Χάλκινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού Δ/λα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΥΜΑΤΩΝ.
Advertisements

Συμπίεση και Μετάδοση Πολυμέσων
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Β Δεν υπήρχε μπαταρία..
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
Ο ΗΧΟΣ.
Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
Όργανα Ορχήστρας.
Ανεμομυλος & Ανεμογεννητρια
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
Πώς περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας.
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
Κιθάρα Μαριέττα.
Ξύλινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΑΜΠΑ.
ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
« Για δες που τα όργανα ζωντανεύουν…»
Για δες που τα όργανα μιλούν
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
Μαθησιακά κέντρα:. Η μουσική, ο ρυθμός, το τραγούδι και η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων Η μουσικοκινητική αγωγή είναι όρος ταυτόσημος με τη ρυθμική.
1 Πρώτος ήχος α΄ 2Δεύτερος ήχος β΄ 3Τρίτος ήχος γ΄ 4Τέταρτος ήχος δ΄ 5Πλάγιος του πρώτου πλ. α΄ 6Πλάγιος του δευτέρου πλ. β΄ 7 Βαρύς 8Πλάγιος του τετάρτου.
Εργασία των : Άντρεα Ιωάννου Μαρία Στυλιανού Μιχαέλα Παυλίδου Αναστασία Δεσπότ Αναστασία Δεσπότη.
Η μουσική είναι …κύμα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ V-TEC.
Ο ήχος στη ψηφιακή εποχή.
ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλο Εργασίας 1 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
Πληροφορίες για τμήματα με ιδιαιτερότητες α. Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας β. Οι ενδιαφερόμενοι για τα Τμήματα: ●Λογοθεραπείας ●Μουσικής.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Μουσικά Όργανα.
Από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας; Ποιο είναι το πιο έξυπνο παιγνίδι του κόσμου;
… εκεί που οι δυνάμεις περισσεύουν ρευστά και πίεση.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα VIΙΙ. Τα αερόφωνα Ι.. Τα αερόφωνα Ήχος: παλμική κίνηση στήλης αέρος. Οξύτητα: ανάλογα με το μήκος της στήλης αέρος. Κατατάσσονται.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων Ενότητα 1: Εισαγωγή Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Φυσική για Μηχανικούς Ηχητικά Κύματα Εικόνα: Τα αυτιά του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί να ακούν και να ερμηνεύουν ηχητικά κύματα ως φωνή ή ως ήχους. Κάποια.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας Ηλεκτρισμός Διαφάνειες και κείμενα από: P Davidovic: Physics in Biology and Medicine Χ. Τσέρτος (Πανεπ. Κύπρου)
Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α. Πριν το τραγούδι Μην στέκεσαι κορδωμένος- άφησε τους ώμους ελεύθερους Σκέψου τι πρέπει να προσέξεις στο τραγούδι σου Σκέψου τις πρώτες.
… Αρχαία Μουσικά Όργανα … Έλενα Καράμπελα 8 ο Γυμνάσιο – Γ΄ 1 …Ιανουάριος 2012.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΑΡΑ ΑΝΝΙΑ ΙΜΕΡΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΥΩΤΗ
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ. Πολύαυλα
Εργασία του Α2 1ο Γυμνάσιο ΒΥΡΩΝΑ
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ SCRATCH
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Τα παιχνίδια του φωτός (2)
Το οργανολόγιο της Συμφωνικής ορχήστρας ανά περίοδο.
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Ηχητικά Συστήματα Ι Μάθημα 2 13/10/ 2018.
ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΜΟΝΕΣ (DELAYS), ΗΧΟΙ
Η Αγγελική Διπλός τόνος Αρβανιτάκη Μαρία. Παίζουμε σχολείο ; Εγώ θα είμαι ο δάσκαλός σου. Κι εγώ ο μαθητής σου. Εμείς θα είμαστε οι δάσκαλοί σας.
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χάλκινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Χάλκινα Πνευστά Χάλκινα πνευστά: τρομπέτες, κόρνα, τρομπόνια, και τούμπες Όλα τα χάλκινα πνευστά είναι φτιαγμένα από μέταλλο και έχουν ένα επιστόμιο και ένα σωλήνα. Η διαφορά στον ήχο τους οφείλεται στο σχήμα που έχει ο σωλήνας κάθε φορά. Γαλλικό κόρνο Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Χάλκινα Πνευστά Πρέπει να σπρώξεις τον αέρα μέσα στο σωλήνα για να βγει ήχος. Αυτό μπορεί να γίνει σουφρώνοντας τα χείλη σου Όσο περισσότερο τα σφίγγεις τόσο περισσότερο ήχο βγάζουν Τρομπέτα Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Χάλκινα Πνευστά Στα όργανα αυτά υπάρχουν ειδικές βαλβίδες που μεταβάλλουν το μήκος του σωλήνα και την οξύτητα του ήχου που παράγεται. Σε ένα τρομπόνι η μετακίνηση ενός άλλου σωλήνα κάνει τον ήχο χαμηλότερο ή μεγαλύτερο Τρομπόνι Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Χάλκινα Πνευστά Στα κόρνα, τις τρομπέτες, τις τούμπες, υπάρχουν 3 ή τέσσερα κουμπιά ενωμένα με βαλβίδες οι οποίες ανοίγουν και κλείνουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς δίνοντας διαφορετικές νότες κάθε φορά. Τούμπα Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Χάλκινα Πνευστά Οι σιγαστήρες αλλάζουν τον τόνο των χάλκινων πνευστών Οι σιγαστήρες αλλάζουν τον τόνο των χάλκινων πνευστών Είναι εμπόδια που μπαίνουν στις καμπάνες του οργάνου και το κάνουν πιο ήσυχο. Διαφορετικά μεγέθη και σχήματα σιγαστήρων αλλάζουν τον τόνο με διάφορους τρόπους Μαρία Στυλιανού Δ/λα

Θα τα πούμε ξανά σύντομα…. Σας ευχαριστώ….. Θα τα πούμε ξανά σύντομα…. Μαρία Στυλιανού Δ/λα