Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Advertisements

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Φύση :Mια φίλη ζητά βοήθεια
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ: ΟΒΒΑΔΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΝΤΑΒΛΑΜΑΝΟΥ ΕΛΕΝΑ ΒΟΛΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ε. Α. Ε. Π (961)
1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας Β΄ Τάξη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ΄ Αθήνας
Παραδείγματα επιτυχημένης εφαρμογής προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διαφορετικότητα-Διαπολιτισμική εκπαίδευση Τάξη Γ2Σχολικό έτος:
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τελετή Έναρξης Προγράμματος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
ΙΒ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Παρουσίαση του διδακτικού εγχειριδίου για το Πρόγραμμα Σπουδών Αγωγής Υγείας με θέμα «Τα συναισθήματα» στην Γ΄ τάξη του.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Διαθεματική Ανάλυση και Παρουσίαση Ποιήματος
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώω ό,τι να ’ναι ή ό,τι πρέπει;»
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Revelation Natural Art. εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες δυνατότητες δημιουργικής γραφής σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 1ο Δημ. Σχ. Βαγίων Τάξη : Γ’ Αριθμός μαθητών:12
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΓΩΓΗΣ» Σχ. έτος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Ακροβάτες της τύχης ! Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος 2014 Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι.» Σχολικό έτος ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.
Βιωματική δράση Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια Β΄ Τάξη 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου -Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου βρίσκονται στην κρισιμότερη περίοδο.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
Σχολικές πρακτικές για την καλλιέργεια θετικού κλίματος Φραντζή Αντιόπη Διευθύντρια 70 ου Δ.Σ Αθηνών Σάββατο, 16 Μαΐου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
Κυνήγι θησαυρού με θέμα τις υγιεινές συνήθειες
Δραστηριότητες κατά την 1η Τηλεδιάσκεψη (Διάρκεια 60’)
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγίου Μάρκου Δ΄ τάξη Σχ. Έτος:
  ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τίτλος: Η Λογοτεχνία « συναντά» το μάθημα της Γλώσσας μέσα από τους μύθους του Αισώπου. Π.Π.Σ.Π.Π ΤΑΞΗ: Δ1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 1 μήνας και 1 βδομάδα με τη Μαρία
Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωής
ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ-γονείς Παθητικό κάπνισμα
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ Διερεύνηση με συζήτηση
Ελληνογερμανική Αγωγή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
Νηπιαγωγείο Λουσικών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η ανάπτυξη υπευθυνότητας, αυτοεκτίμησης, ικανότητας επικοινωνίας- έκφρασης συναισθημάτων, δεξιοτήτων άρνησης στην πίεση των συνομηλίκων καθώς και η καλλιέργεια συνηθειών (όπως η άθληση, το πλύσιμο των χεριών, η ισορροπημένη διατροφή) που προάγουν τη Ζωή και την Υγεία Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η κατανόηση της σημασίας της λειτουργίας της αναπνοής και της ολέθριας σχέσης του καπνίσματος με τη σωματική ευεξία, την ενέργεια, την δύναμη, και την αντοχή. Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Πολλές ενότητες του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» έχουν διαθεματικό περιεχόμενο ώστε να αξιοποιείται και να προσαρμόζεται η μαθησιακή διαδικασία (Μελέτη περιβάλλοντος, εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή, γλώσσα, ιστορία, μυθολογία, τέχνη, λογοτεχνία κλπ) στο πρόγραμμα αγωγής υγείας. Οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή στο βιωματικό- διαδραστικό πρόγραμμα αναπτύσσουν δεξιότητες, γνώσεις, αξίες που ενισχύουν την επιλογή ενός υγιούς τρόπου ζωής Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Το πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού σχολείου περιλαμβάνει τις ενότητες: -Ενημερωτική ενότητα (με χιούμορ, κόμικς και διαθεματική προσέγγιση) - Αφήγηση παραμυθιών (Το Παραμύθι της Ανάσας/4+1 μύθοι του Αισώπου λένε ΟΧΙ στο κάπνισμα/ Ο Χάρης και η Βαλτόσαυρα/ Άγιε Βασίλη σου βάζω δύσκολα/ Το ταξίδι του μικρού Οδυσσέα) Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Το πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού σχολείου περιλαμβάνει τις ενότητες: -Παιχνίδια (Φίλος ή εχθρός της Ανάσας/Ανασαίνω, ανασαίνεις/ Το Κάστρο του Βασιλιά Νου) -Το αλφαβητάρι της Ανάσας (διαθεματικό εργαστήρι βασισμένο στα μαθήματα του σχολείου) - Υποθετικά σενάρια Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Το πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού σχολείου περιλαμβάνει τις ενότητες: -Συνάντηση με τους μύθους -Θεατρικό παιχνίδι -Θεατρικά έργα - Τραγούδια ( Ας πιαστούμε όλοι μαζί/ Πάρε ανάσα να φυσήξεις δυνατά/ Το τραγούδι των μικροβίων/ Το τι το πώς και το γιατί/ Ξύπνα ξημέρωσε Νου Βασιλιά/ Θέλω μια μέρα απ΄ την αρχή/ Η κολοβή αλεπού/ Το λάθος στυλ) Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Το σχολικό έτος το πρόγραμμα παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 μαθητές Δημοτικών σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξεως Δημοτικού, των εκπαιδευτηρίων «ΠΑΣΧΑΛΗ» στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξεως Δημοτικού, των εκπαιδευτηρίων «ΠΑΣΧΑΛΗ» στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξεως Δημοτικού, των εκπαιδευτηρίων «ΠΑΣΧΑΛΗ» στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξεως Δημοτικού, των εκπαιδευτηρίων «ΠΑΣΧΑΛΗ» στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξεως του 13 ου Δημοτικού σχολείου Ν. Σμύρνης, στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών του 9 ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Η συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξεως, του 13 ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, στο “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”