ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΝΩΣΗΣ (Knowledge Management) Μιχάλης Βλαχάκης Cretasoft 2006.
Advertisements

"Η βιώσιμη λύση της τσιμεντοβιομηχανίας στη διαχείριση
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Οικουμενικές μηχανές Τούρινγκ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΚΙΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ???
Κόσμος χωρίς πολέμους Και χωρίς βία. Κόσμος χωρίς πολέμους και χωρίς βία.
1 Βρίσκοντας Κατάλληλα Αντικείμενα Μάθησης: μια εμπειρική αξιολόγηση Μαρία-Στέλλα Βασιλειάδου Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Αρχειονομίας-
Μέτρηση Φάσματος κατά τη διάρκεια Ολικής Έκλειψης και Φυσικά Φαινόμενα Στυλιανός Καραγιαννάκης επιβλέπων: Μανώλης Φωκίτης.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST HellasGrid project overview Fotis Karayannis, Ognjen Prnjat GRNET EGEE 3.
EGEE is a project funded by the European Union Hellas Grid update Fotis Karayannis EGEE PMB SEE Federation Representative, Hellas Grid Scientific Committee.
Finding Appropriate Learning Objects: An Empirical Evaluation.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Βρίσκοντας κατάλληλα αντικείμενα μάθησης:
OLPC Το εγχείρημα: « Ο φορητός υπολογιστής των φτωχών » ή « One Laptop Per Child » Αθανασιάδης Γιάννης Msc Πληροφοριακών Συστημάτων ΕΤΕΠ Παν/μίου Μακεδονίας.
Οι 10 παγίδες του Ιντερνετ
2.5.3 Maïch ño ñieän aùp DC coù giaù trò nhoû duøng phöông phaùp “chopper” Taị sao phải dùng phương pháp chopper khi đo điện áp DC giá trị nhỏ (mV hoặc.
INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE Hellas Grid project update Fotis Karayannis Hellas Grid Technical Coordinator GRNET EGEE-HellasGrid.
Εθισμός στο Διαδίκτυο: Νευροβιολογικές προσεγγίσεις και Θεραπευτικές παρεμβάσεις Δρ. Κωνσταντίνος Ε. Σιώμος Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων- Πρόεδρος Ελληνικής.
OLPC Ο Μαθητικός Υπολογιστής των 100$ Αθανασιάδης Γιάννης Msc Πληροφοριακών Συστημάτων ΕΤΕΠ Παν/μίου Μακεδονίας
321. Perathoraki Chryssoula & Mandilara Cristiana.
1 ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ;
DELO A – delo [ J ] A = F · s F – sila [ N ] s – pot [ m ] J = N · m
Tomaž Pušenjak, G1.B
ALBERTA INFANT MOTOR SCALE (AIMS) ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού- Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής.
1 ΟΞΕΙΔΩΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ - ΙΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 23 Η.
Εργασιακός Εκφοβισμός - Workplace Bullying
Όλοι έχουμε μια ιστορία, Όλοι γράφουμε μια ιστορία, Όλοι είμαστε μια ιστορία “…life must be lived forwards but can only be understood backwards” Søren.
O LE TALALELEI MA LE EKALESIA
Η Ψυχολογική έρευνα στον Κυβερνοχωρο: Η μελέτη της δυνητικής κοινότητας ασθενών Patientlikeme Κωνσταντίνος Μπλέτσος, Γιώργος Αλεξιάς, Χαράλαμπος Τσέκερης.
novi Millikanov poskus
Merjenje brez računalnika
OHMOV ZÁKON, ELEKTRICKÝ ODPOR VODIČA
Meritve v proizvodnji:
KOPB – Kronična obstruktivna pljučna bolezen
MAGLEV SEMINAR avtor: mentor: Andraž Krajnc prof. dr. Janez Stepišnik
GEOKEMIJA SEDIMENTNIH KAMNIN
Vzgon Tomaž Pušenjak, G1.B
Pripravil: Andrej Grut Mentor: prof. dr. Janez Stepišnik
Dinamika TEKOČIN -II.
Το Κινητικό Σύστημα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!!! "Σιγκομιδή" καρπών κακάο Καβούρδισμα Αλεσμα Ραφινάρισμα "κουραρισμα" Τελικές διαδικασίες

Καβούρδισμα Καρπών Κακάο Μόλις παραληφθούν οι κόκκοι στο εργοστάσιο καθαρίζονται από τυχών ξένα σώματα και σκόνη και αποθηκεύονται σε silo ανά ποικιλία. Από εκεί μεταφέρονται στα ειδικά μηχανήματα τα καβουρντιστήρια και έτσι αναπτύσσεται το άρωμα και το χρώμα του κακάο και απομακρύνεται η υγρασία. Στην συνεχεια οι καβουρδισμένοι kakaovalanoi apofloiontai και οι καρποί τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια.

ΑΛΕΣΗ!!! Οι καβουρδισμένοι και τεμαχισμένοι kakaovalanoi από διαφορες ποικιλίες αναμειγνύονται και στην συνεχεια αλέθονται.Το προϊόν που προκύπτει ονομάζεται κακαοπολτος Ο κακαοπολτος στην συνεχεια υφίσταται θερμική επεξεργασία για την επίτευξη του τελικού αρώματος.

ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΑ!!! Το μείγμα μεταφέρεται αυτόματα σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται "πευτακυλινδροι" όπου επιτυγχάνεται οι λέπτυνση του μείγματος που μετατρέπεται σε λευκη σκόνη.Σε αυτό το στάδιο επεξεργασίας το τελικό προϊόν αποκτά την λευκη και βελούδινη υφή που αισθανόμαστε όταν λιώνει η σοκολάτα στο στόμα.

ΚΟΥΡΣΑΡΙΣΜΑ!!! Η λεπτή σκόνη μετά το "ραφιναισμα" μετατρέπεται σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται "κονοες" τα οποια έχουν θερμαινόμενες πλευρές. Εκεί η σκόνη ρευστοποιείτε και αυξάνεται ενώ ταυτόχρονα γίνονται αντιδράσεις που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα σε κάθε είδους sokolatazzzz...Όσο περισσότερο καιρό το μείγμα βρίσκετε στις "κουσες" τόσο καλύτερα θα είναι και το αποτέλεσμα στην γεύση του μείγματος.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!! Αφού μετρηθεί η θερμοκρασία του μείγματος μεταφέρεται σε μηχάνημα σωλήνων όπου θα απλωθεί σε φόρμες πλακιδίων. Μετά από αυτή την διαδικασία θα προστεθούν στο μείγμα διαφορα υλικά όπως αμύγδαλο Κου Lou Που. Μετά από κει μεταφέρονται σε ψυγεία ώστε το μείγμα να στερεοποιηθεί. Στην συνεχεια οι πλάκες μεταφέρονται στις συσκευαστικές μηχανές τυλίγονται σε φύλλα κασσίτερου για να εξασφαλιστεί η διατήρηση του και αποθηκεύονται σε καταλληλους "κλιματισομενους" χώρους μέχρι να φτάσουν σε σημεία πωλήσεων............