Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο...

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Ενδογενή μεταβολικά νοσήματα  Υπερφαινυλαλανιναιμίες  Φαινυλκετονουρία.
Advertisements

Ανάλυση των παρακάτω: Πώς η νόσος επηρεάζει τη λήψη τροφής και τη διατροφική κατάσταση του ασθενούς Ο ρόλος της διατροφής στην αγωγή της κυστικής ίνωσης.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
Πεπτικό σύστημα Φυσιολογία ΙΙ Λειτουργία πεπτικού Παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό Μηχανική προώθηση της τροφής Πέψη Απορρόφηση.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΕΡΕΥΝΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ Ή ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ: Α) ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΜΕΤΟΣ Β) ΧΡΗΣΗ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΙΚΩΝ.
ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 13: ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ- ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤHΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ PhD Μέλος Δ.Σ Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Στίβου ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ.
Στόχοι Κατανόηση αναγκαιότητας καθορισμού διατροφικών στόχων κατά τη σίτιση βαρέως πασχόντων Κατανόηση επιδράσεων οξέος τραύματος ή νόσου στον ενεργειακό.
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΑ N. Apostolidis Ph.D.. ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΚΤΗ n αλτική ικανότητα n ταχύτητα - εκρηκτικότητα n φυσική κατάσταση n επικοινωνία.
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μάθημα 2 : Μεθόδευση πληροφοριών και λήψη αποφάσεων ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med,
Υδατάνθρακες C – H - O. ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ Παροχή ενέργειας Δίνουν ενέργεια στα κύτταρα αφού πρώτα μετατραπούν σε γλυκόζη στο ήπαρ. 4 Kcal(θερμίδες)
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2006 ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
1 Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί Γεωργικών Προϊόντων Ενότητα 1: Εισαγωγικές Έννοιες. Διδάσκων: Παπαιωάννου Χρυσούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Τεχνολόγων.
Εργοθεραπεία Μάθημα: Κινησιολογία
Ενδογενή μεταβολικά νοσήματα Υπερφαινυλαλανιναιμίες Φαινυλκετονουρία
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Σημειώσεις 5ης Συνάντησης
ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εταιρική Διακυβέρνηση
Τμημα προσχολικησ αγωγησ και εκπαιδευσησ Διδασκουσα: ΡΗΓΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
Παχυσαρκία και Υπέρβαρο
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
ΥΠΕΡΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΚΑΨΙΜΟ
5ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ Η Νοσοκομειακή Υποδομή της Αχαΐας και Δυτ. Ελλάδας
Εταιρική Διακυβέρνηση
Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!
Προσαρμογή Το νεογνό προσαρμόζεται στην πρόσληψη τροφής από το στόμα
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Νέα Ιωνία Βόλου: ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
Άσκηση Ενεργειακά Ισοζύγια
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Διατροφή-Διαιτολογία
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Γίνε ο Κατάλληλος Ηγέτης!!!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Παχυσαρκία και Επιπλέον σωματικό βάρος
Project τμηματοσ γυναικων
Σχολείο Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Παναγιώτου Νικολέτα1, Πρεζεράκος Παναγιώτης2, Κουράκος Μιχαήλ3, Δρελιώζη.
Νοσηλευτική Φροντίδα σε παθήσεις Θυρεοειδή
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΩΚΚ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
Νοσηλευτική φροντίδα τραυματία
Μανομενίδης Γεώργιος Νοσηλευτής PhD
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD Ιανουαρίου 2018
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών που βιώνουν Απώλεια, Θρήνο και Θάνατο
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΠΟΡΤΑΣ GNA plastics Αθήνα 2012.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Πρώτος Θερμοδυναμικός Νόμος
Θερμότητα ή Θερμοκρασία Η Θερμότητα και η θερμοκρασία,Οι Θερμικές Διαστολές, Η Διάδοση της θερμότητας ΕΦΕΙΑ 10ο μάθημα.
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση Μαρία Σμυρνάκη, Ψυχολόγος MSc στις Εξαρτήσεις, PhD Επιστημών Αγωγής Παν/μίου Κρήτης, Υπεύθυνη Ανοικτής Δομής.
Κατάρτιση διαιτολογίου
Αγωγή Καταναλωτή Τζίκα Ευαγγελία Υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΡΙΚΡΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΡΙΣΜΟΙ
Ζωοτεχνία Ι Πρώτο μάθημα: Εισαγωγή στη Ζωοτεχνία
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Αποτίμηση Επιχειρήσεων Ενότητα 3
Παιδοψυχιατρική Dr. Μαρία Παπαδημητρίου, MD, PhD
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 (01-05/01) ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ Μοσχάρι σούπα με λαχανικά ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 490 31,6 10,7 4,0 1,8 35,5 11,6 (%) 25 63 4 10 7 55 58 ΤΕΤΑΡΤΗ Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο – λαχανικά ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 404 41,4 13,5 5,3 5,8 19,7 4,0 (%) 20 83 5 13 23 30 ΠΕΜΠΤΗ Χοιρινό φρικασέ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 732 58,6 8,4 2,3 1,0 50,5 12,7 (%) 37 117 3 6 4 78 64 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μπακαλιάρος ψητός με τομάτα, κάπαρη, ελιές & σαφράν – λαχανικά ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 520 48,0 20,3 5,8 11,1 27,7 5,0 (%) 26 96 7 15 44 43 25 (%) : Ποσοστό κάλυψης των ενδεικτικών ημερήσιων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων που αντιστοιχεί στη μέση ημερήσια ανάγκη ενός ενήλικα. Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... Προσθέστε καθημερινά, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης στο γεύμα σας και ενισχύστε τους σύνθετους υδατάνθρακες του γεύματος. Η παρασκευή γευμάτων με χαμηλές θερμίδες επιτυγχάνεται με την ελάττωση των λιπών & των ελαίων & την αντικατάσταση κάποιων συστατικών τους με αντίστοιχα χαμηλότερων θερμίδων. Η διατροφική ανάλυση των γευμάτων πραγματοποιείται από την Έλενα Μπέλλου PhD, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 (08-12/01) ΔΕΥΤΕΡΑ Σούπα ρεβύθια ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 578 23,0 73,9 13,6 19,9 2,8 (%) 29 46 25 34 80 35 14 ΤΡΙΤΗ Μπιφτέκια σχάρας – πατάτες με μουστάρδα-μπρόκολο ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 666 48,7 27,4 1,0 4,6 40,4 2,1 (%) 33 97 9 3 18 62 11 ΤΕΤΑΡΤΗ Ψαρόσουπα μπακαλιάρος αυγολέμονο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 363 35,8 28,3 3,8 2,9 11,1 1,7 (%) 18 72 9 10 12 17 ΠΕΜΠΤΗ Αγκινάρες αλά πολίτα ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 417 8,5 36,1 6,4 9,7 28,3 3,9 (%) 21 17 12 16 39 44 20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Λαχανικά τουρλού με φέτα στο φούρνο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 333 7,7 35,5 12,2 5,5 19,4 5,6 (%) 17 15 12 31 22 30 28 (%) : Ποσοστό κάλυψης των ενδεικτικών ημερήσιων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων που αντιστοιχεί στη μέση ημερήσια ανάγκη ενός ενήλικα. Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... Προσθέστε την Πέμπτη, τυρί στο γεύμα σας και ενισχύστε την πρωτεΐνη του γεύματος. Προσθέστε τη Δευτέρα και την Τετάρτη, 1 πολύχρωμη σαλάτα μη αμυλούχων λαχανικών με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ενισχύστε την πρόσληψη φυτικών ινών και βιταμινών. Προσθέστε την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης στο γεύμα σας και ενισχύστε τους σύνθετους υδατάνθρακες του γεύματος. Η παρασκευή γευμάτων με χαμηλές θερμίδες επιτυγχάνεται με την ελάττωση των λιπών & των ελαίων & την αντικατάσταση κάποιων συστατικών τους με αντίστοιχα χαμηλότερων θερμίδων. Η διατροφική ανάλυση των γευμάτων πραγματοποιείται από την Έλενα Μπέλλου PhD, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 (15-19/01) ΔΕΥΤΕΡΑ Κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο με γιαούρτι, κάρδαμο & κάρυ – πατάτες με κόλιανδρο – μπρόκολο ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 646 53,6 27,7 1,3 4,5 36,1 5,1 (%) 32 107 9 3 18 56 26 ΤΡΙΤΗ Πρασόρυζο με καρότα & άνηθο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 423 6,1 69,7 17,7 5,8 10,2 1,3 (%) 21 12 23 44 16 7 ΤΕΤΑΡΤΗ Σολομός ποσέ με σάλτσα σαφράν & μουστάρδα – λαχανικά ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 444 53,9 14,0 5,2 6,1 17,7 5,6 (%) 22 108 5 13 24 27 28 ΠΕΜΠΤΗ Γίγαντες φούρνου ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 506 20,7 60,1 4,5 18,6 21,8 2,9 (%) 25 41 20 11 74 34 15 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σουπιές γιαχνί με σπανάκι & μάραθο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 496 59,1 15,3 5,1 5,7 21,8 3,3 (%) 25 118 5 13 23 34 17 (%) : Ποσοστό κάλυψης των ενδεικτικών ημερήσιων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων που αντιστοιχεί στη μέση ημερήσια ανάγκη ενός ενήλικα. Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... Προσθέστε την Τρίτη και την Πέμπτη, τυρί στο γεύμα σας και ενισχύστε την πρωτεΐνη του γεύματος. Προσθέστε την Πέμπτη, 1 πολύχρωμη σαλάτα μη αμυλούχων λαχανικών με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ενισχύστε την πρόσληψη φυτικών ινών και βιταμινών. Προσθέστε την Τετάρτη και την Παρασκευή, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης στο γεύμα σας και ενισχύστε τους σύνθετους υδατάνθρακες του γεύματος. Η παρασκευή γευμάτων με χαμηλές θερμίδες επιτυγχάνεται με την ελάττωση των λιπών & των ελαίων & την αντικατάσταση κάποιων συστατικών τους με αντίστοιχα χαμηλότερων θερμίδων. Η διατροφική ανάλυση των γευμάτων πραγματοποιείται από την Έλενα Μπέλλου PhD, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 (22-26/01) ΔΕΥΤΕΡΑ Σούπα φασόλια ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 438 20,6 58,4 5,2 14,4 15,0 2,1 (%) 22 41 19 13 58 23 11 ΤΡΙΤΗ Φαρφάλες με λιαστή τομάτα, φέτα & ελιές ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 599 16,5 83,9 5,3 4,1 21,7 4,7 (%) 30 33 28 13 16 24 ΤΕΤΑΡΤΗ Μελιτζάνες με τομάτα, φέτα & βασιλικό ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 413 7,9 23,5 11,5 10,8 34,3 8,2 (%) 21 16 8 29 43 53 41 ΠΕΜΠΤΗ Γιουβαρλάκια αυγολέμονο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 545 24,1 21,0 0,9 0,7 39,8 14,1 (%) 27 48 7 2 3 61 71 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Φρέσκια τσιπούρα σχάρας με λαδολέμονο – λαχανικά ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 461 38,0 13,0 4,6 6,2 29,3 4,1 (%) 23 76 4 11 25 45 20 (%) : Ποσοστό κάλυψης των ενδεικτικών ημερήσιων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων που αντιστοιχεί στη μέση ημερήσια ανάγκη ενός ενήλικα. Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... Προσθέστε τη Δευτέρα και την Τετάρτη, τυρί στο γεύμα σας και ενισχύστε την πρωτεΐνη του γεύματος. Προσθέστε τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 1 πολύχρωμη σαλάτα μη αμυλούχων λαχανικών με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ενισχύστε την πρόσληψη φυτικών ινών και βιταμινών. Προσθέστε την Τετάρτη και την Παρασκευή, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης στο γεύμα σας και ενισχύστε τους σύνθετους υδατάνθρακες του γεύματος. Η παρασκευή γευμάτων με χαμηλές θερμίδες επιτυγχάνεται με την ελάττωση των λιπών & των ελαίων & την αντικατάσταση κάποιων συστατικών τους με αντίστοιχα χαμηλότερων θερμίδων. Η διατροφική ανάλυση των γευμάτων πραγματοποιείται από την Έλενα Μπέλλου PhD, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 (29/01-02/02) ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς λεμονάτος με πατάτες ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 408 10,7 49,9 12,4 19,7 2,7 (%) 20 21 17 31 43 30 14 ΤΡΙΤΗ Μοσχαρόσουπα με τραχανά, λαχανικά και κάρυ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 402 37,8 26,5 3,6 2,7 15,6 3,0 (%) 20 76 9 11 24 15 ΤΕΤΑΡΤΗ Λαχανικά τουρλού με φέτα στο φούρνο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 333 7,7 35,5 12,2 5,5 19,4 5,6 (%) 17 15 12 31 22 30 28 ΠΕΜΠΤΗ Σούπα μινεστρόνε «γενοβέζε» με σάλτσα πέστο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 320 5,8 29,3 7,6 5,0 21,2 3,2 (%) 16 12 10 19 20 33 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μπακαλιάρος ψητός με κάπαρη & λεμόνι – λαχανικά ατμού ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) ΠΡΩΤΕΪΝΗ(gr) ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (gr) ΑΠΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ (gr) ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (gr) ΛΙΠΟΣ (gr) ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ (gr) 337 38,1 10,5 3,9 5,5 16,0 2,2 (%) 17 76 4 10 22 25 11 (%) : Ποσοστό κάλυψης των ενδεικτικών ημερήσιων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων που αντιστοιχεί στη μέση ημερήσια ανάγκη ενός ενήλικα. Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο... Προσθέστε τη Δευτέρα και την Πέμπτη, τυρί στο γεύμα σας και ενισχύστε την πρωτεΐνη του γεύματος. Προσθέστε την Πέμπτη, 1 πολύχρωμη σαλάτα μη αμυλούχων λαχανικών με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ενισχύστε την πρόσληψη φυτικών ινών και βιταμινών. Προσθέστε την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης στο γεύμα σας και ενισχύστε τους σύνθετους υδατάνθρακες του γεύματος. Η παρασκευή γευμάτων με χαμηλές θερμίδες επιτυγχάνεται με την ελάττωση των λιπών & των ελαίων & την αντικατάσταση κάποιων συστατικών τους με αντίστοιχα χαμηλότερων θερμίδων. Η διατροφική ανάλυση των γευμάτων πραγματοποιείται από την Έλενα Μπέλλου PhD, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.