Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Μαγκλής Συνέντευξη από τον νέο στρατιώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλλιόπη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επικοινωνίας χωρίς όρια ! Η εποχή της... a …ντριννν a.
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
Music: Nightengale Serenade
ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑ: ΛΕΥΚΟ
Όταν τα παιδια γραφουν …
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή. Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
45 μαθήματα ζωής Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Η ερωτική ιστορία μου. Αυτή είναι η ιστορία μου …
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
Μαθήματα Management - 1 Ξαφνικά, εμφανλιστηκε μια τίγρις,
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Δρόμος αρετής και δύναμης
Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μία απόφαση… Έχει ήχο.
Μαθήτρια: Ισμήνη Τσιγκανέ Καθηγήτρια: Μπορέτου Σταυρούλα Μάθημα: Κείμενα Έτος:
Έχεις δύο επιλογές! από το
Ο θάνατος του Πάτροκλου
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
17 Ν ΟΕΜΒΡΗ χρόνια μετά Τα πέτρινα χρόνια ( )
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Το Τουβλο.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
ΠΟΛΕΜΟΣ.
ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ Ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις οι οποίες τονίζουν τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής μας ως τώρα. Οι απαντήσεις ήταν διαφορετικές από τον καθένα.
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Πάμε να κάνουμε ένα μικρό τεστάκι.
Βιωματική δράση Α΄Γυμνασίου
 Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται.
Αγαπημένο μου παιδί....
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Η μονομαχία Έκτορα και Αχιλλέα -Δεν τρέχω άλλο, Αχιλλέα. Είναι ώρα να αναμετρηθούμε, Ή θα με σκοτώσεις ή θα σε σκοτώσω. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έλα.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΟΝΙΟ ΜΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Αγαπημένο μου παιδί....
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
Η ζωή των δουλοπάροικων
Το Τουβλο.
Το Τουβλο.
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
Oι άνθρωποι καθημερινά ελπίζουν…
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
45 μαθήματα ζωής Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Music: Nightengale Serenade
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Μαγκλής Συνέντευξη από τον νέο στρατιώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλλιόπη Νικολαϊδου

Ερώτηση 1:Τι σας έκανε να σκοτώσετε τον στρατιώτη; Ο πόλεμος συνήθως κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και να αγωνίζονται για να σκοτώσουν τον εχθρό τους. Έτσι λοιπόν, χωρίς καν να το σκεφτώ έγινα ο πολεμιστής με τα άγρια ένστικτά μου και τον σημάδεψα με το πιστόλι μου, γιατί αν αργούσα έστω και λίγο μπορεί να με είχε σκοτώσει εκείνος πρώτος.

Ερώτηση 2: Ποια ήταν τα συναισθήματά σας αφού τον είχατε σκοτώσει; Όταν τον είδα πεσμένο στο χώμα με τα μάτια ορθάνοιχτα και μέσα τους ζωγραφισμένη η απορία, γιατί τον πυροβόλησα, αναρωτιόμουν και εγώ ο ίδιος γιατί το έκανα αυτό, ενώ εκείνος με παρακάλεσε να τον αφήσω να ζήσει και μου διευκρίνισε πως ήταν άοπλος. Την στιγμή εκείνη δεν σκεφτόμουν καθόλου, είχα ξεχάσει τελείως πως ήταν άνθρωπος και πίσω του είχε αφήσει οικογένεια που περίμενε να επιστρέψει από την μάχη. Ένιωσα έναν πόνο να μου σφίγγει την καρδιά και άρχισα να τρέχω στην ανηφόρα γεμάτος πανικό. Σταμάτησα, προσπάθησα να συγκεντρώσω το μυαλό μου, γύρισα πίσω τρέχοντας για να προφτάσω να σώσω τον τραυματισμένο. Μάταια όμως, είχε μόλις αφήσει την τελευταία του πνοή. Του ζήτησα συγγνώμη κλαίγοντας και παρακαλώντας τον Θεό να τον αφήσει να ζήσει. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Ένιωθα θλίψη και στεναχώρια για τον άδικο χαμό του νεαρού πολεμιστή, όμως ταυτόχρονα θυμό με τον εαυτό μου, αφού είχα ξεχάσει πως ήταν άνθρωπος-αδελφός...

Ερώτηση 3: Θα θέλατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω; Τι θα αλλάζατε; Η εμπειρία αυτή μου έχει σημαδέψει την ζωή, εφόσον η πράξη μου ήταν άδικη απέναντι στον νεαρό στρατιώτη, άσχετα αν ήταν αντίπαλος στην μάχη, ήταν σύντροφος στην ζωή. Τον χρόνο θα ήθελα να τον γυρίσω πίσω, έτσι ώστε να μπορούσα να αλλάξω τα πράγματα και να του είχα χαρίσει τη ζωή.

Ερώτηση 4: Ποια είναι η γενική σας άποψη για την απώλεια ενός ανθρώπου; Ο οποιοσδήποτε και να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, τα συναισθήματα είναι όμοια, αισθάνομαι θλίψη και είναι κρίμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα άνθρωποι που πεθαίνουν νέοι από απροσεξίες της εφηβικής ηλικίας αλλά και εκείνοι που χάνουν την ζωή από ξαφνική ανίατη ασθένεια και όχι από βαθιά γηρατειά.

Ερώτηση 5: Αν σου δινόταν η ευκαιρία να μην πολεμήσεις θα το έκανες; Και γιατί; Αν μου δινόταν η ευκαιρία δεν θα πολεμούσα τουλάχιστον με όπλα...Θα πολεμούσα με πράξεις και λόγια, τα οποία δεν αφαιρούν ζωές, περιουσίες και γενικά δεν καταστρέφουν τη ζωή των ανθρώπων. Οι πόλεμοι πάντα έχουν απώλειες, τουλάχιστον να μην αφαιρούν άδικα το δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.