Ανακύκλωση χαρτιού.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
10 Συμβουλές για να Μειώσουμε τα Απορρίμματα του Σχολείου μας
Advertisements

8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Φύση :Mια φίλη ζητά βοήθεια
Διαχείριση απορριμμάτων
3Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «RRR TA ΑΠΟRRRΙΜΜΑΤΑ»
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
Επιμελήτρια : Μάγδα Δαστερίδου
Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα :
 Χρήσεις του νερού στην βιομηχανία: Παγκοσμίως καταναλώνεται το 20% του γλυκού νερού σε ένα χρόνο.  Από το 1970 έχει αναπτυχθεί σημαντικά διαχείριση.
TA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Βιώσιμη Πόλη Μαυρογιαννίδη Θεολογία Πατέρα Μυρτώ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
«Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης»
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
 ένας τόνος χαρτί που ανακυκλώνεται σώζει τη ζωή 17 δέντρων!!!
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τι είναι η ανακύκλωση;
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον!!!
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Τίποτα δεν πάει χαμένο Σχολείο: 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης Σχ.Έτος:
‘ Go green ’ ( ομάδα γυαλίου ) Δήμητρα Πολίτη Ιωάννα Σπέντζου Σοφία Παναγιωτοπούλου Γιώργος Σταυρόπουλος Αγάπη Σαββίδου.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Θέλεις να μάθεις τι είναι η ανακύκλωση; ΜΠΑΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου.
Ανακύκλωση Χαρτιού Στυλιάνα Ζυμαρά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Αλόγιστη χρήση αγαθών – Τεράστιος όγκος σκουπιδιών Σ.Π.Α.Μ.
Η Καταναλωτική μας συμπεριφορά
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
ΣΟΡΑΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ Ε’1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Διαχείριση απορριμμάτων Ανακύκλωση
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τα χαρτιά, τα γυαλιά, τα μέταλλα δεν είναι σκουπίδια
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και η ωφελιμότητά της.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
Ανακύκλωση Χαρτιού Χαρτοαπίθανοι Βιωματικές Δράσεις Γ1.
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ
Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου (Κ.Β’) Μια παρουσίαση για τη περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Όλγα Χρυσοστόμου Χρυστάλλα Παναγίδη Σοφία Ελιώτη Εβελίνα Καραγιάνη
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Ρύπανση του εδάφους.
Ο ρόλος του νερού στη γεωργία
REDUCE-REUSE-RECYCLE
Τίτλος Δράσης: “Zούμε Αειφορικά στην Ε.Ε.”
Ιωάννα, Αγγελική, Ειρήνη
Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Από την θεωρία στην πράξη
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ανακύκλωση χαρτιού

Εισαγωγή Με το σύνθημα «Ανακυκλώνω , Επαναχρησιμοποιώ , Ελαττώνω» ( ή στα Αγγλικά τα γνωστά 3R – RECYCLE, REUSE , REDUCE) οι οικολογικές οργανώσεις προσπαθούν να κάνουν εμάς τους απλούς ανθρώπους να καταλάβουμε ότι είναι υποχρέωση μας προς τη μητέρα-Γη να την φροντίζουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε αλόγιστα τα αγαθά που μας προσφέρει η γη, γιατί η πηγή της δεν είναι αστείρευτη. Πασχίζουν μέσα από τους αγώνες τους να κάνουν τρόπο ζωής το διαχωρισμό των απορριμμάτων μας σε κατηγορίες ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί ,γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο)

Πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης είναι: Εξοικονόμηση των φυσικών  πόρων Μείωση της ποσότητας των αποβλήτων Η μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων Η εξοικονόμηση χώρου Η εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και νερού Η δημιουργία θέσεων εργασίας σε βιομηχανίες και προγράμματα ανακύκλωσης Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία Η ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους πολίτες να δράσουν για το περιβάλλον

Οφέλη από την ανακύκλωση ενός τόνου χαρτιού: Οφέλη από την ανακύκλωση ενός τόνου χαρτιού: Σώζονται 17 δέντρα Απαιτείται η μισή περίπου ενέργεια και κατανάλωση νερού Παράγεται 70% λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση Μειώνονται τα απορρίμματα που καταλήγουν στις χωματερές Δημιουργούνται πενταπλάσιες θέσεις εργασίας

Η ζημιά στο περιβάλλον δεν σταματάει με το κόψιμο των δέντρων Η ζημιά στο περιβάλλον δεν σταματάει με το κόψιμο των δέντρων. Για να γίνει το χαρτί, η βιομηχανία πρέπει να επεξεργαστεί τους κομμένους κορμούς. Συχνά η επεξεργασία αυτή προκαλεί σημαντική ρύπανση και πολλές βιομηχανίες ρίχνουν απόβλητα. Ακόμα και αυτό το χημικό όμως για τη λεύκανση του χαρτιού έχει ευθύνη για ρύπανση με οργανοχλωριωμένες ενώσεις και επίσης καταναλώνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Το τροπικό δάσος που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει. Αλλά και τα δάση που αντικαθίστανται από τεχνητές καλλιέργειες χάνουν την βιοποικιλότητά τους. Η σπατάλη χαρτιού ασκεί υπερβολικές πιέσεις πάνω στα δάση του πλανήτη. Αν μειώσουμε την περιττή κατανάλωση χαρτιού, αν βελτιώσουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, μπορούμε να ελαφρύνουμε τις πιέσεις που ασκούνται πάνω στα δάση!

Ανακύκλωση χαρτιού στο εργαστήριο Χημείας

Ζω σε ένα καλύτερο παρόν προσπαθώ για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον! Εμείς οι μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεώργιου που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι», επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την ανακύκλωση χαρτιού γιατί το χαρτί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μας ζωής. Τόνοι χαρτιού περνούν από τα χεριά μας καθημερινά! Θέλουμε λοιπόν να συμβάλουμε και εμείς στον αγώνα που διεξάγουν διάφορες οργανώσεις για να κάνουν τρόπο ζωής τον διαχωρισμό των απορριμμάτων μας. Ζω σε ένα καλύτερο παρόν προσπαθώ για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον!

Βήμα 1ο: Τεμαχίσαμε το άχρηστο χαρτί σε μικρά κομμάτια και το τοποθετήσαμε σε λεκάνη με νερό ώστε να λιώσει. Στη λεκάνη προσθέτουμε μικρή ποσότητα αλευρόκολλας.

Βήμα 2ο:Φτιάξαμε χαρτοπολτό με την βοήθεια του αναδευτήρα(μπλέντερ) Βήμα 2ο:Φτιάξαμε χαρτοπολτό με την βοήθεια του αναδευτήρα(μπλέντερ). Ακολούθως , σουρώσαμε τον χαρτοπολτό για να αφαιρέσουμε το νερό.

Βήμα 3ο:Απλώσαμε τον έτοιμο πια χαρτοπολτό σε εφημερίδα κάνοντάς τον επίπεδο και λεπτό. Αφήσαμε τον χαρτοπολτό μερικές μέρες για να στεγνώσει. Αφού στέγνωσε είχαμε ένα λεπτό φύλλο από ανακυκλωμένο χαρτί.

Μηνύματα – Προβληματισμοί…

Η Ανακύκλωση απαιτεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια! Η Ανακύκλωση απαιτεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια!

Εσείς πετάτε σε μένα και εγώ πετάω…απ’τη χαρά μου!!!! Ανακύκλωσε χαρτί κοίτα πράσινη τη γη!!!

Ποιο είναι το δικό σας ενεργειακό αποτύπωμα;

Γιατί… δανειστήκαμε τον πλανήτη και ΔΕΝ τον κληρονομήσαμε!

Ομάδα Νέων Δημοσιογράφων Λυκείου Αγίου Γεωργίου Εισαγωγή (Διαφάνειες 1-5) Ανακύκλωση χαρτιού στο εργαστήριο Χημείας (Διαφάνειες 6-13) Αντωνίου Μαρία, Α΄6 (16 χρονών) Σκέτσιου Μαρίνα, Α΄6 (16 χρονών) Γεωργίου Χριστίνα, Α΄6 (16 χρονών) Κουμπάρου Μαρία ,Α΄6 (16 χρονών) Αντρέου Αντρούλα, Α΄6 (16 χρονών) Καïλή Φωτεινή, Α΄3 (16 χρονών)

Κατασκευές από άχρηστο χαρτί Μηνύματα-Προβληματισμοί (Διαφάνειες 14-20) Ξενοφώντος Φραγκέσκος, Β΄2 (17 χρονών) Γεωργίου Ρεβέκκα, Α΄6 (16 χρονών) Λανίτη Αριάνα, Α΄3 Ζορπά Χρυστάλλα, Α΄6

Γενική επιμέλεια-Παρουσίαση Χαραλάμπους Νεοφύτα, Α΄6 (16 χρονών) Παπαμιχαήλ Ειρήνη, Α΄6 (16 χρονών) Καϊλά Χριστιάνα, Α΄6 (16 χρονών) Συντονίστρια: Τουμαζή Θεοχαρούλα, Καθηγήτρια Χημείας

Βιβλιογραφία http://www.greendot.com.cy http:// www.google.com (εικόνες της ανακύκλωσης) http:// www.youtube.com (διαδικασία της ανακύκλωσης)