Η ΤΑΣΗ + -.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Εξασθενές Χρώμιο (Cr)
Advertisements

Regular Expressions. Regular Expressions - γενικά  Βασική ιδέα: έχουμε ένα pattern και ένα κείμενο εισόδου. Εφαρμόζουμε το pattern στο κείμενο και μπορούμε:
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Θεωρία Υπολογισμού Ασυμφραστικές Γλώσσες Λήμμα της Άντλησης.
第八次课 教学要求: 1 、掌握色差的定义。 2 、了解莱特( Wright )表示颜色相同感觉的线 段图和麦克亚当( D · L · Machdan )椭圆图。 3 、理解国际照明委员会推荐的表色系统 CIE1931-XYZ 是不均匀的。 4 、理解建立颜色空间的必要性。 5 、了解均匀颜色空间随行业、国家、民族的不.
1 1 Slide Μοντέλα Ελέγχου Αποθεμάτων με Καθορισμένη Ζήτηση n Μοντέλο Οικονομικής Ποσότητας Παραγγελίας n Μοντέλο Οικονομικής Ποσότητας Παραγωγής n Μοντέλο.
Εφαρμογές ηλιακής ενέργειας στη θέρμανση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Μάθημα: Έλεγχος Περιβάλλοντος Αγροτικών.
Ώσμωση και οι νεφροί Π. Δημητρίου Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής.
1 Κ ΕΦΑΛΑΙΟ 13 ο: Δομή της αγοράς και ανταγωνισμός.
Ημερίδα – Δημόσια Έργα : Βέλτιστο Κόστος για Μέγιστο Κοινωνικό Όφελος Ιωάννης Γιάνναρος (Οικονομολόγος) : Δημόσια Έργα. Το φτηνό είναι ακριβό Ομάδα Έργου.
Βιταμίνες Είναι οργανικές ενώσεις που περιέχονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και δεν συντίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι υπεύθυνες για την.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΤΗΝΟ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Για τον ποιοτικό προσδιορισμό του ρυπαντικού φορτίου οργανικής προέλευσης χρησιμοποιούνται.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ. ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει.
Τ ΕΛΙΚΉ Ε ΞΈΤΑΣΗ Άντρη Τζιωνή. Ρ ΟΛΟΣ ΤΩΝ Π ΡΩΤΕΪΝΩΝ Βασικότερρο συστατικό κάθε ζωντανού οργανισμού Σκελετική διαμόρφωση του σώματος Σύνθεση ορμονών και.
Εφαρμογές – Ασκήσεις (Ερωτήσεις 1-3) Αναλυτής εκτιμά ότι η απόδοση της μετοχής Α και Β θα κατανεμηθεί ως ακολούθως : ΠιθανότηταΑπόδοση ΑΑπόδοση Β
1 1 Slide Διαδικασίες Markov. 2 2 Slide Διαδικασίες Markov n Οι διαδικασίες Markov είναι χρήσιμες στη μελέτη της εξέλιξης συστημάτων με επανειλημμένες.
Graphs1 Γράφοι ORD DFW SFO LAX
ΜΑΘΗΜΑΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗ Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΦΥΣΙΚΗΜηχανολόγων Μηχανικών ΦΥΣΙΚΗ ΙΙΠολιτικών Μηχανικών Α ΝΩΤΑΤΗ Σ ΧΟΛΗ ΠΑΙ ΔΑΓΩΓΙΚΗΣ.
Νερό: το μόριο της ζωής Γιάννης Ζαμπετάκης Λέκτορας Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor Πανεπιστήμιο Αθηνών
1 Μηχανικές Ταλαντώσεις. 2 Μελέτη ελατηρίου Θέση Φυσικού Μήκους (ΘΦΜ) Θέση Ισορροπίας (ΘΙ) ΘΙ -Α +Α mg mg = F ελ mg = kℓ 0 F ελ = kℓ 0 mg = F ελ mg =
1 Θερμοδυναμική. 2 Τι είναι ένα θερμοδυναμικό σύστημα; Ως σύστημα θεωρούμε ένα τμήμα του φυσικού κόσμου, που διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο με πραγματικά.
Κωστάκη Ειρήνη, Ψυχολόγος, MSc
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Τι είναι αλκοολισμός;
Συσκευασία, Συντήρηση, Θρεπτική Αξία Φρούτων και Λαχανικών
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Δημ. Δρογκούλας.
Συσκευασία υπό πίεση 1/2 Δοχείο συσκευασίας, βαλβίδα, Βυθιζόμενος σωλήνας, προωθητικό. Δοχείο Λευκοσίδηρος (σίδηρος με κασσίτερο), Αλουμίνιο (εσωτερικά.
Φιαλίδια Αερίου.
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Διάλεξη11η: Επαναληπτική Διάλεξη
Ανάλυση χρηματοδοτικών προβλημάτων στα έργα
Ανάλυση κατηγορικών δεδομένων
Kant: Ηθική Φιλοσοφία Ενότητες 6η & 7η : Η κατηγορική προστακτική
Απόκλιση από την ισορροπία H-W λόγω περιορισμένου μεγέθους
ΧΗΜΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
γραμμικές διαφορικές εξισώσεις
Προγραμματισμός και Διαχείριση Επιχειρηματικών Πόρων - ERP
Διάλεξη 4 Δυναμική του Σύμπαντος II
Τα μαγικά ποτήρια Ερμηνεία: Το υγρό-τσάι που γεμίζει τα ποτήρια είναι το ζουμί από βρασμένο κόκκινο λάχανο και περιέχει μια φυσική χρωστική (ανθοκυανίνη)
Ειδικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδος
Βρισκόμαστε σ’ ένα σχολικό εργαστήριο, όπου ο δάσκαλος της Χημείας μιλά για το Ουράνιο (U), μετά από απορία κάποιου μαθητή του. Είχε προηγηθεί το μάθημα.
Πίνακας 4-8 Τιμοθέου Τιμόθεος Α.Μ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Το ειδικό τέλος υπέρ ΟΤΑ, Πράσινου Ταμείου και καταναλωτών
Στόχος Ο μαθητής να μπορεί να
Φυσική Β΄ Λυκείου Άσκηση 2 (άσκηση 8, εργ. οδ. Α΄ Λυκείου)
Φοιτητής: Τόντζος Φώτιος ΑΕΜ:(2896)
« به نام خدا» 1-جايگاه ايران در توزيع جهاني درآمد
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014.
Το ειδικό τέλος υπέρ ΟΤΑ, Πράσινου Ταμείου και καταναλωτών
Υπολογιστικά Φύλλα Εισαγωγή
بسم الله الرحمن الرحیم بسم الله الرحمن الرحیم دوره آموزشی
МЕТАЛНА ВЕЗА..
מבוא לביולוגיה כללית שיעור מס' 13 קרן לייבסון ורפאל פלג,
ناموضعیت به زبانی دیگر برگرفته از روش ارائه شده در کتاب
Recursive vs. Recursively Enumerable
أساسيات العرض والطلب ونظام الأسعار
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4495/17 (167 Α/ ) Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλ­λοντος και άλλες διατάξεις και αλλαγές με το ν.4513/18 (101 Α/2018)
§14. Перпендикуляр және көлбеу. §15. Үш перпендикуляр туралы теорема
САМАРҚАНД ДАВЛАТ МЕДИЦИНА ИНСТИТУТИ Биоанорганик, биоорганик ва биологик кимё кафедраси Биологик кимё 2-курс Биологик кимёга кириш (Оқсиллар биологик.
Πίνακας 1. Ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και μηχανική ισχύς επιλεγμένων εφήβων καλαθοσφαιριστών κατά τη μέγιστη μυϊκή προσπάθεια στο κυκλοεργόμετρο. ΑΑ.
ΕΑΠ – ΠΛΗ24 1η ΟΣΣ.
Εργαστήριο Γενετικής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας
Χρήμα, επιτόκια και συναλλαγματικές ισοτιμίες
Συνδεδεμένα γονίδια (στο ίδιο χρωμόσωμα)
Ποιοι είναι οι γαμέτες σε κάθε περίπτωση ;
ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ Στη δαπεδοθέρμανση το στοιχείο που αποδίδει τη θερμότητα είναι το δάπεδο του χώρου. Το δάπεδο θερμαίνεται από σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.
ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ОЛИЙ ВА ЎРТА МАХСУС ТАЪЛИМ ВАЗИРЛИГИ ФАРҒОНА ПОЛИТЕХНИКА ИНСТИТУТ ҚУРИЛИШ ФАКУЛЬТЕТИ “Архитектура” кафедраси доценти А.А.Холмурзаевнинг.
ΔομΗ του ΑτΟμου.
Κτηνοτροφική εγκατάσταση είναι το ζωικό κεφάλαιο και το σύνολο των περιφραγμένων εγκαταστάσεων, κτηρίων, γηπέδων και αποθηκών, στις οποίες περιλαμβάνονται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΤΑΣΗ + -

ΣΤΟΧΟΙ Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθουμε: Ποια είναι τα τρία βασικά μεγέθη της ηλεκτρολογίας. Τι είναι η τάση και πώς συμβολίζεται. Πώς αλλιώς ονομάζεται η τάση και ποια η σχέση της με το ηλεκτρικό ρεύμα. Διάφορες πηγές συνεχούς τάσης. Το σύμβολο της μπαταρίας και διάφορους τύπους μπαταριών.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΤΑΣΗ) ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να (α) Ορίζετε την Διαφορά Δυναμικού (Τάση) (β) Γράφετε τον τύπο που εκφράζει την Διαφορά Δυναμικού (Τάση)

Τα τρία βασικά μεγέθη της ηλεκτρολογίας Η ΤΑΣΗ U Η ΕΝΤΑΣΗ I Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ R

Τι είναι η Τάση Τάση είναι η δύναμη που σπρώχνει τα ηλεκτρόνια να κινηθούν διαμέσου των αγωγών. Σύμβολο της τάσης; U Μονάδα μέτρησης της τάσης: Το Βολτ (V)

ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΤΑΣΗ) Διαφορά δυναμικού μεταξύ δύο σημείων ονομάζεται το πηλίκο του έργου που χρειάζεται για να μετακινηθεί ένα φορτίο από το ένα σημείο στο άλλο δια του φορτίου αυτού. Η διαφορά δυναμικού συμβολίζεται με το γράμμα U και μετριέται σε βολτς ( V ). Εκφράζετε με τον τύπο Η διαφορά δυναμικού ονομάζεται και ηλεκτρική τάση (τάση) διότι τα ηλεκτρικά φορτία που βρίσκονται σε ένα σημείο με ψηλό δυναμικό έχουν την τάση να μετακινηθούν σε ένα άλλο σημείο με χαμηλό δυναμικό. Μεταξύ των δύο πόλων μιας μπαταρίας πάντα υπάρχει τάση διότι τα ηλεκτρόνια που είναι συσσωρεμένα στον αρνητικό πόλο έχουν την τάση να μετακινηθούν προς τον θετικό πόλο. Η τάση είναι η αιτία που προκαλεί την ροή ηλεκτρικών φορτίων . Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι το αποτέλεσμα της ροής ηλεκτρικών φορτίων.

Η Τάση και η Πίεση Η πίεση σπρώχνει το νερό μέσα στις σωλήνες. Αντλία Πίεση Η τάση σπρώχνει τα ηλεκτρόνια μέσα στους αγωγούς. Τάση Μπαταρία Η τάση σ’ ένα ηλεκτρικό κύκλωμα αντιστοιχεί με την πίεση σ’ ένα υδραυλικό σύστημα

Άλλες ονομασίες της τάσης ΗΛΕΚΤΡΕΓΕΡΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΗΕΔ) Τάση ορίζεται ως η ΗΛΕΚΤΡΕΓΕΡΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ που σπρώχνει τα ηλεκτρόνια να κινηθούν μέσω των αγωγών. ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Για να κινηθεί ηλεκτρικό φορτίο από ένα σημείο σε κάποιο άλλο, θα πρέπει τα σημεία αυτά να ευρίσκονται σε διαφορετικό δυναμικό. Δηλαδή να υπάρχει μεταξύ τους ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.

Η διαφορά δυναμικού + _ + - Η διαφορά δυναμικού που υπάρχει μεταξύ των δύο πόλων της μπαταρίας, αναγκάζει το ρεύμα να κινηθεί στους αγωγούς. Η διαφορά δυναμικού από σύννεφο σε σύννεφο ή από σύννεφο προς τη γη, αναγκάζει το ηλεκτρικό φορτίο να κινηθεί.

Ηλεκτρεγερτική δύναμη και Πτώση τάσης Η διαφορά δυναμικού στους πόλους μιας μπαταρίας αναφέρεται σαν Ηλεκτρεγερτική δύναμη. Η διαφορά δυναμικού στα άκρα ενός αντιστάτη αναφέρεται σαν πτώση τάσης. ΗΕΔ Πτώση τάσης

Τι είναι πηγή τάσης Πηγή τάσης είναι ένα σύστημα, όπου έχουμε συσσωρευμένα τα θετικά φορτία σε ένα σημείο και τα αρνητικά σε άλλο. +++++++++++++++++++++ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ΕΡΩΤΗΣΗ: Και τι διαφέρει μια πηγή τάσης από το στατικό ηλεκτρισμό; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην πηγή τάσης τα φορτία που φεύγουν ξαναδημιουργούνται.

Διάφορες πηγές τάσης Η μπαταρία Το ηλεκτρονικό τροφοδοτικό Το φωτοηλεκτρικό στοιχείο Η γεννήτρια Το θερμοστοιχείο Το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο 6 1 2 3 4 5

Σύμβολο μπαταρίας και τύποι μπαταριών C AA D PP3 AAA + - Το σύμβολο της μπαταρίας CR-P2 Κουμπιού Ν Διάφορα μεγέθη και σχήματα μη επαναφορτιζόμενων μπαταριών

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Η ΤΑΣΗ Τα 3 βασικά μεγέθη Ορισμός Σύμβολο Μονάδα μέτρησης Το σύμβολο της μπαταρίας Τύποι μπαταριών Η ΤΑΣΗ Άλλες Ονομασίες της τάσης Πηγές συνεχούς τάσης