί γύρω στο 3.5-4% π αρουσιάζοντας α π όκλιση α π ό τον αρχικό π ροϋ π ολογισμό κατά π οσοστιαίες μονάδες. Σε α π όλυτους αριθμούς η α π όκλιση υ π ολογίζεται γύρω στα € εκ.

Συμ π εράσματα Δύσκολο οικονομικό π εριβάλλον. Φιλόδοξοι δημοσιονομικοί στόχοι - δέσμευση για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος γύρω στο 2½% του ΑΕΠ το Για ε π ίτευξη του στόχου χρειάζονται μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ ή σε α π όλυτους αριθμούς γύρω στα € εκ. Δέσμευση μας για εντατικό διάλογο με κοινωνικούς εταίρους για άμεση λήψη μέτρων για διασφάλιση της ε π ίτευξη των στόχων.

Μέγεθ o ς και Σύνθεση Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης 2012 € εκ. Μέτρα μείωσης των Δαπανών 45.5 Μέτρα αύξησης των εσόδων 67.5 Άλλα Έσοδα/Δικαιώματα 75.0 ΣΥΝΟΛΟ

Μέτρα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης – Μέτρα Μείωσης των Δα π ανών € εκ Παγοποίηση των διαδικασιών πλήρωσης κενών θέσεων και μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με στόχο τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά πέντε χιλιάδες τα επόμενα πέντε χρόνια. - Επιδόματα: (α) Φορολόγηση των επιδομάτων των 129 αξιωματούχων και Γενικών Διευθυντών 0.8 (β) Φορολόγηση του επιδόματος φιλοξενίας που παραχωρείται σε 119 Ανώτερους Κρατικούς Λειτουργούς. (γ)(i) συνεισφορά ύψους 2% επί των συντάξιμων απολαβών για το ταμείο χήρων και ορφανών σε όσους αξιωματούχους λαμβάνουν σύνταξη και εφάπαξ με βάση σχετικές νομοθεσίες και (γ)(ii) συνεισφορά ύψους 6,8% των συντάξιμων απολαβών αξιωματούχων οι οποίοι δικαιούνται σε σύνταξη και εφάπαξ και δεν καλύπτονται από το κυβερνητικό σχέδιο συντάξεων ή σχέδιο όμοιο με αυτό (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της ΕΔΥ, Πρόεδρος ΕΕΥ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Προεδρικός Επίτροπος, Επίτροπος Νομοθεσίας και Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού), έναντι των συνολικών συνταξιοδοτικών τους ωφελημάτων. Ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Βουλευτές και οι Υπουργοί ήδη συνεισφέρουν 6,8%. (δ) Επιδόματα Κρατικών Υπαλλήλων Αναθεώρηση/ Κατάργηση/ Εξορθολογισμός των επιδομάτων 4.0 6

Μέτρα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης – Μέτρα Μείωσης των Δα π ανών € εκ Η χορηγία/αντιμισθία/αποζημίωση/μισθός των πολιτειακών αξιωματούχων να αναπροσαρμόζεται βάσει των γενικών αυξήσεων που παραχωρούνται στους κρατικούς υπαλλήλους. Ως εκ τούτου η αναπροσαρμογή της αποζημίωσης των Βουλευτών βάσει του Δείκτη της Στατιστικής Υπηρεσίας για την αύξηση των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων - Μεταρρυθμίσεις στα υφιστάμενα Σχέδια Συντάξεων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα: αναλογιστική μείωση των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων για τις περιπτώσεις εθελοντικής πρόωρης αφυπηρέτησης. 0.7 Μείωση λειτουργικών δαπανών και χορηγιών προς ημικρατικούς οργανισμούς

Μέτρα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης – Μέτρα Αύξησης των Εσόδων € εκ Έμμεση Φορολογία - Φόροι κατανάλωσης 14.5 Άμεση Φορολογία 40.0 Ο περί Στοιχημάτων Νόμος 3.0 Αναθεώρηση των ανταποδοτικών τελών (τέλη έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, τοπογραφικών σχεδίων, βεβαιώσεων Εφόρου Εταιρειών, και άλλων χρεώσεων Επανακατάθεση των τριών νομοσχεδίων που έχουν αποσυρθεί από την Κυβέρνηση μετά από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού - Άλλα (i) Δικαιώματα - €40 εκ. (ii) Έσοδα - €35 εκ Συνολική Δημοσιονομική Επίπτωση Μέτρων Εξυγίανσης

Μέτρα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης – Μέτρα Αύξησης των Εσόδων € εκ Επανακατάθεση των τριών νομοσχεδίων που έχουν αποσυρθεί από την Κυβέρνηση μετά από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού i. Η απόδοση προσωπικής ευθύνης στους διευθυντές οι οποίοι πραγματικά και ουσιαστικά ελέγχουν μία εταιρεία, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλόμενων φόρων της εταιρείας και η επιβολή ανάλογου προστίμου ii. Η απαγόρευση της αποξένωσης του τελευταίου ακινήτου που κατέχει ο φορολογούμενος, αν ο διαθέτης δεν καταβάλλει ή δε διασφαλίζει την καταβολή όλων των φορολογικών του υποχρεώσεων, πέραν τα ου φόρου κεφαλαιουχικών κερδών που προκύπτει από την αποξένωση/πώληση του τελευταίου ακινήτου iii. Η ρύθμιση της αποφυγής καταβολής φόρου κεφαλαιουχικών κερδών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, αντί να πωλούνται μετοχές της εταιρείας που κατέχει τα ακίνητα, πωλούνται μετοχές ιθύνουσας εταιρείας που έχει δημιουργηθεί σε πιο ψηλό επίπεδο πάνω από την εταιρεία που κατέχει τα ακίνητα ή άλλης ανώτερου επιπέδου ιθύνουσας εταιρείας. 9