Οι φακοί επαφής αλλάζουν την ζωή μας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οπτικές ίνες-Καλώδια οπτικών ινών
Advertisements

Η εταιρία Η πολύχρονη εμπειρία της στο σχεδιασμό και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων καθώς και στην κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων την κατατάσσει.
ΠΑΙΔΟΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΗ
Φωτογραφική μηχανή Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής και, αφενός της χημικής.
Να σας επιτρέψουν να δαγκώνετε και να μασάτε φυσιολογικά Να σας αφήσουν να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά ξανά, όπως με τα φυσικά σας δόντια Να.
Τα γυαλιά: Ο βοηθός της όρασής μας.
Λειτουργία και Αξιοποίηση του Portal του Δικτύου RISE - ΔΡΑΣΗ 1 Δίκτυο Ερευνητικών φορέων και Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη Συστημάτων Περιβαλλοντικής.
Superior Visualization. Ποια χαρακτηριστικά έχουν σημασία? •Ανάλυση –Ανάλυση είναι η δυνατότητα της απεικόνισης μικρών αντικειμένων και καθορίζεται από.
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΣΦΕΕ Ανατιμολόγηση & Νέα Προϊόντα Νίκος Κεφαλάς, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 2013.
Ophtha Awareness & Diagnosis Campaign Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη!
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Door ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ DoorLine.
Εξυπνο-πρασινο σπιτι Στην προσπάθεια μας να πραγματοποιήσουμε την ερευνητική εργασία-project οδηγηθήκαμε σε κάποια συμπεράσματα σε ότι αφορά τι ακριβώς.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Oι μικροϋπολογιστές στις σχολικές τάξεις Οι εκπαιδευτικές ταινίεςΟπτικοί δίσκοι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαδραστικοί πίνακες Δέγγλερη Σοφία.
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩN Β . Α . ΓΚΕΡΓΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Βάγια Κλάδου & Μαρία Τσακαλάκη.
Παθήσεις του ματιού και η διόρθωση τους
9. ΦΑΚΟΙ & ΟΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
ΜΑΤΙ, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ
Ηλικιωμένοι και Οδήγηση Ι.Στ. Παπαδόπουλος. Η Τρίτη Ηλικία δεν είναι απαγορευτική για οδήγηση Οι ηλικίες ετών συμμετέχουν με μεγαλύτερα ποσοστά.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Ηλεκτρικό- Υβριδικό αυτοκίνητο
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να: (α) Αναφέρει την αρχή λειτουργίας του ανιχνευτή κίνησης (β) Αναφέρει τα μέτρα ασφάλειας κατά την εγκατάσταση του του ανιχνευτή.
Ζάππειο Μέγαρο Απρίλιος 2014 Νέα ψηφιακά μέσα στα χέρια των μαθητών: Καλό και δημιουργικό διαδίκτυο.
Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: Εργασία 3η.
Αναστάσιος Μιχαηλίδης Λέκτορας Α.Π.Θ. Γεωργικές Εφαρμογές.
Τι ακριβώς είναι οι Η.Υ.; Είναι μηχανές που επεξεργάζονται δεδομένα – για την ακρίβεια επεξεργάζονται σύμβολα – και παράγουν πληροφορίες. Τα δεδομένα είναι.
ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε. Έχετε αναλογιστεί ποτέ τον ρόλο του Ο.Τ.Ε στην ζωή μας; Πόσο εξαρτιόμαστε από αυτόν; Σκεφτείτε αν κάποια μέρα ξυπνούσαμε.
Διαχειριστείτε έξυπνα τη Reception σας και δημιουργήστε στο χώρο αναμονής του καταστήματός σας ένα ευχάριστο περιβάλλον με σωστή και άμεση εξυπηρέτηση!
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα: Η Φυσική στο φωτόδεντρο Αθήνα, | Θεσσαλονίκη Η Φυσική στο φωτόδεντρο: θεωρητική.
ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ - A possible day at the office ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ, M.Sc. Optometry ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ.
Δίκτυα Υπολογιστών Κεφάλαιο 8. Επικοινωνία-Δίκτυα επικοινωνιών στην Ιστορία σύννεφα καπνού Φρυκτωρίες π.Χ. Ακουστικός και Υδραυλικός τηλέγραφος.
Ο μηχανισμός της όρασης Για να σχηματιστεί οπτική εικόνα, πρέπει οι φωτεινές ακτίνες να σχηματίσουν είδωλο του αντικειμένου πάνω στον αμφιβληστροειδή =>βρίσκονται.
Τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και ο ρόλος της τεχνολογίας στη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.
Κερατομετρία - Τοπογραφία Κερατόμετρο Javal. Κερατόμετρο Bauch & Lomb.
ΑΜΕΤΡΩΠΙΕΣ Υπερμετρωπία Η υπερμετρωπία διακρίνεται σε: α. αξονική β. διαθλαστική γ. γεροντική υπερμετρωπία Αντιρροπούμενη (μηχανισμός προσαρμογής) Εκδηλη.
Κλινική άσκηση φακών επαφής Ενότητα 1: Φακοί επαφής και Κερατόκωνος Αθηνά Πλακίτση Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ Α - ΥΛΙΚΑ: PMMA Διαπερατότητα ανύπαρκτη υψηλός δείκτης διάθλασης λεπτοί φακοί δέχεται τροποποίηση άριστη διαβροχή Ανθεκτικό.
ΑΜΒΛΥΩΠΙΑ Αμβλυωπία μπορεί να ορισθεί η οπτική οξύτητα χειρότερη από 6/9, η οποία δεν οφείλεται σε διαθλαστικά σφάλματα, οφθαλμολογικές ανωμαλίες που μπορούν.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
ΜΕΣΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 η - ΜΕΡΟΣ 1 ο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Π. Ξαπλαντέρη, M.D., Ph.D. ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ. Πρόκειται για διαταραχή της κινητικότητας των οφθαλμοκινητικών μυών το ματιού, με αποτέλεσμα την παρέκκλιση από.
ΣΚΙΑΣΚΟΠΙΑ Η φωτεινή δέσμη μπορεί να έχει κυκλική διατομή ( Spot retinoscope ) ή ταινιοειδή (Streak retinoscope)
Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης και μέλη του Κ.Α.Π.Η. του δήμου Αιγιαλείας (Αίγιο) Αθανάσιος Χατζηπαντελής Δήμητρα Μακρυνιώτη Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας Τ.Ε.Ι.
Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.:
Δρ Αποστολίδου Ευτέρπη Εντατικολόγος Φυσιολογία Νοέμβριος 2011.
ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ Κουκούλης Πάρης. Τα μέρη του ματιού βολβόςΟ βολβός του ματιού κινείται από μύες Βολβός.
Τεχνολογία οφθαλμικών φακών Ι (Ε) Ενότητα 2: Διόρθωση αμετρωπιών με οφθαλμικούς φακούς Θεμιστοκλής Γιαλελής, Οπτικός, MSc, PhD candidate ΕΔΙΠ του τμήματος.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός ενός κτιρίου είναι ο σχεδιασμός ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα κάθε περιοχής, στοχεύει στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσωκλιματικών.
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ Τμήμα Μαιευτικής Α.Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΌΡΑΣΗΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ Κ. Α. Π. Η
Μια πρώτη επίσκεψη στον οφθαλμίατρο
Όνομα: Σεβδαλής Κυριάκος
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Ορισμός Επίδειξη είναι η παρουσίαση μιας πράξης μιας διαδικασίας ή ενός φαινόμενου με πραγματικά μέσα. Όταν δεν χρησιμοποιούνται πραγματικά μέσα ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ.
Οι διαταραχές όρασης Αθανάσιος Κ. Ρισβάς.
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Το να γίνεις ευτυχισμένος
Αγαπημένο μου παιδί....
ΜΑΤΙ, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ
ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι φακοί επαφής αλλάζουν την ζωή μας Ηλίας Σαπουνάκης Οπτικός- Οπτομέτρης

Ιστορία 50 χρόνων Το 1961 ο Otto Wichterle κατασκευάζει τον πρώτο μαλακό φακό επαφής υδρογέλης

Εξέλιξη των υλικών P-Hema (1961) υδρογέλη Silicon Si-Hy (υψηλή οξυγόνωση) σιλικόνη και υδρογέλη Hyperhydrogel (2012) συνδυασμός της άνεσης που προσφέρει η υδρογέλη με την υψηλή οξυγόνωση της σιλικόνης

Οι φακοί επαφής διορθώνουν Μυωπία Υπερμετρωπία Αστιγματισμός Μεικτά μυωπία και αστιγματισμός Υπερμετρωπία και αστιγματισμός Πρεσβυωπία σε συνδυασμό με της ανωτέρω παθήσεις

Οι φακοί επαφής είναι οικονομικότεροι από το κάπνισμα

Κοστίζουν λιγότερα χρήματα από οσο καταναλώνει ένας μέσος άνθρωπος για ποτά μέσα σε περίοδο ενός χρόνου

Είναι οικονομικότεροι Είναι μικρότερη δαπάνη από έναν επιπλέον καφέ την ημερα

Πλεονεκτήματα Η ποιό ασφαλής μέθοδος διόρθωσης μετά τα διορθωτικά γυαλιά οράσεως Απόλυτα αναστρέψιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αφαίρεση τους από τον οφθαλμό

Οι φακοί επαφής προσφέρουν Όραση Άνεση Την καλύτερη δυνατή διόρθωση σε περίπτωση υψηλών αμετρωπιών Δεν αλλοιώνουν το μέγεθος της εικόνας λόγω άμεσης επαφής με τον οφθαλμό μας

Οι φακοί επαφής προσφέρουν Απαλλαγή από τα γυαλιά μας Ελευθερία κινήσεων Μεγάλο οπτικό πεδίο Ελεύθερη επιλογή σχεδίου γυαλιών ηλίου όπως γυαλιά για σπορ ή με μεγάλη κυρτότητα που δεν κατασκευάζονται σε οφθαλμικά

Χρησιμοποιούνται και αποτελούν Την μοναδική μη χειρουργική μέθοδο διόρθωσης σε περιπτώσεις εκτασιών του κερατοειδούς (π.χ. κερατόκωνος) Την αντιμετώπιση μετεγχειρητικών προβλημάτων όρασης που δεν διορθώνονται με γυαλιά οράσεως Θεραπευτικούς σκοπούς

Σημαντικό ποσοστό διοπτροφόρων αγνοεί Την διόρθωση της υπερμετρωπίας με φακούς επαφής Την διόρθωση του αστιγματισμού με φακούς επαφής Την διόρθωση της πρεσβυωπίας με φακους επαφής

Νέα από της εξελίξεις Η πλήρη διόρθωση της μυωπίας σε άτομα μικρής ηλικίας επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης της μυωπίας. Οι σύγχρονοι φακοί επαφής με έλεγχο των σφαλμάτων υψηλής τάξεως επιτυγχάνουν την απόλυτη διόρθωση. Ανακοίνωση στο επιστημονικό συνέδριο του British Contact lens Association 2012 Picking the winners Dr Padmaja Sankaridurg

Οι σύγχρονοι μαλακοί φακοι επαφής ελέγχουν και περιορίζουν τα σφάλματα υψηλών τάξεων

Σύγκριση παλαιάς και νέας τεχνολογίας Φακοί επαφής με συμβατικό σχεδιασμό Φακοί επαφής με έλεγχο σφαλμάτων υψηλής τάξης

Ελαχιστοποιούν το θάμβος προσφέροντας καλύτερη ποιότητα όρασης

Είναι απαραίτητη η προστασία με απορροφητικά γυαλιά ηλίου

Προσοχή!!! Προμηθευόμαστε τους φ.ε από αξιόπιστες πηγές Προμηθευόμαστε τα γυαλιά ηλίου που αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα προστασίας για τα άτομα που φορούν φακούς επαφής από οπτικά καταστήματα με την βοήθεια του οπτικού – οπτομέτρη

Φροντίδα Σχολαστική φροντίδα και καθαρισμός των φ.ε Ακλουθούμε της οδηγίες του εφαρμοστή για τους τακτικούς ελέγχους Τακτικός έλεγχος Αντικατάσταση των φ.ε στο χρονικό διάστημα που συνίσταται από τον κατασκευαστή του προϊόντας και τον εφαρμοστή σας

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας