ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣΣ Διατροφή και Νοσολογία Νοσήματα από έλλειψη διατροφικών συστατικών Χρόνια διατροφο-εξαρτώμενα νοσήματα 1.
Advertisements

Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΕΝΟΦΘΑΛΜΙΣΜΟΣ ΜΟΥΡΙΑΣ Αλεξανδρίδου.
Αντιυπερτασικά φάρμακα. Υπέρταση Ορισμός = ΣΑΠ > 140mm Hg / ΔΑΠ > 90mm Hg Οφείλεται σε αυξημένο τόνο λείων μυών των περιφερικών αγγείων που οδηγεί σε.
Αντιυπερλιπιδαιμικά Φάρμακα. Στεφανιαία νόσος (ΣΝ) ΣΝ = αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης LDL και τριγλυκεριδίων (TG) και χαμηλά επίπεδα ΗDL στο πλάσμα Παράγοντες.
Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ: ΜΑΘΗΜΑ 7 ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ-ΙΙ: Μεταβολισμός Φωσφογλυκερολιπιδίων, Μεταβολισμός Χοληστερόλης 2014.
Βαρύτητα και έκβαση του ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο Κ. Τζιόμαλος, Σ.
 Η παχυσαρκία είναι αναμφισβήτητα μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες στις ανεπτυγμένες χώρες. Αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες αυξάνεται.
Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δ ΥΤΙΚΗΣ Μ ΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων 2013 Μάθημα 2 ο Δ. Γ. Τσαλικάκης.
Στόχοι ενότητας: Να ορίζεις την έννοια της ομοιόστασης και να περιγράφεις το γενικό μηχανισμό της Να εξηγείς το μηχανισμό διατήρησης της θερμοκρασίας.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 7: Mυϊκή ενδυνάμωση κορμού & άνω άκρων Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Πεπτικό σύστημα Φυσιολογία ΙΙ Λειτουργία πεπτικού Παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό Μηχανική προώθηση της τροφής Πέψη Απορρόφηση.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Χάρης Κ. Α ’1 Η παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Τα προβλήματα είναι πολλά ! - Καρκίνος.
Είναι ο κλάδος της Χημείας που ασχολείται με δύο κύρια ερωτήματα που αφορούν τις χημικές αντιδράσεις. Το πρώτο είναι το πως γίνεται μια αντίδραση, δηλαδή.
ΟΥΡΟΛΙΘΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική Διευθυντής : Kαθηγητής Σ. Γαρδίκης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, Παπαφλέσσα 6Α, Ν. Ιωνία,
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.
 Αν. Καθηγητής Βιοχημείας  Ιατρική Σχολή - ΕΚΠΑ.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Καθ Αθηνά Μαυρίδου Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Αθήνας.
Αποστολίδου Ευτέρπη Φυσιολογία Νοέμβριος ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ: cc καθημερινά.
4η θεματική ενότητα Πλασματική μεμβράνη Διαπερατότητα-Επικοινωνία.
8 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Δρ. Σαββίδης Γ. Σεραφείμ Καθηγητής Τ. Ε. Ι Δυτικής Μακεδονίας.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 8: Mυϊκή ενδυνάμωση κοιλιακών και ποδιών Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Oξεία Νεφρική Βλάβη Χρόνια Νεφρική Νόσος Διαταραχές Ύδατος – Ηλεκτρολυτών I.Ν.Μπολέτης Νεφρολογική Κλινική & Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού, Ιατρική Σχολή,
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
«Η επιτραπέζια ελιά ως λειτουργικό προϊόν- Μια νέα προσέγγιση»
Τρούγκος Κων/νος Αν. Καθηγητής Βιοχημείας Ιατρική Σχολή - ΕΚΠΑ.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ-ΧΟΛΗΦΟΡΑ
Τοξικότητα των θρεπτικών συστατικών
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Παρουσίαση περιστατικού
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Της Μαθήτριας Α’ Λυκείου Μποσμαλή Αγγελική Υπ. Καθηγητής: Κ. Δούκας
ΘΕΜΑ Διατροφή και Εφηβεία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ.
ορισμοσ χαρακτηριστικα επισημανση
ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων Αναστρέψιμοι παράγοντες Αυξημένες τιμές λιπιδίων - υψηλη ολική χοληστερόλη - υψηλή LDL - χαμηλή HDL -
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 3 & 4 ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ.
Παρουσίαση ενδιαφέρουσας περίπτωσης
Κλιματολογικές συνθήκες ελιάς
Μετουσίωση Πρωτεϊνών Επιμέλεια: Ηλίας Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης
ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ.
Εργαστήριο 5 «Παραγωγή φυταρίων - Φυτώρια»
Μεσογειακή διατροφή.
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Ανάλυση – Διόρθωση - Οινοποίηση του γλεύκους
Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής
Εργασία Φυσικής.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Νερό Πηγή ζωής.
Η σοκολάτα στη διατροφή μας
Διατροφικεσ συνηθειεσ
Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής.
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΤΥΠΟΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΙΤΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Πειράματα Χημείας για τη Γ’ τάξη Γυμνασίου Σχολ. έτος
ΕιΣαγωγη ΣτιΣ ΒιοϊατρικεΣ ΕπιΣτημεΣ- ΑΣφαλεια Βιοϊατρικων ΕργαΣτηριων
تغذیه در سالمندی زهرامقصودی گروه تغذیه جامعه
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
Εργαστήριο Χημείας Εργαστηριακά Όργανα.
ΕιΣαγωγη ΣτιΣ ΒιοϊατρικεΣ ΕπιΣτημεΣ- ΑΣφαλεια Βιοϊατρικων ΕργαΣτηριων
ΚΑΤΑΜΗΝΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΜΗΤΡΑΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ (1) Όλες οι κλινικές & τα νοσοκομεία της Ελλάδος, πλην εκείνων στο λεκανοπέδιο Αττικής ΕΛΛΑΔΑ (2) Όλες οι κλινικές & τα.
Παρασκευη φυτικου σαπουνιου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ <<ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ>> ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Η ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο αιματοκρίτης η αιμοσφαιρίνη τα αιμοπετάλια Τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα λευκά αιμοσφαίρια κ.α.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ Γίνεται στο Κ.Υγείας Αλιβερίου Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΠΥ δεν πληρώνουν Για τους ανασφάλιστους κοστίζει 2,88€ Ο παθολόγος μπορεί να σας γράψει το παραπεμπτικό

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Το σάκχαρο Την ουρία και την κρεατινίνη Το ουρικό οξύ τη χοληστερίνη, την HDL, την LDL τα τριγλυκερίδια Την αλκαλική φωσφατάση, τις τρανσαμινάσες και τη γ-GT Το σίδηρο και τη φερριτίνη

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γίνονται στο Κ.Υγείας Αλιβερίου Οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν Ο παθολόγος μπορεί να σας γράψει το παραπεμπτικό

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Για τους ανασφάλιστους σε Κ.Υγείας κοστίζουν: Σάκχαρο :2,26€ Ουρία :2,26 € Κρεατινίνη :4,05 € Ουρικό οξύ:2,88 € Χοληστερίνη:2,88 € HDL:4,75 € LDL:4,49 € Αλκαλική φωσφατάση:5,02 € γ-GT :5,02 € SGOT:4,49 € Τριγλυκερίδια:4,49 €

ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ Το ph το σάκχαρο το λεύκωμα τα πυοσφαίρια η βλέννη κόκκοι μικρόβια ερυθρά αιμοσφαίρια

Συμβουλές για τη γενική ούρων Πλένετε την γεννητική περιοχή Σκουπίζετε Συλλέγετε τα πρώτα ούρα της ημέρας σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη Δε πρέπει να γίνεται στην περίοδο

ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ Γίνεται στο Κ.Υγείας Αλιβερίου Οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν Ο παθολόγος μπορεί να σας γράψει το παραπεμπτικό

ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ Οι ασφαλισμένοι σε Ι.Ιατρείο πληρώνουν το 15% της αξίας των εξετάσεων Οι τιμές των εξετάσεων για τους ανασφάλιστους εξαρτώνται από το εργαστήριο.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ Ετήσια εξέταση Πρόληψη Διάγνωση λοιμώξεων του γεννητικού συστήματος

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ Γίνεται στο Κ.Υγείας Αλιβερίου Για τους ασφαλισμένους είναι δωρεάν Πληρώνουν την εξέταση για τα χλαμύδια 50 € Ο γυναικολόγος μπορεί να σας γράψει το παραπεμπτικό

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα πρέπει να φροντίζουν να εντάσσονται στο ταμείο της πρόνοιας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ… Εξεταστείτε μια φορά το χρόνο Φροντίστε τον εαυτό σας μη το αμελείτε!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ