Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
Advertisements

Διαδίκτυο: ο νέος δρόμος Μιχάλης Βαφόπουλος,
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDOM Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Το μυστικό του μουσείου
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ Χρήστος Γεωργινέζη.
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ψηφιακός Κόσμος
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Αρχαίες Νέες Τεχνολογίες
Μάθημα 14ο «Ισοδύναμα κλάσματα» Δάσκαλος: Γιάννης Στυλιανού
Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος Μέρος Β΄
Ο ΜΑΔΟΠΟΊΗΣΗ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί που παίζει στο χαλί με το παιχνίδι ξυλάκια. Τα ξυλάκια είναι σε χρώματα: κόκκινά, κίτρινα,
ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
Είναι ο πρόεδρος Clinton και ο αντιπρόεδρος Gore. Τι βλέπετε; Λάθος. Είναι δύο φορές ο Clinton με διαφορετικά χτενίσματα.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» Σχ. έτος Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λυμπέρη Παναγιώτα Τάξη: Β Κλασικό 13ο.
Τίτλος: Σχολική Ζωή και Τέχνη
Ποδήλατο…η διαδρομή του μέσω της τεχνολογίας. Το πέρασμα στο χρόνο…η εξέλιξη.
 Η τέχνη και η τεχνολογία είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Κι όμως πριν μερικές δεκαετίες – και συγκεκριμένα το 1960 – αυτοί οι δύο τομείς συνδυάστηκαν.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ψηφιακός Κόσμος
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
ΕΡΓΑΣΙΑ 8ου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
22/4/2015B' ΤΑΞΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 21 Κωδικοποίηση.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ψηφιακό -Αναλογικό Κεφάλαιο 1ο Παράγραφος 1.1.
Εισαγωγή στη Θεωρητική Γλωσσολογία A’ εξάμηνο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ, Ακαδ. Έτος Μαρία Ιακώβου, Τομέας Γλωσσολογίας γρφ. 830 (Tε, )
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Μετρήσεις-Αβεβαιότητα-Σφάλματα. Η μέτρηση ενός μεγέθους στο εργαστήριο μπορεί να είναι: ΑΜΕΣΗ ή ΕΜΜΕΣΗ Στην άμεση μέτρηση το μέγεθος μετράται με κάποιο.
Νίκος Πατσέλης Σύμβουλος Απασχόλησης Επιστημονικός Υπεύθυνος Career In Progress Μαθαίνω να αλλάζω.
Σχεδίαση Διαφανειών Πρακτικός Οδηγός Μιχαηλίδη Αφροδίτη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΠΙ 2007
Μαθηματικά Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γραφή μετρήσεων με σημαντικά ψηφία
Ψηφιακός Κόσμος Ιωάννα Γαρδίκη
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Analog vs Digital Δούρβας Ιωάννης ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ Ο ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ :
ΚΩΔΙΚΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
 «Ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαδίκτυο: Σύγχρονες Εξαρτήσεις;» Πρακτικές Συμβουλές Τίτλος: Calibri, μέγεθος 40, έντονα, πλάγια, χρώμα γραμμάτων απόχρωση.
Ο ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα
1.1 Ψηφιακό – Αναλογικό σύστημα 1.2 Ο υπολογιστής ως ψηφιακή μηχανή Τζικούδη – Παπαγεωργίου Χρυσάνθη ΑΣΠΑΙΤΕ – ΕΠΠΑΙΚ – Τμήμα Ε2 Θεσσαλονίκη Νοέμβριος.
Συσκευές ηλεκτροφόρησης. Ηλεκτροφόρηση Αναλυτική μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιολογία και στην ιατρική για το χωρισμό – σπάσιμο – διάλυση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ.
Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Ψηφιακός κόσμος. «ψηφίο»: αρχαία ελληνικά σημαίνει πετραδάκι ή χαλίκι. ψηφιδωτό: Ένα ψηφιδωτό κατασκευάζεται από ψηφίδες, που.
Διαχειρίζεται, Επεξεργάζεται και Ανταλλάσσει
ΕΝΟΤΗΤΑ 5 Αναλογικά σήματα.
Σφάλματα Συστηματικά Τυχαία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος

Χμ…. Δηλαδή??

Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών)

Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών) Στα αρχαία ελληνικά σημαίνει πετραδάκι, μικρό χαλίκι.

Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών) Οι Αθηναίοι στην Αρχαία Ελλάδα ψήφιζαν με άσπρα ή μαύρα πετραδάκια. Πετραδάκια που είχαν ένα από δύο χρώματα.

Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Επιστήμη των Επικοινωνιών) Ψηφιδωτό είναι ένα έργο τέχνης που έχει κατασκευαστεί από μικρά πετραδάκια. Καθένα από αυτά έχει ένα μοναδικό χρώμα.

Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών) Ο πρόγονος των SMS, μεταφορά γραπτών μηνυμάτων μέσω καλωδίου με τη χρήση δύο διαφορετικών συμβόλων: της τελείας και της παύλας.

Οι αριθμοί 1, 2, 3... είναι Ψηφία, δηλαδή δεν μου δείχνουν τις ενδιάμεσες τιμές από το 1 στο 2 ή από το 2 στο 3 κλπ. Σκεφτείτε μια σκάλα (και ένα δρόμο): Στη σκάλα το πόδι μου πηγαίνει από το ένα σκαλί στο άλλο. ΔΕΝ μπορεί να πάει σε κάποιο ενδιάμεσο διάστημα. Με αναγκάζει να κινούμαι “Ψηφιακά” Αν τα χρώματα πήγαιναν από το μπλε στο πράσινο ή από το πράσινο στο κίτρινο κλπ χωρίς ενδιάμεσες αποχρώσεις θα μιλάγαμε για “ψηφιακά” χρώματα!

Όμως στα μαθηματικά έχω θεωρητικά άπειρες τιμές μεταξύ του 1 και του 2 κλπ.: 1, Όταν βαδίζω σε ένα δρόμο μπορώ να βάλω το πόδι μου σε οποιοδήποτε σημείο! Τα μάτια μας από το μπλε μέχρι το πράσινο βλέπουν εκατομμύρια αποχρώσεις! Τα αυτιά μας ακούν όλους τους ήχους που βγάζει ένα μουσικό όργανο. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ταξιδεύατε και η ταχύτητα αύξανε κατά 10 km/h, από το 10 στο 20, στο 30 κλπ.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ Οι τιμές του χρόνου θα αυξάνουν πάντα κατά μία συγκεκριμένη ποσότητα, μια μονάδα, εδώ από το 12 θα πάμε στο 13 κλπ Οι δείκτες θα περάσουν από οποιαδήποτε υποδιαίρεση του χρόνου. Ο χρόνος στην πραγματικότητα είναι μια συνεχόμενη μεταβολή

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Επικοινωνούμε, Σκεφτόμαστε και Ανταλλάσσουμε Δεδομένα και Πληροφορίες, στο φυσικό πραγματικό μας κόσμο, κυρίως με τη γλώσσα και τα σύμβολα που από μικρά παιδιά μαθαίνουμε. Ο πραγματικός κόσμος μας είναι αναλογικός στο φυσικό πραγματικό μας κόσμο, κυρίως με τη γλώσσα και τα σύμβολα που από μικρά παιδιά μαθαίνουμε. Ο πραγματικός κόσμος μας είναι αναλογικός

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Διαχειρίζεται, Επεξεργάζεται και Ανταλλάσσει πολλών μορφών Δεδομένα και Πληροφορίες, σε ένα τεχνητό κόσμο, με μια δική του γλώσσα διαφορετική από τη δική μας. Ο κόσμος του είναι ο Ψηφιακός κόσμος και θα τον δούμε καλύτερα σε μια άλλη προβολή σε ένα τεχνητό κόσμο, με μια δική του γλώσσα διαφορετική από τη δική μας. Ο κόσμος του είναι ο Ψηφιακός κόσμος και θα τον δούμε καλύτερα σε μια άλλη προβολή Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος Ευχαριστώ για την προσοχή σας