Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Λογοκλοπή και Αναφορές
Advertisements

Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά “Saint Paul”
Εισαγωγή στους Η.Υ. Πανίκος Βρυωνίδης.
Λογοκλοπή και Αναφορές
ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΘΕΜΕΛΙΏΔΗ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΉ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ Εισαγωγή στην Έρευνα 1.
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ « ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ » Υπεύθυνος καθηγητής: κος Καπιδάκης Σαράντος.
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πρόγραμμα: «ΑΡΙΑΔΝΗ»
© Copyrights. Grow’n Up Ltd
1 Ηλεκτρονική Εκδοτική Χρήστος Παπαθεοδώρου ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” Βιβλιοθήκη.
ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 7 Μελέτη και Σχεδιασμός σε θέματα Μηχανικών TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ.
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ
Η σημασία των άϋλων περιουσιακών στοιχείων για τη βελτίωση της ποιότητας στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες Στέφανος Ασωνίτης & Πέτρος Κωσταγιόλας Τμήμα Αρχειονομίας.
Το Κόστος των Ηλεκτρονικών Περιοδικών
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ & ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 8 Εισαγωγή στην Ηθική της Τεχνολογίας TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.
Business English Ενότητα # 8: Financial Statements Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Μια εισαγωγή στις κυριότερες μορφές χρηματοδότησης των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) και στις νομικές τους ιδιαιτερότητες Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Master.
Prentice Hall © 2002 International Business 3e 1 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑ 1.1 Εισαγωγή στις Διεθνείς Επενδύσεις Prentice Hall © 2002 International Business.
Μέθοδος CLIL - Εκπαίδευση Εκπαιδευτών για το Ευρωπαϊκό Έργο CLIL4U 1η Ιουλίου 2015 Intercollege - Λευκωσία Κλεονίκη Χρυσάνθου Μαρία Θεοδώρου CLIL4U LLP DK-KA2-KA2MP.
Σχεδιασμός και ανάπτυξη Συστήματος Ασύρματων Αισθητήρων Μάριος Μιλής Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων.
Παρουσίαση Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Εκδόσεων (OJS) Σωτήριος Μπότσιος Dataverse ΕΠΕ Κομοτηνή, 2015.
Ζωική Ποικιλότητα Ενότητα 5. Πανίδα της Ελλάδας (Μέρος Γ’) Αναστάσιος Λεγάκις, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας.
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ (Ε) Υπηρεσίες WEB και DNS Ιφιγένεια Φουντά Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. 1 Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο.
Διάλεξη 5: Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου
Ζωολογία Ι Ενότητα 7: Ταξινομική και Φυλογένεση των Ζώων
Διαφήμιση και Επιχειρησιακή Επικοινωνία
Ζωϊκή Ποικιλότητα Ενότητα 8. Τροφοληπτική Συμπεριφορά
“ΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ“, ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Υπεύθυνος καθηγητής: κος Καπιδάκης Σαράντος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ 726 – 843

Θεοφάνης, Χρονογραφία Ο …………………. πούλησε όλα τα μοναστήρια, ανδρικά και γυναικεία, και όλα τα ιερά σκεύη και τα βιβλία και τα κτήνη και όλα τα υποστατικά τους και την τιμή τους (όσα εισέπραξε) πήγε στο βασιλιά. Όσα επίσης βιβλία μοναχικά και πατερικά βρήκε τα’ καψε στη φωτιά. Κι αν κάπου ανακάλυπτε να έχει κάποιος στη φύλαξή του λείψανο αγίου, κι αυτό το’ ριχνε στη φωτιά και τον κάτοχο τον τιμωρούσε ως ασεβή… .

Θεοφάνης, Χρονογραφία Ο στρατηγός των Θρακησίων Μιχαήλ Λαχανοδράκων πούλησε όλα τα μοναστήρια, ανδρικά και γυναικεία, και όλα τα ιερά σκεύη και τα βιβλία και τα κτήνη και όλα τα υποστατικά τους και την τιμή τους (όσα εισέπραξε) πήγε στο βασιλιά. Όσα επίσης βιβλία μοναχικά και πατερικά βρήκε τα’ καψε στη φωτιά. Κι αν κάπου ανακάλυπτε να έχει κάποιος στη φύλαξή του λείψανο αγίου, κι αυτό το’ ριχνε στη φωτιά και τον κάτοχο τον τιμωρούσε ως ασεβή… τελικά δεν άφησε σ’ όλο το θέμα του ούτε έναν άνθρωπο με το σχήμα του μοναχού.

Εικονομαχία Είναι σύμφωνη με τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας ή όχι η λατρεία των εικόνων;

Πρέπει να απεικονίζεται το θείο; Αρχαία Ελλάδα Άραβες Πρέπει να απεικονίζεται το θείο; Αρχαία Ελλάδα Άραβες

Η ορθόδοξη θέση για τη λατρεία ειδώλων Η ορθόδοξη θέση για τη λατρεία ειδώλων οὐ ποιήσεις σεαυτῷ εἴδωλον, οὐδὲ παντός ὁμοίωμα, ὅσα ἐν τῷ οὐρανῷ ἄνω καὶ ὅσα ἐν τῇ γῇ κάτω καὶ ὅσα ἐν τοῖς ὕδασιν ὑποκάτω τῆς γῆς. Οὐ προσκυνήσεις αὐτοῖς, οὐδέ μὴ λατρεύσῃς αὐτοῖς. (Παλαιά Διαθήκη) Οὐκ εἰσίν θεοί οἱ διά χειρῶν γινόμενοι (Παύλος, Πράξεις των Αποστόλων)

Και οι άμεσες συνέπειές της μετά την επικράτηση του χριστιανισμού

Η τάση αποδοχής των απεικονίσεων (σύμβολα, αλληγορίες) Η τάση αποδοχής των απεικονίσεων (σύμβολα, αλληγορίες)

Η αποδοχή της απεικόνισης

Απεικόνιση και αιρέσεις: μονοφυσιτισμός Η Δ' Οικουμενική Σύνοδος του 451 καταδίκασε το μονοφυσιτισμό, δόγμα που υποστηρίζει ότι η θεία φύση του Χριστού υπερισχύει της ανθρώπινης και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η αποτύπωση από τα ανθρώπινα μέσα της θείας υπόστασης. © copyrights  Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, ¶θως

ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ

ΆΛΛΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ Οι δεισιδαιμονίες και υπερβολές στη λατρεία των εικόνων. Η επιθυμία των Ισαύρων να περιορίσουν τη δύναμη των μοναχών. Η απόδοση των στρατιωτικών αποτυχιών των Βυζαντινών στη δίκαιη οργή του Θεού.

Η «εικονολατρική» άποψη στις πηγές Η «εικονολατρική» άποψη στις πηγές

Η ένταση της διαμάχης

 

Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος (787) αποκατάσταση των εικόνων από την Ειρήνη την Αθηναία

Η οριστική αναστήλωση των εικόνων, 843 [Κυριακή της Ορθοδοξίας] Η οριστική αναστήλωση των εικόνων, 843 [Κυριακή της Ορθοδοξίας]

Η Εικονομαχία στην τέχνη

Συνέπειες της επικράτησης των εικονολατρών Συνέπειες της επικράτησης των εικονολατρών Νίκη της ελληνικής πνευματικής παράδοσης. Τερματισμός των θρησκευτικών συγκρούσεων. Έναρξη μιας περιόδου γόνιμης συνεργασίας του κράτους με την εκκλησία. Πολλαπλασιασμός και πλουτισμός των μοναστηριών. Περιορισμός των υπερβολών στη λατρεία των εικόνων και των λειψάνων.