ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Advertisements

Επιμορφωτικό σεμινάριο Ελκυστικό περιβάλλον μάθησης της Χειροσφαίρισης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρίτη 12 Μαρτίου, ώρα 12:00 Αθλητικό και Πολιτιστικό.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό Έτος
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
1 ο Σεμινάριο Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Διαιτητών Η Α.Ε.Π. “Ακαδημία των Σπορ”, η Ε.Σ.Σ.Π. και η Ε.Σ.Ο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας.
Τρίπλα πάσα σουτ : το ποδόσφαιρο
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Παρουσίαση Υπηρεσιών Υποστήριξης Φοιτητών Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου Παράρτημα Ρόδου.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ(bullying)
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
ΑΜΕρίΑς: Πληροφοριακό Σύστημα Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Βασικές λειτουργιές Συστήματος Δρ. Βασίλης Τσέτσος Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σεμινάριο με θέμα : ‘Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην πρόληψη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά … αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ « Δεσμοί Αλληλεγγύης » Εργαστήρι Διαβούλευσης Α.Σ. «ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ Τοπ.Ε.Κ.Ο.
Υπεύθυνοι Προγράμματος: Προδρόμου Χρυσούλα (ΠΕ. 05) Γαβριηλίδου Ευθυμία (ΠΕ. 02) Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Τμήμα: Γ2 Επιμέλεια:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ– ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΓΠΠ
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη/eclass)
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών από το Παν
‘’Άσκηση και Διατροφή‘’
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
Χορογραφίες Προγραμμάτων Γυμναστικής για Όλους
Χορευτικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο: από το βορρά στο νότο
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
Πολιτικές Ασφαλούς Διαδικτύου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ενημερωτικός Κόμβος ΠΣΔ “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Καθηκοντα και αρμοδιοτητεσ των Σχολικων συμβουλων
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
PISA 2018: Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Βεβαίωση
Πρακτικές οδηγίες υλοποίησης δράσεων εντός κι εκτός σχολείου…
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Νόμος 4547/2018 (Αρ. Φύλλου 102) – άρθρο 47
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΟΔΠ Να συνεργάζονται με το μέλος ΠΟΔΠ που έχει την ευθύνη του σχολείου τους (σχετική εγκύκλιος σχολείων που ανήκουν σε κάθε μέλος ΠΟΔΠ αρ. Πρωτ.9282/ / 3 η Ανακοινοποίηση , της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας) Να εισέλθουν στην πλατφόρμα, στο σύνδεσμο και να ολοκληρώσουν την επιμόρφωσή τους από 1 έως 25 Σεπτεμβρίου (σχετική εγκύκλιος της ΕΥΕ με αριθμ. Πρ. 4965/ όπου περιγράφεται όλη η διαδικασία). Την επιμόρφωση θα παρακολουθήσουν-διενεργήσουν μόνον όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα ως μέλη ΟΔΠ. Να φροντίσουν ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς των σχολείων τους σε θέματα ενδοσχολικής βίας, διοργανώνοντας σχετικές εκδηλώσεις και δράσεις. Να ενημερωθούν από την Ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου (kmaked.pde.sch.gr/site/Παρατηρητήριο βίας) και από το υπεύθυνο μέλος ΠΟΔΠ για τα μέλη του Δικτύου της περιοχής τους και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα παρέμβασης των μελών του Δικτύου σε περιπτώσεις εμφάνισης περιστατικών βίας.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΟΔΠ Να γνωρίζουν τα προβλεπόμενα βήματα παρέμβασης σε περιπτώσεις φαινομένων βίας (περιγράφονται σε link της Ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου). Να εντάξουν στο σχολικό πρόγραμμα προγράμματα πρόληψης της σχολικής βίας, αξιοποιώντας το ΑΠ και τα προγράμματα Αγωγής Υγείας. Να αποστέλουν τις καλές πρακτικές και τις Δράσεις στο μέλος ΠΟΔΠ ή απευθείας στο Παρατηρητήριο Να συνεργάζονται με φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της σχολικής βίας (ΚΕΔΔΥ, Κέντρα Πρόληψης, ΣΣΝ, Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας, ΟΤΑ). Να οργανώσουν όπου είναι δυνατόν Σχολές Γονέων.

Να επισκεφτούν την Ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου (Kmaked.pde.sch.gr/site/Παρατηρητήριο) και να πλοηγηθούν σε όλα τα link, από όπου μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες ((καλές πρακτικές, ρόλος υπευθύνων εκπαιδευτικό υλικό, νομοθεσία, Δίκτυα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, δράσεις Διευθύνσεων, πρακτικές πρόληψης, νέα-ανακοινώσεις, επίπεδα παρέμβασης, φορείς για την πρόληψη, βίντεο, ενέργειες Παρατηρητηρίου, χρήσιμες Ιστοσελίδες). Να τονιστεί πως όλες οι σχετικές εγκύκλιοι είναι αναρτημένες στα link ανακοινώσεις» και «εγκύκλιοι». Να τονιστεί επίσης ότι τα στοιχεία των μελών των Δικτύων και των φορέων είναι καταχωρημένα σε link του site του Παρατηρητηρίου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Να καταγράφουν τα περιστατικά βίας στη φόρμα καταγραφής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνδεσμο (σχετικά αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος από την ΕΥΕ στις 24 Ιουλίου) Να γνωστοποιήσουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης τους, τη διοργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από Νοεμβρίου 2015, με τη συνεργασία του Παρατηρητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (σχετική ιστοσελίδα Για κάθε πληροφορία να απευθύνονται στο του Παρατηρητηρίου ή στα τηλέφωνα: κα Καραμήτρου Αμαλία Γραμματέας Ε.Σ.Υ.Δ.Π., κα Τσιακίρη Τάνια εκπαιδευτικό

ΒΗΜΑ 1: Εισαγωγή στη σελίδα: stop- bullying.sch.gr

ΒΗΜΑ 2: Επιλέξετε Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης- Μετάβαση

ΒΗΜΑ 3: Επιλέξετε Μετάβαση στην Υπηρεσία Επιμόρφωση

ΒΗΜΑ 4: Επιλέξετε Επιμόρφωση στην πρόληψη…Κύκλος Β

ΒΗΜΑ 5: Δώσετε τα στοιχεία που έχετε στο ΠΣΔ

ΒΗΜΑ 6:Επιλέξετε Κύκλος Β

ΒΗΜΑ 7: Έχει 10 Ενότητες-Κατεβάζετε τα κεφάλαια-Τα διαβάζετε- Κάνετε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης

ΒΗΜΑ 8:Παράδειγμα άσκησης-Είναι πολλαπλών επιλογών με υψηλότερη βαθμολογία-Την επαναλαμβάνετε μέχρι να έχετε υψηλή βαθμολογία

ΒΗΜΑ 9: Έχει 10 Ενότητες-Κατεβάζετε τα κεφάλαια-Τα διαβάζετε- Κάνετε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης-Συμμετέχετε στις συζητήσεις- Μετά την ολοκλήρωση της 10 ης Ενότητας εκτυπώνετε την βεβαίωση των επιμορφωτών

ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ HELP DESK