Πρακτικη αςκηςη ςτην κοινοτητα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Α. ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α.Μ. 21217
Ημέρα 1η Γνωριμία με το διαιτολόγο. Ξενάγηση στο χώρο. Ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες.
Κατάρτιση εβδομαδιαίων διαιτολογίων Άνδρας, 40 ετών. Δημόσιος υπάλληλος με κύριο γεύμα το βράδυ. Δεν καταναλώνει ψάρι και εμφανίζει δυσανεξία στη λακτόζη. Σύνταξη διαιτολογίου 1600 θερμίδων. Γυναίκα, 55 ετών. Νοικοκυρά η οποία νηστεύει με κύριο γεύμα το μεσημέρι. Σύνταξη διαιτολογίου 1600 θερμίδων.
Ημέρα 2η Αναζήτηση βιβλιογραφίας σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην επούλωση πληγών. Εύρεση πέντε συνταγών υδαρούς και πέντε συνταγών πολτοποιημένης μορφής που να περιέχουν τρόφιμα πλούσια στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά.
Εξοικείωση με διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην πρώτη συνέντευξη. Μερική εκπαίδευση σχετικά με την πρώτη συνέντευξη.
Ημέρα 3η Συνέχεια εκπαίδευσης σχετικά με την πρώτη συνέντευξη και τη λήψη ιστορικού. Σχεδιασμός λήψης ιστορικού: Κοινωνικοοικονομικό, ιατρικό (ασθένειες, λήψη φαρμάκων, βιοχημικές εξετάσεις κλπ) , διατροφικό (διατροφικές συνήθειες, διατροφική συμπεριφορά, προτιμήσεις/αποστροφές, ανάκληση 24ώρου), πρόσφατη απώλεια βάρους, προηγούμενες προσπάθειες απώλειας, σωματική δραστηριότητα, κάπνισμα. Λήψη ιστορικού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκτίμηση ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών (ζύγιση, μέτρηση ύψους). Συμβουλές από το διαιτολόγο σχετικά με τη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε. Σύνταξη 1ου εβδομαδιαίου διαιτολογίου για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Ημέρα 4η Αναζήτηση βιβλιογραφίας και σύνταξη άρθρου με θέμα ¨Φαγητό έξω από το σπίτι¨ (πόσο συχνά, σύνδεση με διαταραγμένους βιοχημικούς δείκτες και παχυσαρκία, κόστος κλπ). Ημέρα 5η Αναζήτηση βιβλιογραφίας και σύνταξη άρθρου με θέμα ¨Αλκοόλ και γιορτές¨ (ποσότητα που καταναλώνεται, ποσότητες αλκοολούχων ποτών και αντίστοιχη θερμιδική επιβάρυνση, «κενές θερμίδες», μηχανισμοί αύξησης όρεξης και αύξησης λίπώδους μάζας).
Ημέρα 6η -7η Αναζήτηση βιβλιογραφίας σχετικά με την εντερική μικροχλωρίδα, ανάγνωση και κατανόηση πρόσφατων άρθρων με θέματα 'Healthy' foods could differ by individual και Altered microbiome burns fewer calories. Σύνταξη άρθρου που συνοψίζει τα βασικά σημεία των παραπάνω δεδομένων.
Ημέρα 8η Αναζήτηση βιβλιογραφίας και σύνταξη άρθρου με θέμα ¨Κατεψυγμένα έναντι φρέσκων λαχανικών¨ (σημασία λαχανικών, μέθοδοι παρασκευής κατεψυγμένων, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα).
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.