Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Advertisements

Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
15 τρόποι που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τη μνήμη των παιδιών:
Τ Υ Π Ο Σ Η αλήθεια για τις σελίδες του. Χρωματισμένη πληροφόρηση • Σχεδόν όλες οι Ελληνικές εφημερίδες δεν προσφέρουν αμερόληπτη και αντικειμενική πληροφόρηση.
Πακέτο Θετικές εικόνες
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Πόσο συχνά χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;. Για ποιό λόγο χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;
Δραστηριότητα 12‘Σκέψου και Παρουσίασε τον Εαυτό σου’ Οδηγίες Συμπλήρωσε τα πεδία Ονειρεμένη Καριέρα Καριέρα ‘Όλα Καλά’ Μέτρια Καριέρα Υποχρεωτική Καριέρα.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Δημιουργία Παρουσίασης Εισαγωγή Η ανάγκη παρουσίασης της εργασίας σας Θα μάθετε διάφορους τρόπους για να παρουσιάσετε την εργασία σας Το σχετικό υπόβαθρο.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ.
Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. γρά φ Xρησιμοποιήστε την ίδια ευγένεια που θα δείχνατε αν είχατε µια προσωπική επικοινωνία. Ακολουθείστε τους.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη του σχολείου μας στο Ειδικό Σχολείο Ν. Κορινθίας.
του Παναγιώτη Τριανταφυλλόπουλου
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Συνέντευξη με νήπια.
Δούκα Ανθίππη Υπ. Δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Η εργασία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Το σώμα ως μια μηχανή.
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Το σώμα ως μια μηχανή.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Παιχνίδι και Παιδική Ηλικία
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 24Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε
Μια από τις σοβαρότερες κριτικές που γίνονται είναι πως: Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
: Τίτλος εργασίας: « Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Τίτλος εργασίας: «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων»
7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Είμαστε το ίδιο. Να το θυμάσαι. Μην το ξεχνάς.
Το φυλλάδιο της εταιρείας σας
Το σχολείο των ονείρων μας 1 ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου.
Τίτλος με διάταξη εικόνων
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις διαφορετικές απόψεις στα ΜΜΕ. Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη1

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 2: Αρχική ερώτηση Η παράνομη μετανάστευση από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία αγγίζει κρίσιμα επίπεδα. Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη2

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 3: Δραστηριότητα με φωτογραφίες από ΜΜΕ Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη3 Credit: Tomasso Della Longa, Italian Red Cross

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 4: Οδηγίες δραστηριότητας για τα ΜΜΕ Η φωτογραφία δείχνει μετανάστες που φτάνουν στη Λαμπεδούσα, ένα νησί της Ιταλίας. Φανταστείτε, στην ομάδα σας, ότι είστε δημοσιογράφος σε μια εφημερίδα. >Γράψτε έναν τίτλο είδησης και μια μικρή λεζάντα για τη φωτογραφία. >Γράψτε τον τίτλο και τη λεζάντα βάσει της άποψης του δημοσιογράφου. >Μην αποκαλύψετε την άποψη του δημοσιογράφου σας στις άλλες ομάδες. Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη4

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 5: Απόψεις δημοσιογράφων Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη5 Είσαι δημοσιογράφος που πιστεύει ότι η μετανάστευση βλάπτει τη χώρα σου και την οικονομία της. Είσαι δημοσιογράφος που βλέπει τη μετανάστευση ανθρωπιστικά. Σε νοιάζουν οι ανάγκες των μεταναστών, ιδίως των πιο ευάλωτων, όπως τα παιδιά. Είσαι δημοσιογράφος που πιστεύει ότι η μετανάστευση ωφελεί τη χώρα σου. Πιστεύεις ότι η μετανάστευση είναι καλή για την οικονομία και την κοινωνία. Είσαι δημοσιογράφος του οποίου η άποψη στηρίζεται σε γεγονότα και καλή πληροφόρηση. Κάνεις έρευνα και ενημερώνεσαι από διαφορετικές πηγές πληροφόρησης.

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 6: Ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης >Από πού μπορεί να προέρχονται οι γνώμες οι δικές μας ή των άλλων ανθρώπων για το θέμα της μετανάστευσης; >Είναι πάντα αλήθεια όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ; Γιατί ή γιατί όχι; >Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε πιο ακριβείς πληροφορίες; Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη6

Δραστηριότητα 10: Θετικές εικόνες Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να εξετάσουμε τη θετική συνεισφορά των μεταναστών στις νέες τους κοινωνίες. >Να σκεφθείτε τα όνειρά σας για το μέλλον και να φτιάξετε μια λίστα με ενέργειες που θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για όλους στο μέλλον. Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη7

Δραστηριότητα 10: Θετικές εικόνες Διαφάνεια 2: Ερωτήσεις ταινίας 4 >Από πού πιστεύετε ότι μπορεί να προέρχονται μερικές από τις αρνητικές γνώμες που εκφράζονται στην αρχή της ταινίας; >Πώς πιστεύετε ότι αντιδρούν σε αυτές τις γνώμες οι άνθρωποι του δεύτερου μέρους της ταινίας; >Τι θετικό λένε αυτοί οι άνθρωποι ότι έχουν συνεισφέρει στις νέες τους κοινωνίες; >Πώς νιώθετε για τα ζητήματα που πραγματεύεται η ταινία; Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη8

Δραστηριότητα 10: Θετικές εικόνες Διαφάνεια 3: Ερωτήσεις για «Τα όνειρά μας για το μέλλον» Οι εικόνες εμφανίζουν νέους που ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο να εκφράζουν τα όνειρά τους για το μέλλον. Βασιστείτε στις εικόνες για να συζητήσετε με την ομάδα σας: >Τι ταλέντα πιστεύετε ότι έχουν οι νέοι άνθρωποι >Τι δουλειές πιστεύετε ότι θα ήθελαν να κάνουν στο μέλλον; Πώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κοινωνία τους; >Σκεφθείτε τα δικά σας ταλέντα. Πώς θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά και να βοηθήσετε την κοινωνία σας στο μέλλον; >Τι κοινά ανακαλύπτετε ανάμεσα σε εσάς και στους νέους των εικόνων; Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη9

Δραστηριότητα 10: Θετικές εικόνες Διαφάνεια 4: Δραστηριότητα «Τα όνειρά μας για το μέλλον» Γράψτε σε ομάδες από μία δράση που θα αναλάβετε στο σχολείο σας ή εκτός σχολείου με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Συγκεντρώστε τις δράσεις όλων των ομάδων. Βεβαιωθείτε ότι όλοι συμφωνούν με τις δράσεις σας. Τοιχοκολλήστε τις δράσεις σε σημείο που να τις βλέπουν όλοι και να τις θυμούνται. Οδηγός «Θετικές εικόνες» για τον εκπαιδευτικό: υλικό για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη10