Αρμαδώρου Κωνσταντίνα Μπιτάκου Έφη Νικολοπούλου Ίλια Παππά Τζίνα Πετειναρέλη Μαρία Χατζόπουλος Πέτρος
Αυστηρή νηστεία ψωμί / Αγιοζούμι, γουρτίτσα λαχανικά (κρεμμύδια, κινάρες, κράμβη) Όσπρια χωρίς λάδι και… ηγούμενοι και… ηγούμενοι Οστρακοειδή : καραβίδες και γαρίδες Χαβιάρι και αυγοτάραχο. Σύκα, μήλα και γλυκά Φαγητό…. και νηστεία
Λαχανικά: μαρούλια, αντίδια, ασπάραγγοι, ανθοκράμβη,δαυκιά (καρότα), χρυσολάχανον, γαλατσίδες! Όσπρια: φασόλια, πισσάρια, λάθυρις, φακές, τρωγάλια Σπόροι κάνναβης (κανναβούριν)! Αρωματικά: μαϊντανός, δυόσμος, αντράκλα, μολόχα, τσουκνίδα Θαλασσινά: χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές
Περίοδος «ελευθερίας»: αρτύσιμα φαγητά Κρέας μη προσιτό για όλους Βασικές προτιμήσεις: αρνί, κατσίκι Εκλεκτά κομμάτια: απάκιν, ουρά Για τους πολλούς: κεφάλι, πόδια, εντόσθια Πουλερικά για όλους Κοτόπουλα, Χήνες, Πάπιες
Αγριοκάτσικα, Όναγροι Αγριογούρουνο Γαζέλια Ελάφια Λαγοί Ορτύκια, τρυγόνια, κίχλες, αγριόπαπιες, πέρδικες, φασιανοί και παγόνια!
Κρέατα, ψάρια και πτηνά Κρέατα, ψάρια και πτηνά Εξαίσια παστά εδέσματα Παστουρμάς (από τράγο και κατσίκα) Απάκιν (κρέας γύρω από τα νεφρά) Ορτύκια, αμπελοπούλια, τσίχλες Λαρδίν, χοιρομέριν, λουκάνικα Αυγά και Σφουγγάτον (Ομελέτα με χόρτα και κρεμμύδια) Γάλα, Οξύγαλα, Βούτυρο Τυρίτσιν : βλάχικο, κρητικό, ανθότυρον
Συναγρίδες, μπαρμπούνια Καλκάνια, λυθρίνια Αθερίνες, μαρίδες, πετρόψαρα Σαρδέλες, κολιοί, παλαμίδες, σκουμπρί Χέλια (φημισμένα της λίμνης Κωπαΐδας) Κέφαλος (για αυγοτάραχο) Οξύρρυγχος (για το χαβιάρι)
Εισαγωγής Μαύρο πιπέρι, κανέλλα, σανταλόξυλο Ινδικό ξύλο (κιννάμωμον), άμβαρ, νάρδο Στύρακας, ζάχαρη, πιπερόριζα Βάλσαμο της Μέκκας Εγχώρια Μαστίχα, ηδύοσμος Κρόκος, ρίγανη
Καρυκεύματα/ σάλτσες Βυζαντινός γάρος Οξύμελιν και Ζιγγίβεριν Χαβιάρι Περίεργοι συνδυασμοί Περίεργοι συνδυασμοί Λαπάρα μονοθυλευτή Χοιρινό με ελάφι και λαγό Κότα γεμιστή με ψάρια, Poulet blanc! Σουφλέ αφράτον με κοτόπουλο και ψάρια Ψαρόπιτες και Μονόκυθρον
Καθαρός, μέσος, ρυπαρός Κιβαροί άρτοι και προσφούρνια Για τον στρατό και τους ταξιδιώτες Βουκκελάτον / δίπυρος άρτος = παξιμάδι Ελαιόλαδο: λόγω σπανιότητας, κυρίως για φωτισμό και καλλωπισμό Επιτραπέζιες Ελιές Θλαστές,κολυμβάδες Οξυμέλιται
Δροσιστικά ποτά: Ζουλάπιν, κυμινοθέρμιν θασόρροφον, μελίγαλα Οινοπνευματώδη : οίνος κινναμώμου (ηδύποτο κανέλλας), υδροδροσάτον Κρασιά: Μαστιχάτος οίνος, Αψινθίτης οίνος, κρασί από στύρακα, μοσχάτο, ρετσίνα και μαλβαζία. Μπύρα
Καρποί Καρποί Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, σταφίδες Κουκουνάρια, παπαρουνόσποροι Φρούτα βερίκοκα, κεράσια,αχλάδια σύκα, ρόδια, μούρα, μήλα σταφύλια, μούσμουλα Γλυκά Γλυκά Κυδωνάτον, Καρυδάτον Ρυζόγαλο, Παστέλλιν Μέλι και Λαλάγγια
Τα γεύματα:(3ή 4) Ακράτισμα, Άριστον, ίσως Δειλινόν, Δείπνον Τα έπιπλα Τραπέζια/τάβλες, Σελλία θρονίν και Ανακλιτόν Λύχνος, τρικάνδηλα Τα σκεύη Πινάκια και ποτήρια Μαχαιροπίρουνα και κοχλιάρια Γαβάθες και μινσούρια Σαλτσάρια και Γαρερόν Φιάλες, κανάτια, κεραστικά Στάμνες και πιθάρια