Πειράματα Χημείας για το Γυμνάσιο Σχολ. έτος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 /11/05 ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΚΑΤ ΌΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ.
Advertisements

6ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Διόρθωση γλεύκους και Αλκοολικός Τίτλος Οίνου ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ.
Ανάλυση των παρακάτω: Πώς η νόσος επηρεάζει τη λήψη τροφής και τη διατροφική κατάσταση του ασθενούς Ο ρόλος της διατροφής στην αγωγή της κυστικής ίνωσης.
1ο -2o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Α) ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Β) ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΤΑΓΓΙΣΜΑ ΣΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.
5ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Αξιολόγηση ποιότητας oινοποιήσιμου σταφυλιού ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ. Νίκη.
1 Γεωργική Χημεία - Βασικές εργαστηριακές τεχνικές - διαλύματα, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Γεωργική.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΤΗΝΟ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Για τον ποιοτικό προσδιορισμό του ρυπαντικού φορτίου οργανικής προέλευσης χρησιμοποιούνται.
Παρουσίαση Πρακτικής Άσκησης για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας Γελαδάρης Ιωάννης ΑΜ.: Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Πολυδεύκης Χατζόπουλος.
ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Χημεία Α΄ Λυκείου Χημικές Αντιδράσεις Παρασκευή διαλύματος γνωστής Συγκέντρωσης Αραίωση διαλύματος Εισηγητής Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός.
1 Ηλεκτρικό πεδίο Πεδίο δυνάμεων –χώρος –υπόθεμα –δύναμη Ηλεκτροστατικό πεδίο δυνάμεων –δύναμη δεν μεταβάλλεται με το χρόνο.
Κεντρικός καθετηριασμός Μέτρηση κεντρικής φλεβικής πίεσης.
 Τ º C λουτρού -> 25 º C  Σφαιρική φιάλη όγκου 250 ml  5 gr για ξηρό δείγμα ή 10 gr για νωπό δείγμα καλά λειοτριβημένων φύλλων ρίγανης, θυμαριού ή.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 5 Η ΤΥΦΟΕΙΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ & ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
ΜΑΘΗΜΑ 8. ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Περιβαλλοντική Βιολογία Η χημική σύσταση της έμβιας ύλης Περιβαλλοντική Βιολογία Η χημική σύσταση της έμβιας.
1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Α) ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Β) ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΤΑΓΓΙΣΜΑ ΣΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.
ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ & ΑΝΟΣΟΣΤΥΠΩΜΑ ΚΑΤΑ WESTERN. Προετοιμασία του Πρωτεϊνικού Δείγματος Για να αναλυθούν οι πρωτεΐνες με ανοσοστύπωμα κατά Western ή ανοσοκατακρήμνιση.
Αποστολίδου Ευτέρπη Φυσιολογία Νοέμβριος ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ: cc καθημερινά.
Άσκηση 1η Παρασκευή – Αραίωση διαλύματος Τμήμα ΔΕΑΠΤ - Εργαστήριο Γενικής Χημείας 1.
Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές Ενότητα 6: Ηλεκτρικοί Θερμοσυσσωρευτές Γεώργιος Χ. Ιωαννίδης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό.
1 Θερμοδυναμική. 2 Τι είναι ένα θερμοδυναμικό σύστημα; Ως σύστημα θεωρούμε ένα τμήμα του φυσικού κόσμου, που διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο με πραγματικά.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΝΤΙΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
Διδασκαλία μαθημάτων Φυσικών Επιστημών Γυμνασίου
ΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ – ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ
ΟΣΜΩΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΡΚΑΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΗ
Κουλυμπούδη Λ., Παπαφιλίππου Α., Τζανουδάκη Μ. και Χατζησαββίδης Χρ.
Αντιδράσεις κατακρήμνισης Ανοσοδιάχυση (άσκηση 5)
Χημεία Γυμνασίου ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Παρασκευές διαλυμάτων Μέτρηση pH
ΧΗΜΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ.
Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα (Εργαστήριο) [ΤΤΕ]
Μηχανική των υλικών Λεπτότοιχα δοχεία
ΑΣΙΛ ~ ΚΛΩΝΤ ΝΤΕΜΠΥΣΣΙ.
Να ζωογονούν το ανθρώπινο πνεύμα με την παροχή βιβλίων
Επίδραση ορμονών στο γλυκογόνο του ήπατος και τη γλυκόζη του αίματος
ΑΣΚΗΣΗ 9 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΜΥΟΣ
Άσκηση 4 Πηγή ενέργειας για τη μυϊκή σύσπαση.
ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Αιμοδοσία (E) Ενότητα 11: Έκλουση αντισωμάτων από RBCs
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
Εργασία Γυναίκες Στην Γαλλική Επανάσταση
Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής
Πρόβλημα: Απομάκρυνση κολλοειδών σωματιδίων
ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΧΟΙ Με αυτή την άσκηση προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα φαινόμενα της διάλυσης των ουσιών και να αποδώσουμε τη σημασία τους στις καθημερινές.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Μέλι, Αλάτι & Αρωματικά Φυτά)
Παραδόσεις Μαθημάτων Δασοκομίας Πόλεων μάθημα 9ο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
طرق التعبير عن التركيز Methods Expressing Concentration التعبير عن التركيز بـ g/L ويمثل بالعلاقة الآتية: التعبير عن التركيز بـ mg/mL ويمثل بالعلاقة.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Δομή και λειτουργία του ΕΠΕΣΠΠΕ
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD 23 Νοεμβρίου 2017
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΙΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΟΛΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
Ιοντισμός ισχυρών οξέων – βάσεων pH και pOH
Βαθμονόμηση θερμομέτρου
Πειράματα Φυσικής για το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Σχολ. έτος
Πειράματα Χημείας για τη Β’ τάξη Γυμνασίου Σχολ. έτος
Πειράματα Χημείας για τη Γ’ τάξη Γυμνασίου Σχολ. έτος
מעגלי זרם ישר המורה: גיא טמיר *מבוסס על המצגת של אמיר ברבר
Αρχή λειτουργίας στοιχειώδους γεννήτριας εναλλασσόμενου ρεύματος
Ο Ομοιοπολικός δεσμός ΧΗΜΕΙΑ Α ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.
R και C παράλληλα στο Ε.Ρ. Στόχος Ο μαθητής να μπορεί να
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
ТАУ ЖЫНЫСТАРЫНЫҢ ФИЗИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІНІҢ НЕГІЗДЕРІ
Άσκηση 7. Κατά την σύνθεση του HCl από Η2 και Cl2, χρησιμοποιείται μίγμα των παραπάνω αερίων με περίσσεια 10% v/v σε Η2 και θερμοκρασία 2850οΚ. Αν η εξάρτηση.
Ατομικό μοντέλο της ύλης Άτομα, μόρια, δομή ατόμου Στοιχεία, ενώσεις, μίγματα ΕΦΕΙΑ 6ο μάθημα.
Χημεία Διαλυμάτων.
Ιοντισμός ισχυρών οξέων – βάσεων pH και pOH
Электролиттік диссоциациялану теориясы тұрғысынан қышқылдардың, негіздердің және тұздардың қасиеттері.
Άσκηση 4 Πηγή ενέργειας για τη μυϊκή σύσπαση.
Η χημεία του πορτοκαλιού
ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ B’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑπΟ το μυθιστΟρημα Ε.Π. (ΕνωμΕνες ΠΑντα)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πειράματα Χημείας για το Γυμνάσιο Σχολ. έτος 2016-17 Α’ τετράμηνου Πειράματα Χημείας για το Γυμνάσιο Σχολ. έτος 2016-17 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Πρόσκληση: 11051/20-10–2016/ΔΔΕ Καρδίτσας/ΕΚΦΕ, με θέμα: «Πρόσκληση από το ΕΚΦΕ Καρδίτσας των καθηγητών που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες για επιμορφωτική συνάντηση» Εργαστηριακές ασκήσεις: 150022/Δ2/15-09-2016/ΥΠΠΕΘ/ ΔΣΠΟΔΕ/Τμ. Α′, με θέμα: «Οδηγίες για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο για το σχολ. έτος 2016-2017» Διευθέτηση ωραρίου: 139120/Δ2/31-08-2016/ΥΠΠΕΘ/ ΔΣΠΟΔΕ/Τμ. Α′ & Β’, με θέμα: «Επιμορφωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν τα μαθήματα Φυσικών Επιστημών στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) κατά το σχολικό έτος 2016- 2017» Διευθέτηση ωραρίου: 8581/01-09-2016/ΔΔΕ Καρδίτσας/ΕΚΦΕ, με θέμα: «Επιμορφωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν τα μαθήματα Φυσικών Επιστημών στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) κατά το σχολικό έτος 2016-2017» Σχετικά έγγραφα 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Από τον εργαστηριακό οδηγό Β’ τάξης να χρησιμοποιηθούν οι εικόνες με τα όργανα (Ενότητα 6 της εισαγωγής) και να γίνει συζήτηση για τους κανόνες ασφαλείας (Ενότητα 3 της εισαγωγής). Να εκτελούμε μόνο τα πειράματα που μας έχουν υποδειχθεί και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες εκτέλεσής τους. Να συμβουλευόμαστε τον καθηγητή για κάθε απορία, αμφιβολία, δυσκολία ή ατύχημα που πιθανόν να έχουμε. Να χρησιμοποιήσουν τα όργανα και όχι μόνο να τα δουν από τις εικόνες του εργαστηριακού οδηγού. Γνωριμία με το εργαστήριο του Χημικού, τα όργανα και τους κανόνες ασφαλείας 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Μεταβολές της φυσικής κατάστασης του νερού Παράθυρο στο εργαστήριο του βιβλίου της Β’ Γυμνασίου, σελ. 16. Τα παγάκια να είναι τριμμένα για πιο γρήγορες και σωστές μετρήσεις. Η θέρμανση μπορεί να γίνει και με κερί. Μεταβολές της φυσικής κατάστασης του νερού 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Παράθυρο στο εργαστήριο του βιβλίου της Β’ Γυμνασίου, σελ. 94. Το χώμα να είναι αφράτο από μέρος φυτεμένο. Η ποσότητα δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη και καλά είναι να το απλώνουμε λίγο για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Η θέρμανση στο 1ο πείραμα μπορεί να γίνει και με κερί και στο δεύτερο με λάμπα πυρακτώσεως που να είναι αρκετά κοντά στο χώμα. Στο 2ο πείραμα στο χωνί να βάλουμε πάνω στο τούλι και λίγο βαμβάκι απλωμένο. Αναλύοντας το χώμα 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Εξέταση της δυνατότητας διάλυσης ορισμένων υλικών στο νερό Η 2η άσκηση από τον Εργαστηριακό Οδηγό της Β’ Γυμνασίου. Εξέταση της δυνατότητας διάλυσης ορισμένων υλικών στο νερό 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Διαχωρισμός μειγμάτων Η 4η άσκηση από το νέο Εργαστηριακό Οδηγό της Β’ Γυμνασίου. Διαχωρισμός μειγμάτων 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Η 3η άσκηση από το νέο Εργαστηριακό Οδηγό της Β’ Γυμνασίου Η 3η άσκηση από το νέο Εργαστηριακό Οδηγό της Β’ Γυμνασίου Παρασκευή διαλυμάτων ορισμένης περιεκτικότητας: NaCl 2%w/v, και αλκοολικού διαλύματος 5%v/v 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Παρασκευή μειγμάτων - διαλυμάτων Οι μαθητές να παρασκευάσουν με ανάμειξη απλών υλικών ένα προϊόν που καταναλώνουν (πχ: οδοντόπαστα). Να μάθουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό από το φωτόδενδρο [εικονικό εργαστήριο] παρασκευάζοντας ένα διάλυμα ζάχαρης Παρασκευή μειγμάτων - διαλυμάτων 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Φυσικές και χημικές ιδιότητες αλκαλίων Γ’ τάξη Προτείνεται παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων πειραμάτων. Θα μπορούσαμε να τους δείξουμε τη μεταλλική λάμψη, καθώς και την αντίδραση με το νερό [με προσοχή στην ποσότητα του μετάλλου που θα χρησιμοποιήσουμε]. Φυσικές και χημικές ιδιότητες αλκαλίων 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Μελέτη φυσικών ιδιοτήτων των μετάλλων Γ’ τάξη Προτείνεται μικρή ερευνητική εργασία στο εργαστήριο ή στην τάξη. Μελέτη φυσικών ιδιοτήτων των μετάλλων. Μελέτη δειγμάτων μετάλλων (από τη συλλογή του σχολικού εργαστηρίου ή από καθημερινά υλικά ή από βίντεο) και καταγραφή των σχετικών παρατηρήσεων. Σκουριά, αποτροπή σκουριάς. Χρήσεις μετάλλων κραμάτων. Μελέτη φυσικών ιδιοτήτων των μετάλλων 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Ιδιότητες μετάλλων – Περιοδικός πίνακας Γ’ τάξη Ιδιότητες μετάλλων – Περιοδικός πίνακας 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Φυσικοί και τεχνητοί άνθρακες Γ’ τάξη Δομή του άνθρακα, Δομή του γραφίτη και πώς σχηματίστηκαν οι γαιάνθρακες από το ψηφιακό διδακτικό υλικό «Ο Θαυμαστός κόσμος της Χημείας για το Γυμνάσιο». Προτείνεται να εξεταστούν τα φουλερένια και οι νανοσωλήνες νανοσωλήνες (Παράθεμα: Είναι θέμα Χημείας), από το φωτόδεντρο. Φυσικοί και τεχνητοί άνθρακες 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Πείραμα 7.1 από τον Εργαστηριακό Οδηγό της Γ’ Γυμνασίου. Πείραμα 7.1 από τον Εργαστηριακό Οδηγό της Γ’ Γυμνασίου. Αποχρωματισμός διαφόρων εγχρώμων διαλυμάτων με τη χρήση ενεργού άνθρακα 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Πείραμα 9.1 από τον Εργαστηριακό Οδηγό της Γ’ Γυμνασίου. Πείραμα 9.1 από τον Εργαστηριακό Οδηγό της Γ’ Γυμνασίου. Η προτεινόμενη διάταξη στο πείραμα σελ. 82 του σχολικού βιβλίου και στον εργαστηριακό οδηγό δε φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Καύση βουτανίου και ανίχνευση του παραγόμενου νερού και του διοξειδίου του άνθρακα 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Καύση παραφίνης. Παρατήρηση της παραγόμενης αιθάλης Πείραμα 9.2 από τον Εργαστηριακό Οδηγό της Γ’ Γυμνασίου. Καύση παραφίνης. Παρατήρηση της παραγόμενης αιθάλης 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Βιντεοσκοπημένα Πειράματα Χημείας Οδηγίες Εκτέλεσης Πειραμάτων Χημείας Σύνδεσμοι (links) Βιντεοσκοπημένα Πειράματα Χημείας Οδηγίες Εκτέλεσης Πειραμάτων Χημείας 31/10/2016 ΕΚΦΕ Καρδίτσας