Ανεμοπιέσεις και φορτία θερμοκηπίων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ NWA. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 150,000,000 Ε H ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ MLM
Mητρώα Mετασχηματισμού
Μονόμετρα και Διανυσματικά Μεγέθη
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ
Στοιχεια τεχνικησ θερμοδυναμικησ και μεταδοσησ θερμοτητασ
Φυσικές αρχές αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας με την ύλη Α.Κ.Κεφαλάς Ινστιτούτο θεωρητικής και φυσικής Χημείας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Β.Κων/νου 48 Αθήναι,
Παράδειγμα: Υπολογισμός ολόσωμης ορθογωνικής πλάκας καταστρώματος οδικής γέφυρας . Υπολογίζεται η ένταση από τα κινητά φορτία κατά DIN FB101 Α) ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ.
ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΞΕΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
Σύγκριση Ελένης και Ανδρομάχης
Δένδρα ΘΕΩΡΙΑ ΓΡΑΦΩΝ Εργαστήριο Τεχνολογίας & Επεξεργασίας Δεδομένων Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές Κεφάλαιο 3: Δένδρα.
Ένας γεωργικός ελκυστήρας με 2 κινητήριους τροχούς εργάζεται σε καλλιεργημένο χωράφι με βαρύ έδαφος με ένα καλλιεργητή βαρέως τύπου πλάτους 2,6m που φέρει.
Δυνάμεις, Ροπές ως προς σημείο, Στατική Ισορροπία 1.
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ) Ενότητα 9 : Μέτρηση φαινολικών στο κρασί Δρ. Βασίλης Ντουρτόγλου Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών Ανοικτά.
Υπολογιστική Ρευστομηχανική Ενότητα 3: Περιγραφή Αριθμητικών Μεθόδων Βασίλειος Λουκόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φυσικής.
© Ανδρέας Νεάρχου Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων 1 Διοίκηση Λειτουργιών Ενότητα 5: Διοίκηση έργων ΙΙ (project management) Ανδρέας Νεάρχου.
Ενότητα: Μερικοί Γραμμομοριακοί Όγκοι Διδάσκοντες: Σογομών Μπογοσιάν, Καθηγητής Αλέξανδρος Κατσαούνης, Επίκουρος Καθηγητής Δ. Σωτηροπούλου, Εργαστηριακό.
Ενότητα: Αγωγιμομετρικές Τιτλοδοτήσεις Διδάσκοντες: Σογομών Μπογοσιάν, Καθηγητής Αλέξανδρος Κατσαούνης, Επίκουρος Καθηγητής Δ. Σωτηροπούλου, Εργαστηριακό.
Κωδικοποίηση Σημάτων και Εικόνων Μητιανούδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Μ. Δ. Ε. - Ακαδημαϊκό Έτος Διάλεξη 2.
Π. ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ1. 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΚΚΟΥ EPS (ΑΠΟ ΠΡΟΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) ΦΕΡΕΙ ΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ –Κατά συνέπεια έχει μαγνητικές ιδιότητες.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΙΙ Έδρανα ολίσθησης Χ. Παπαδόπουλος ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1.
Επιτόπου δοκιμές γεωτεχνικής Νικόλαος Σαμπατακάκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας.
Μηχανικές Ιδιότητες των Υλικών
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ Μεταφορική κίνηση, Έργο, Ενέργεια.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Μεταλλικές Κατασκευές Ι Διδάσκων Δημ. Σοφιανόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρία Ντίνα, Πολ. Μηχ. MSc,
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ NQM
Κατά τμήματα πολυωνιμικές προσεγγίσεις (Splines)
ΑΣΚΗΣΗ 4: Θεμελιώδης Νόμος της Μηχανικής
Θεωρία Παιγνίων.
Βέλτιστη δρομολόγηση (optimal routing)
9. Υγρά (α) διαφορά από ‘κυρίως σύμφωνα: απουσία αναταραχής στο ρεύμα του αέρα διαφορά (β) από ρινικά: ο αέρας περνάει από τη στοματική κοιλότητα.
Μηχανική των υλικών Δικτυώματα Επιβλέπων: Γ. Αγγελόπουλος, καθηγητής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μηχανικές Ιδιότητες των Υλικών
Αν δεν υπάρχουν κορυφές περιττού βαθμού ο έλεγχος στο 7.
5ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Democritus University of Thrace Department of Production.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Σχεδιασμός Γραμμικών Στοιχείων Ο.Σ. – ακ. έτος
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΒΑΡΟΥΣ & ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ (Πινακας 3. 8) Σπουρλης Γεώργιος Α. Μ
SANITARY AND STORM SEWER DESIGN A Direct Algebraic Solution
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΔΙΚΤΥΩΜΑΤΑ
Κεφάλαιο 4 Οι νόμοι της κίνησης.
Τα μέσα εμπορικής πολιτικής 1. δασμός
Διεθνής οικονομική Θεωρία και πολιτική 4η βελτιωμένη έκδοση
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οικονομική Ανάλυση.
Πτυχιακή Εργασία των: Επιβλέπων Πτυχιακής Εργασίας:
ΚΡΟΑΤΙΑ Γιώργος Τσιτογιάννης.
Отпор кретању тела.
Τριδιάστατη Αριθμητική Προσομοίωση της Διογκωμένης Πολυστερίνης (EPS) ως υλικό πλήρωσης σε Σύστημα Εσχάρας Πεδιλοδοκών Π. Ν. Ψαρρόπουλος Β.
فیزیولوژی گیاهان زراعی بر اساس کتاب فیزیولوژی گیاه زراعی تالیف دکتر فرشاد ابراهیم پور-آزاده نیرومند- هلن جعفری انتشارات دانشگاه پیام نور
موضوع ارائه : نظريه تقريب. موضوع ارائه : نظريه تقريب.
تعيين Gs (Specific Gravity of Soil Solids)
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
מבוא לכימיה שיעור מס' 8 קרן לייבסון ורפאל פלג, פרוייקט "אורט אקדמיה",
תרגול 3 - רקורסיות 3 שיטות עיקריות לפתור נוסחאות זמן ריצה רקורסיביות:
נושא 1: מבוא לתורת החשמל.
3N 12h 9h 8h 11h 10h -20° -10° 0° +10° +20o +30° +40° 7h 6h 5h 4h +20°
FORMIRANJE RAZREDA NUMERIČKOG OBILJEŽJA -KNO -DNO
ΑΣΚΗΣΗ 4: Θεμελιώδης Νόμος της Μηχανικής
Στέφανος Σ. Καραγιάννης
Volume 95, Issue 1, Pages (January 2019)
3S 12h 9h 8h 11h 10h -50° +10° 0° -40° -10o -20° +20° 4h 6h 5h 7h -30°
Эксперыментальныя метады ядзернай фізікі
Επανάληψη (Υπολογισμοί παρούσας αξίας)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
Даволаш факултетининг факултет ва госпитал терапия, тиббий профилактика факултетининг ички касалликлари кафедраси. ГИПЕРТОНИЯ КАСАЛЛИГИ Доцент Матчанов.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ανεμοπιέσεις και φορτία θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Διδάσκων: Δρ. Ν. Κατσούλας

Είδη φορτίων Μόνιμα Προσωρινά

Μόνιμα Είναι τα φορτία του σκελετού και του υλικού κάλυψης του θερμοκηπίου και άλλα φορτία όπως οι σωλήνες θέρμανσης που μπορεί να κρέμονται από την οροφή του θερμοκηπίου

Μόνιμα Ο σκελετός θα πρέπει να είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να συγκρατεί τα φορτία από τη μόνιμη εγκατάσταση τα οποία θα είναι τουλάχιστον 70 N m-2 εδάφους. Τα ελάχιστα φορτία που θα πρέπει να υπολογίζονται ότι θα ασκούνται από τα διάφορα συστήματα όπως το σύστημα σκίασης ή το σύστημα άρδευσης είναι: σύστημα σκίασης: 500 έως 1000 N ανά καλώδιο σύστημα άρδευσης: 2500 N ανά καλώδιο

Φορτία ανέμου Τα φορτία που ασκούνται στην κατασκευή του θερμοκηπίου από τον άνεμο είναι τα σημαντικότερα φορτία που ασκούνται στο θερμοκήπιο

Φορτία ανέμου Η δύναμη που ασκείται από τον άνεμο στο θερμοκήπιο δίνεται από τη σχέση: Fw =A C pw όπου Fw είναι η δύναμη που ασκείται από τον άνεμο, A είναι η επιφάνεια του θερμοκηπίου στην οποία ασκείται πίεση από τον άνεμο, C είναι ένας συντελεστής ανεμοπίεσης και pw είναι ένας συντελεστής της δυναμικής πίεσης του αέρα Ο συντελεστής της δυναμικής πίεσης του αέρα εξαρτάται από το χαρακτηριστικό ύψος του θερμοκηπίου το οποίο ορίζεται ως η απόσταση από το έδαφος μέχρι το μέσο ύψος μεταξύ ορθοστάτη και κορφιά

Χαρακτηριστικό ύψος

Φορτία ανέμου Ο συντελεστής ανεμοπίεσης λαμβάνει υπόψη τις θετικές και αρνητικές πιέσεις και εξαρτάται από την επιφάνεια για την οποία οι δυνάμεις από τον άνεμο υπολογίζονται.

Φορτία ανέμου

Φορτία ανέμου Στις γωνίες των πλευρών και της οροφής θα πρέπει να υπολογιστούν μεγαλύτεροι συντελεστές πίεσης λόγω των επιπλέον φορτίων που εφαρμόζονται στα σημεία αυτά

Τοπικές πιέσεις στις πλευρές και την οροφή Φορτία ανέμου Τοπικές πιέσεις στις πλευρές και την οροφή

Φορτία χιονιού Τα φορτία χιονιού είναι τα φορτία που εμφανίζονται στην κατασκευή με την απόθεση χιονιού στην οροφή του θερμοκηπίου. Οι τιμές των φορτίων αυτών υπολογίζονται να είναι της τάξης των 400 N m-2.

Φορτία καλλιέργειας Είναι τα φορτία που εμφανίζονται στην κατασκευή από την υποστήριξη των φυτών-κρέμασμα στο σκελετό του θερμοκηπίου. Τα φορτία αυτά είναι: Για καλλιέργειες όπως τομάτες και αγγουράκια της τάξης των 0.15 kN m-2 Για καλλιέργειες όπως οι φράουλες της τάξης των 0.30kN m-2 Για καλλιέργειες γαστρικών φυτών που κρέμονται από την οροφή της τάξης του 1 kN m-2

Συνδυασμοί φορτίων Όλα τα φορτία που αναφέρθηκαν παραπάνω θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο αρκετά το συνολικό φορτίο που καταπονεί το θερμοκήπιο. Ως επιπλέον φορτία στο θερμοκήπιο θα μπορούσαν να αναφερθούν τα σεισμικά φορτία τα προσωρινά φορτία που προκαλούνται από προσωρινές επεμβάσεις των ανθρώπων και τα θερμικά φορτία.