ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου
Advertisements

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ – Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΕΛ - ΓΚΡΕΚΟ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ [ζωγράφος]
Ο Πάμπλο Πικάσο Παρουσίαση Τραλαλα.....
Πολιτιστικό πρόγραμμα
Ζωγράφος Μιχαήλ Άγγελος
Η ΕΤΙΑ.
ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΖΩΤΤΗΣ Δ΄1.
Δομίνικος Θεοτοκόπουλος
Σημαντικές εκκλησίες και Τεμένη στη πόλη της Λευκωσίας
Οδυσσέας Ελύτης Συγγραφέας: Σταυρούλα Ωρ.. Οδυσσέας Ελύτης Οδυσσέας Ελύτης Έλληνας ποιητής και ζωγράφος. Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους.
Mανιερισμός ( ).
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Σχολ. Έτος:
Όταν έφτασαν οι Βενετοί στο νησί ένα από τα μελήματά τους ήταν να αποξενώσουν τον κρητικό λαό από τις ρίζες και τις παραδόσεις του, για να το επιτύχουν.
Λεωνίδας Κραλίδης 8/12/2013 1ο Πρότυπο Πειρ. Θεσ/νίκης
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Ηράκλειο, ένας ιστορικός τόπος
Ελ Γκρέκο.
Η ΚΡΗΝΗ ΜΟΡΟΖΙΝΙ.
 Α περίοδος : ΚΡΗΤΗ  Β περίοδος : ΙΤΑΛΙΑ  Γ περίοδος : ΙΣΠΑΝΙΑ.
Τα σημαντικότερα έργα του Που βρίσκονται σήμερα.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
Η Γέννηση του Ιησού Μέσα από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, τη βυζαντινή τέχνη και το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η αναγέννηση ήταν η εποχή όπου όλα ξαναγεννήθηκαν.(1453)
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Ένας ζωγράφος της Αναγέννησης
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
54Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
El Greco
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη
Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός μας ποιητής
Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο. Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
Κεφάλαιο δ΄ Ο χριστιανισμός στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο
Έργα κρητών ζωγράφων της Αναγέννησης
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου. Ονόματα:Νικόλας Μαραυγονικολάκης Μαρία Πασχαλίδη.
Μαθέα Άννα Μπρουκάκη Ελισάβετ Παπαδοπούλου Ερμιόνη Παπαδόπουλος Κυριάκος Χατζηϊωάννου Παναγιώτης 25/2/ ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
Συγκέντρωση υλικού- επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Από τον μαθητή της Α’τάξης του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Τρόντζο. Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννίκης Γεώργιος, Θεολόγος 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco) : 1541 –1614 μ.Χ.
Οι διασημότεροι πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Οι μαθητές της Β΄1 τάξεως: Κωνσταντίνος Καραδούκας και Κούρτη Πελαγία. Επιβλέποντες καθηγητές: Σμαράγδα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΕΡΟΣ Στ’ Sandro Botticelli, H Άνοιξη.
Ιφιγένεια Ποντίκη Φιλόλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ 15 ος- αρχές 17 ου αι. Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική.
Η ΤΕΧΝΗ τηΣ ΑναγγΕνησηΣ
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ.
Υπεύθ. Καθηγήτρια: Γαβαλά Ει. Επιμέλεια: Ιρένα Κιοσάνη
ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ
EL GRECO (Με αφορμή τον πίνακά του, Ο Άγιος Μαρτίνος και ο ζητιάνος ,στην αρχαία ελληνική γλώσσα, στην ενότητα 5, Η ελεημοσύνη βασίλισσα τον αρετών, μου.
Βασίλης Α. Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Άννα Δριμή Β1 Υπεύθυνος Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
To Κίνημα των Ναζαρηνών στην Ελλάδα
ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΠΙΚΑΣΟ (PICASSO)
Το κίνημα των Ναζαρηνών
Δρόσου Μαρίνα Θεοδοσίου Ιωάννα Καμαργιάννη-Βασιλείου Άννα
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
El Greco Η ιστορία του Έλληνα Ζωγράφου 1541–1614.
Τζιότο και Ραφαήλ Δικαίος Κερκουλας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ (1541-1614), ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ EL GRECO, ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΓΛΥΠΤΗΣ ΚΑΙ ΑΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗΣ

ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΩΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΝΏ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΌΠΩΣ ΤΟΝ ΤΙΝΤΟΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΣΙΑΝΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΑΝΙΕΡΙΣΜΟ. ΤΟ 1577, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΟΛΕΔΟ, ΟΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ 1541 ΣΤΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΤΗΣ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ 1541 ΣΤΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΤΗΣ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΕΝΏ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΗΝ « ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ».

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 1567, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ, ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΝΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ 1570 ΘΑ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΚΟΜΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΆ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ 1572 ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ, ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.

ΤΟ 1577, ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΟΛΕΔΟ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΕΚΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ», ΕΝΏ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΝΏ ΚΑΙ ΥΜΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΑΡΑΒΙΘΙΝΟ.

ΤΟ 1586, ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗ ΟΣΓΚΑΡΘ», ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΥΟ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ. ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1614, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΦΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ Ο ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΆ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 143 ΠΙΝΑΚΕΣ, 45 ΠΗΛΙΝΑ Ή ΓΥΨΙΝΑ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑΤΑ, 150 ΣΧΕΔΙΑ, 30 ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΡΕΤΑΜΠΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 200 ΧΑΡΑΚΤΗΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ.

Εργασία των μαθητών του Β5 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗ ΒΑΓΓΕΛΗ 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Σχολικό Έτος 2013-14 Εργασία των μαθητών του Β5 ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗ ΒΑΓΓΕΛΗ Η εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενετοκρατία στην Κρήτη: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι Ενετοί… Μνημεία και μνήμες του Χάνδακα» Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Γαλανάκη Χαρίκλεια Χαριάτη Διονυσία Μακράκη Άννα Μπανιά Αικατερίνη