Τμήμα Β2 του Γυμνάσιου της Νέας Περάμου Καβάλας. Με λένε Μαρίνα Είμαι ο Kevin Με λένε Σοφιέ Με λένε Σαλ Είμαι ο Στέφανος Με λένε Μυρτώ Είμαι η Κατερίνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γλώσσα και Μαθηματικά μέσα από τη λογοτεχνία
Advertisements

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Φύση :Mια φίλη ζητά βοήθεια
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Crazy machines Θερμός Σπύρος Φλώρος Γιώργος Κυρίτσης Κων/νος
ΟΜΑΔΑ 55: Σωτήρης Κυριάκου Ιάκωβος Κουμίδης Λουκάς Λουκαϊδης ΠΑΝΕΠΙΣΤHΜΙΟ ΜΑΚΕΔOΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (PLANNING)..και εφαρμογές σε video games! Τεχνητή Νοημοσύνη ΙΙ Εαρινό Εξάμηνο
Πώς μπορούμε να διδάξουμε ορθογραφία με τη βοήθεια της εικονογραφικής μεθόδου και των Νέων Τεχνολογιών Καζάρα Ελένη Ξυλουργίδου Ελισάβετ Δημοτικό Σχολείο.
Τζόγος, Κυκλωματα και Facebook 2 η Διάλεξη Α. Γελαστόπουλος Ρ. Γρηγορίου Θ. Κεχαγιάς Μάρτης 2009.
PRESENT CONTINUOUS MARY P. 4TH GRADE.
(Image Source: Kevin Van Aelst)Kevin Van Aelst.
Jigsaw σημαίνει Puzzle Διερευνητική μάθηση-διδασκαλία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ Howard Gardner Θέμα: Ανακύκλωση.
Όλο το διήμερο είναι αφιερωμένο σε τρόπους ενεργοποίησης σκέψης και στη διαμόρφωση μιας στάσης για τη σκέψη (Κριτικής και δημιουργικής). Visible thinking.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: Β1(2)
Τίτλος έργου: “ ΤΟ CHILL OR TO PLOD. LIFE IN THE FUTURE”
Jigsaw: Τί είναι;.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΠΕ (ΙΙ)
Περιεχόμενα Πρόλογος (σελίδα 4) Η Διαφήμιση (σελίδα 6)
Yπολογιστική Πολυπλοκότητα Παιχνιδιών και Παζλ. 2 Στα περισσότερα παιχνίδια και παζλ που παίζουμε καθημερινά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διαφορετικός.
Παρουσίαση μουσειοσκευής από το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Όνομα ομάδας: «Puzzle» Κοτσώνης Παναγιώτης Κωνσταντινίδης Λευτέρης Μαυριδοπούλου Αλεξάνδρα Νταρζάνος.
MScIS Thesis Πρόληψη Denial of Service Επιθέσεων σε Publish/Subscribe Δίκτυα Επιβλέποντες: Λεκτ. Ι. Μαριάς / Καθ. Γ. Πολύζος Δημήτρης Β. Χρηστίδης.
Κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα 5 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Υπεύθυνη Δασκάλα: ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
1 ΤΜΗΜΑ ΜΠΕΣ Αλγόριθμοι Αναζήτησης Εργασία 1 Τυφλή Αναζήτηση.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΉΤΡΙΑ Δρ. ΤΣΙΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Οι παρουσιάσεις του μαθήματος βασίζονται στο.
Ομάδα Άτομο Process, Διαδικασία Σωματικοί Παράγοντες Ψυχικές Βάσεις Απόδοσης Κοινωνικέ ς Βάσεις Απόδοσης Προπόνηση Τεχνική Τακτική Φυσ. Κατάσταση ΜΟΝΤΕΛΟ.
Ιδεολογία στην Παιδική Λογοτεχνία Ενότητα 2: Πολιτική ορθότητα και παιδική λογοτεχνία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ MARKETING ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ.
«Για δέντρα και φυτά μαθαίνω χίλια μυστικά…» Νηπιαγωγείο Δαμαριώνα Νάξου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος: Παντελέων Μιχαλίτσα.
1 Δίδυμα Ελλείμματα Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και δημοσιονομικό ισοζύγιο CA= S-I CA = (Sp-Ip) + (Sg-Ig)= (Sp-Ip) + (T+G)
Θέματα Υπολογισμού στον Πολιτισμό - Γραφήματα Γραφήματα.
Μέθοδοι αξιολόγησης της απόδοσης αθλητών στην καλαθοσφαίριση.
Η ιστορία της φωτογραφίας
3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Scratch Game
Ιστορία Οικονομικών Θεωριών
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Μη γραμμική αφήγηση To grapple with these issues, it's best to recall the difference between story and plot. The following sentence outlines a story: The.
Επίλυση Προβλημάτων με Αναζήτηση
Δημιουργία-Επιμέλεια: Φιλιππούσης Γεώργιος
MILAN Η Μίλαν (ιταλικά: Associazione Calcio Milan, ψευδώνυμο "οι Ροσονέρι"), είναι ιταλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Μιλάνο της Λομβαρδίας,
«Από το «μυθιστόρημα της εφηβικής ηλικίας» του μεσοπολέμου στο «νεανικό μυθιστόρημα» της μεταπολίτευσης: συγκλίσεις, αποκλίσεις, και συνέχειες»
Αργοί και Γρήγοροι Γάμμα Ρυθμοί Συντονίζουν Διαφορετικούς Τρόπους Χωρικής Ταξινόμησης στα Κύτταρα του Ιππόκαμπου (Slow and Fast Gamma Rhythms Coordinate.
2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Ερευνητική εργασία Τμήμα Α3 Σχολ.έτος
Ανέβασμα σκαλοπατιών για το ΑΙΒΟ
Λάθη αντίληψης: προβλήματα και λύσεις (1 από 2)
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Πολιτιστική κληρονομιά και κοινότητες
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΤΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Ερευνητική εργασία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Νίκος Σκιαδάς Επιβλέπων Καθηγητής Γ. Λέπουρας
Εθνικόν Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών
Βιντεοπαιχνίδια Α6 3ο ΓΕΛ ΟΜΑΔΑ 4.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
«Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΛΤΑΣ
Οι γεωμετρικές πρόοδοι στην οργάνωση αθλητικών αγώνων:Ανάπτυξη εφαρμογής στη γλώσσα προγραμματισμού C. Σχολείο:Π.Σ.Π.Θ. Μαθητές: Τσαπκίνης Χρήστος Ευάγγελος.
Επιβλέπων: Αναπλ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Σ. Χειλάς
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Έφη Γουργιώτου Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΠΕ Παν
music: STARS OF THE LID - Articulate Silences Part 2
Max-Flow: Non-terminating example with irrational capatcities
Anaplastic lymphoma kinase expression in a recurrent primary cutaneous anaplastic large cell lymphoma with eventual systemic involvement  Derek V. Chan,
Motor unit analogy If you want more light,
Σοβαρά παιχνίδια και gamification
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τμήμα Β2 του Γυμνάσιου της Νέας Περάμου Καβάλας

Με λένε Μαρίνα Είμαι ο Kevin Με λένε Σοφιέ Με λένε Σαλ Είμαι ο Στέφανος Με λένε Μυρτώ Είμαι η Κατερίνα

Με λένε Μυρτώ, πηγαίνω στη Β΄ Γυμνασίου Μου αρέσει το σχολείο και έχω καλές φίλες. Κάθομαι στο θρανίο με τη Ρεζάρτα, Δε μιλά πολύ καλά τα Ελληνικά, αλλά έχει πολύ χιούμορ και προσπαθεί.

Με λένε Στέφανο, είμαι συμμαθητής με τη Μυρτώ. Ο κολλητός μου είναι ο Κέβιν, είμαστε μαζί από τη Β’ δημοτικού. Παίζει φοβερή μπάλα και διαβάζουμε μαζί.

Είμαι ο Σεμπάστιαν και λατρεύω τα αγγλικά και τα μαθηματικά. Βοηθώ τη Μαρίνα, τη διπλανή μου, απορώ γιατί λέει ότι δεν τα καταλαβαίνει.

Με λένε Κατερίνα, η αγαπημένη μου φίλη είναι η Αννούλα. Είναι καταπληκτικό κορίτσι, ζωγραφίζει τέλεια και γελάμε πολύ μαζί. Τη βοηθώ με το αμαξίδιο, α…ξέχασα να πω ότι δεν περπατάει, δεν περπάτησε ποτέ.

Η τάξη μας, μας λένε οι καθηγητές, είναι μια μικρή κοινωνία. Εγώ πάλι δεν το νομίζω…. Στην τάξη μας είναι 25 παιδιά: είναι ο Αλέξανδρος, η Σοφιέ, είναι η Αναστασία και ο Ίαν, ο Παύλος, η Μαρτίνα και άλλοι. Και περνάμε μια χαρά.

Στο μάθημα της Ιστορίας και των Θρησκευτικών μαθαίνουμε ότι οι Γερμανοί εξόντωναν τους Εβραίους, οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι τους Έλληνες, οι ειδωλολάτρες τους Χριστιανούς και το αντίθετο. Όταν οι γονείς μου βλέπουν ειδήσεις στην τηλεόραση, ακούω το ένα έθνος να πολεμά το άλλο, η μία θρησκεία να βάλλεται κατά της άλλης. Παντού στον αληθινό κόσμο τα στερεότυπα, οι προκαταλήψεις, η βία κυρίαρχη,ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία…

Λέμε τόσα για το σεβασμό στη διαφορετικότητα, για ιδανικά, για το πνεύμα του Ολυμπισμού, τόσα σοφά πράγματα στα λόγια, ζούμε από το δημοτικό στις μικρές κοινωνίες, όπου συνυπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, αλλόθρησκοι και χριστιανοί, μορφωμένοι και μη, όμορφοι και άσχημοι, έξυπνοι και όχι.. Ζούμε ειρηνικά, διαπολιτισμικά, όπως μας είπε η φιλόλογός μας. Τι είμαστε, αν όχι κομμάτι από το ίδιο puzzle που κάνει το ¨σύνολο¨.

Πότε μαθαίνουν όλοι να βάζουν γραμμές διαχωριστικές, να κλείνουν μυαλά και καρδιές, πότε ο άνθρωπος χάνει την ανθρωπιά του ? Σε ποια ηλικία? Πότε πεθαίνει στους ανθρώπους το παιδί που έχουν μέσα τους?.

Εμείς,στα 13 μας χρόνια,ξέρουμε ότι η αγάπη, η ειρήνη η υγεία, η φύση και η χαρά είναι τα μεγαλύτερα αγαθά. Αυτά θέλουμε και μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε.

Μήπως όλοι δεν είμαστε μοναδικοί? Γιατί άραγε γεννηθήκαμε διαφορετικοί αν είναι να γίνουμε σαν τους άλλους?

Αν το « διαφορετικός » σημαίνει ¨¨ξεχωριστός¨¨ αυτή είναι η επιλογή μου.

Και αναρωτιόμαστε μήπως εμείς που θεωρούμαστε ακόμα παιδιά έχουμε χρέος να το θυμίζουμε και να το ξαναθυμίζουμε στους μεγάλους ?

Στο λεξικό, στη λέξη πολυπολιτισμικότητα, βρήκαμε την εξής ερμηνεία : Πολυπολιτισμικότητα είναι η τέχνη της αποτελεσματικής διαχείρισης της πολιτισμικής ετερότητας και στην οποία όλοι έχουν θέση χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Σας παρακαλούμε,όπως και για τόσα άλλα θέματα, ταιριάξτε τα λόγια με τα έργα

Σας ευχαριστούμε Οι συμμετέχοντες στην ομάδα Μυρτώ Παναγιωτοπούλου Θεοπούλα Σαββίδου Κατερίνα Μοσχοτού Πολυζώης Στογιάννης Χρήστος Στογιάννης