Ιστορία 3 η Ο κήπος της Εδέμ. Αδάμ p1: Το φίδι εφαγε το μήλο p2: Το φίδι ήταν στον κήπο p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο p4: Ο Άβελ δεν έκανε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατηγορηματικός Λογισμός
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή. Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή
…από μικρούς συγγραφείς
Λίγα λόγια για μένα Ονομάζομαι Φοίβος και είμαι 12 χρονών. Πάω στην έκτη δημοτικού. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο και η καλαθοσφαίριση. Το αγαπημένο μου φαγητό.
Απαντήσεις Προόδου I. Θέμα 1ο •Έστω Α = { , b}. Κατασκευάστε τα παρακάτω σύνολα: •(α) Α -  •(β) {  } – Α •(γ) Α  P(A) •(δ) Α  P(A)
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
Η ερωτική ιστορία μου. Αυτή είναι η ιστορία μου …
Όταν οι υποθέσεις και τα θέματα της καθημερινότητάς σας γίνουν τόσα πολλά,
P1-Cover: Anna Onichimowska Krystyna Lipka-SztarbałłoKrystyna Lipka-Sztarbatto Yellow LullabyKίτρινο Νανούρισμα.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Η Φυσική είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ , ΕΝΝΟΙΕΣ, ΝΟΜΟΙ.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ & ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 4 ο Προσκομιστές Πληροφορίας 11/3/2013.
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 6 Ο Α Γ Ο Ρ Α N Δ Β Α 1ΧΑ Π ♠ A42 ♥ K53  K92 ♣ 9765 ♠ KQ3 ♥ AQ7  A75 ♣ 8432 Β Δ Α Ν Α Γ Ο Ρ Α N Δ Β Α 1ΧΑ Π 3ΧΑ Π Π Π ♠J Ο.
Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ.
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι
Τι είναι συνάρτηση Ορισμός
Περιοδικός πίνακας Από τα μέσα του 19ου αιώνα οι χημικοί είχαν διαπιστώσει ότι οι ιδιότητες των μέχρι τότε γνωστών στοιχείων επαναλαμβάνονταν.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Επανάληψη βασικών αρχών του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού
Λειτουργικά Συστήματα ΑΔΙΕΞΟΔΑ. 3.1 Εισαγωγή  Αδιέξοδο = ένα σύνολο από διεργασίες που δημιουργούν μια κυκλική αλυσίδα όπου κάθε process στην αλυσίδα.
Ιστορία 5η Ο καλύτερος τενίστας. 4 τενίστες: ο Παπαδόπουλος-πατέρας η αδερφή του ο γιος του η κόρη του (α) ο/η δίδυμος του καλύτερου τενίστα (Δ.Κ.Τ.)
ΦΥΛΟ.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ : ΑΛΛΑ ΣΙΡΟΚΟΦΣΚΙΧ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Κελεσίδης Βαγγέλης.
ΜΥΡΜΗΞ ΚΑΙ ΤΕΤΤΙΞ. Ένα μυρμήγκι έτρωγε μόνο του το σιτάρι που είχε μαζέψει το καλοκαίρι.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
Επανάληψη.
Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα ?  Δεν έπαιξα στον υπολογιστή !  Δεν έπαιξα με το κινητό του μπαμπά.  Δεν τσακώθηκα με τα αδέλφια μου.
O Παπανδρέου σε συνάντηση του με τον Obama κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που του παρέθεσε βρήκε ευκαιρία και τον ρωτά: - Πώς τα καταφέρνεις και.
ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΥΝΟΛΑ.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Μαθηματική Επαγωγή Mathematical induction
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Στοματική υγιεινή.
Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές
Ας ελέγξω το γραπτό μου!.
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά1 Κανονικοποίηση Σχήματος.
Πανηγυράκη Χρυσούλα Β3. ► Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά και αγαπούσε πολύ ένα αγοράκι, το οποίο κάθε μέρα πήγαινε και την «φρόντιζε» και την «συντρόφευε».
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΑΞΗ κ. ΝΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3 ΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ζώη ΠανωραίαΞενιάς Κωνσταντίνος.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
Μαθηματικά ΣΤ΄ τάξης Δίκαιη μοιρασιά! Διαίρεση φυσικών και δεκαδικών αριθμών.
ΛΟΓΙΚΗ.
Έλεγχος Υπόθεσης για το μέσο ενός πληθυσμού
Παρέμβαση σε μαθητές Α’Λυκείου
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ (αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις που
ΠΟΣΟΣΤΑ.
Αριστοτέλης: Γνωσιοθεωρία Μεταφυσική
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
ΒΙΒΛΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σελίδες 2ο Κεφάλαιο - Παράγραφο 2.7 ΔΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Γραφή της πρόσθεσης με τη χρήση συμβόλων
Γιατι υπαρχει το κακο στον κοσμο;
Η δημουργία του ανθρώπου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιστορία 3 η Ο κήπος της Εδέμ

Αδάμ p1: Το φίδι εφαγε το μήλο p2: Το φίδι ήταν στον κήπο p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο p4: Ο Άβελ δεν έκανε τη δουλειά του

Εύα p5: Ο Αδάμ έφαγε το μήλο p6: Δε λέμε όλοι στον ίδιο βαθμό την αλήθεια p7: Ήμουν έξω ξεχορταριάζοντας τον κήπο p8: Το φίδι λέει ψέματα

Kάιν p9: Ο Άβελ έφαγε το μήλο p10: Ο Άβελ δε λέει πάντα την αλήθεια p11: Η μητέρα προτιμούσε πάντα τον Άβελ p12: Το φίδι δε λέει ποτέ ψέματα

Άβελ p13: Ο Κάιν έφαγε το μήλο p14: Το φίδι δεν μπορεί να δει πάνω από το φράχτη p15: Έκανα τη δουλειά μου p16: Το φίδι έφαγε το μήλο

Φίδι p17: Δεν ήμουν στον κήπο p18: Η Εύα έφαγε το μήλο p19: Ο Κάιν είναι ο αγαπημένος γιος της Εύας p20: Δεν μπορώ να δω πάνω από το φράχτη

Από (α) και (β) από τους 5 ένοικους: Ακριβώς 1 έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις και 0 ψευδείς Ακριβώς 1 έδωσε 3 αληθείς απαντήσεις και 1 ψευδή Ακριβώς 1 έδωσε 2 αληθείς απαντήσεις και 2 ψευδείς Ακριβώς 1 έδωσε 1 αληθή απάντηση και 3 ψευδείς Ακριβώς 1 έδωσε 0 αληθείς απαντήσεις και 4 ψευδείς Επειδή κάθε πακέτο απαντήσεων περιλαμβάνει μία πρόταση «Ο Χ έφαγε το μήλο» βρίσκοντας ποιος έδωσε 4 αληθείς(δηλ. βρίσκοντας το πακέτο των 4 αληθών απαντήσεων) μπορούμε να καταλήξουμε στο ποιος έφαγε το μήλο

Έστω ότι ο Άβελ έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις, δηλαδή οι p13-p16 αληθείς p13: Ο Κάιν έφαγε το μήλο p14: Το φίδι δεν μπορεί να δει πάνω από το φράχτη p15: Έκανα τη δουλειά μου p16: Το φίδι έφαγε το μήλο Η πρόταση p13 με την p16 αντιφάσκουν άρα δεν είναι δυνατον το πακέτο p13-p16 να είναι όλες αληθείς

Έστω ότι ο Κάιν έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις, δηλαδή οι p9-p12 αληθείς p9: Ο Άβελ έφαγε το μήλο p10: Ο Άβελ δε λέει πάντα την αλήθεια p11: Η μητέρα προτιμούσε πάντα τον Άβελ p12: Το φίδι δε λέει ποτέ ψέματα Σύμφωνα με την p12 οι προτάσεις p17-p20 του φιδιού είναι όλες αληθείς άρα τόσο ο Κάιν όσο και το φίδι έχουν δώσει 4 αληθείς απαντήσεις’. Άρα αδύνατον το πακέτο p9-p12 να είναι όλες αληθείς

Εξετάζω τις 3 περιπτώσεις που έμειναν: 1. Όλες οι p1-p4 του Αδάμ αληθείς 2. Όλες οι p5-p8 της Εύας αληθείς 3. Όλες οι p17-p20 του φιδιού αληθείς

Έστω ότι ο Αδάμ έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις, δηλαδή οι p1-p4 αληθείς p1: Το φίδι εφαγε το μήλο Α p2: Το φίδι ήταν στον κήπο Α p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο Α p4: Ο Άβελ δεν έκανε τη δουλειά του Α Για τις απαντήσεις της Εύας ισχύει: p5: Ο Αδάμ έφαγε το μήλο Ψ (από p1) p6: Δε λέμε όλοι στον ίδιο βαθμό την αλήθεια Α (από υπόθεση) p7: Ήμουν έξω ξεχορταριάζοντας τον κήπο Ψ (από p3) p8: Το φίδι λέει ψέματα Α (από p2 και p17 του φιδιού : Δεν ήμουν στον κήπο)

Αδάμ p1: Το φίδι εφαγε το μήλο Α p2: Το φίδι ήταν στον κήπο Α p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο Α p4: Ο Άβελ δεν έκανε τη δουλειά του Α Για τις απαντήσεις του Kάιν ισχύει: p9: Ο Άβελ έφαγε το μήλο Ψ (από p1) p10: Ο Άβελ δε λέει πάντα την αλήθεια Α (αφού ο Αδάμ είναι αυτός που έχει πει μόνο αλήθεια) p11: Η μητέρα προτιμούσε πάντα τον Άβελ ? p12: Το φίδι δε λέει ποτέ ψέματα Ψ (αφού ο Αδάμ είναι αυτός που δεν έχει πει καθόλου ψέματα)

Αδάμ p1: Το φίδι εφαγε το μήλο Α p2: Το φίδι ήταν στον κήπο Α p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο Α p4: Ο Άβελ δεν έκανε τη δουλειά του Α Για τις απαντήσεις του Άβελ ισχύει: p13: Ο Κάιν έφαγε το μήλο Ψ (από p1) p14: Το φίδι δεν μπορεί να δει πάνω από το φράχτη ? p15: Έκανα τη δουλειά μου Ψ (από p4) p16: Το φίδι έφαγε το μήλο Α (από p1)

Αδάμ p1: Το φίδι εφαγε το μήλο Α p2: Το φίδι ήταν στον κήπο Α p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο Α p4: Ο Άβελ δεν έκανε τη δουλειά του Α Για τις απαντήσεις του φιδιού ισχύει: p17: Δεν ήμουν στον κήπο Ψ (από p2) p18: Η Εύα έφαγε το μήλο Ψ (από p1) p19: Ο Κάιν είναι ο αγαπημένος γιος της Εύας ? p20: Δεν μπορώ να δω πάνω από το φράχτη ?

Συνοπτικά p1 A p2 A p3 A p4 A p5 Ψ p6 Α p7 Ψ p8 Α p9 Ψ p17 Ψ p10 Α p18 Ψ p11 ? p19 ? p12 Ψ p20 ? p13 Ψ p14 ? p15 Ψ p16 Α

Σε κάθε πακέτο απαντήσεων έχουμε τουλάχιστον 2 ψευδείς απαντήσεις (εκτός του πρώτου όπου έχουμε 0 ψευδείς απαντήσεις). Άρα δεν υπάρχει κανένα πακέτο με 1 ψευδή απάντηση, άτοπο. Δεν ισχύει η αρχική μας υπόθεση ότι ο Αδάμ έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις.

Έστω ότι το φίδι έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις, δηλαδή οι p17-p20 αληθείς p17: Δεν ήμουν στον κήπο Α p18: Η Εύα έφαγε το μήλο Α p19: Ο Κάιν είναι ο αγαπημένος γιος της Εύας Α p20: Δεν μπορώ να δω πάνω από το φράχτη Α Για τις απαντήσεις του Αδάμ ισχύει: p1: Το φίδι εφαγε το μήλο Ψ (από p18) p2: Το φίδι ήταν στον κήπο Ψ (από p17) p3: Η Εύα δεν έχει ξεχορταριάσει τον κήπο ? p4: Ο Άβελ δεν έκανε τη δουλειά του ?

Φίδι p17: Δεν ήμουν στον κήπο Α p18: Η Εύα έφαγε το μήλο Α p19: Ο Κάιν είναι ο αγαπημένος γιος της Εύας Α p20: Δεν μπορώ να δω πάνω από το φράχτη Α Για τις απαντήσεις της Εύας ισχύει: p5: Ο Αδάμ έφαγε το μήλο Ψ (από p18) p6: Δε λέμε όλοι στον ίδιο βαθμό την αλήθεια Α (από υπόθεση) p7: Ήμουν έξω ξεχορταριάζοντας τον κήπο ? p8: Το φίδι λέει ψέματα Ψ (αφού το φίδι εέχει πει μόνο αλήθεια)

Φίδι p17: Δεν ήμουν στον κήπο Α p18: Η Εύα έφαγε το μήλο Α p19: Ο Κάιν είναι ο αγαπημένος γιος της Εύας Α p20: Δεν μπορώ να δω πάνω από το φράχτη Α Για τις απαντήσεις του Kάιν ισχύει: p9: Ο Άβελ έφαγε το μήλο Ψ (από p18) p10: Ο Άβελ δε λέει πάντα την αλήθεια Α (αφού το φίδι είναι αυτό που έχει πει μόνο αλήθεια) p11: Η μητέρα προτιμούσε πάντα τον Άβελ Ψ (από p19) p12: Το φίδι δε λέει ποτέ ψέματα Α (αφού το φίδι είναι αυτό που έχει πει μόνο αλήθεια)

Φίδι p17: Δεν ήμουν στον κήπο Α p18: Η Εύα έφαγε το μήλο Α p19: Ο Κάιν είναι ο αγαπημένος γιος της Εύας Α p20: Δεν μπορώ να δω πάνω από το φράχτη Α Για τις απαντήσεις του Άβελ ισχύει: p13: Ο Κάιν έφαγε το μήλο Ψ (από p18) p14: Το φίδι δεν μπορεί να δει πάνω από το φράχτη Α (από p20) p15: Έκανα τη δουλειά μου ? p16: Το φίδι έφαγε το μήλο Ψ (από p18)

Συνοπτικά p1 ψ p2 ψ p3 ? p4 ? p5 Ψ p6 Α p7 ? p8 ψ p9 Ψ p17 Α p10 Α p18 Α p11 Ψ p19 Α p12 Α p20 Α p13 Ψ p14 Α p15 ? p16 Ψ

Σε κάθε πακέτο απαντήσεων έχουμε τουλάχιστον 2 ψευδείς απαντήσεις (εκτός του τελευταίου όπου έχουμε 0 ψευδείς απαντήσεις). Άρα δεν υπάρχει κανένα πακέτο με 1 ψευδή απάντηση, άτοπο. Δεν ισχύει η αρχική μας υπόθεση ότι το φίδι έδωσε 4 αληθείς απαντήσεις.

Αποκλείσαμε τις περιπτώσεις να λένε 4 αληθείς προτάσεις (1) ο Άβελ (2) ο Κάιν (3) ο Αδάμ (4) το φίδι. Άρα 4 αλήθειες είπε η Εύα και το μήλο το έφαγε ο Αδάμ