Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Τα δευτεράκια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
6 Μαρτίου 2013: ΑΦΟΡΜΗ για Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο ΔΙ.Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Μαρία Π. Δοντά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ
Καλές πρακτικές, υλοποιημένα wiki από σχολεία και εκπαιδευτικούς
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ.
Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
The great Comic of Greek Philosophers Τίτλος: The great Comic of Greek Philosophers Τάξη:Έκτη Δημοτικού Διάρκεια:6 μήνες Μάθημα: Ξένη Γλώσσα (Αγγλική)
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
14ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τάξη ΣΤ’
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Εφαρμοσμένη Πληροφορική για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Αντωνόγλου Νοε 2010.
2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Η θάλασσα ως πηγή έμπνευσης στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Πρόγραμμα Kidspiration
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Κοσμά Γεωργία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Φιλοτελισμός, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων που δουλέψαμε στο 14ο Νηπιαγωγείο Δράμας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Γεωργιαδου.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Τρέφομαι σωστά… μεγαλώνω σωστά
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Τίτλος Προγράμματος: ή «Τα παιγνίδια του παππού/ γιαγιά»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS 01/08/2012 – 31/07/2014 A.S.L.A.V.A.S. (Art, Sports and Literature Against Violence At Schools)
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Εκδήλωση για την 1 η Απριλίου 1955 Τα παιδιά της Β’2 παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα. Τα παιδιά της Α’ τάξης τραγούδησαν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
Στην καρδιά της Ευρώπης
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
Παρουσίαση προγράμματος Τ4Ε «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
Παρουσίαση προγράμματος Τ4Ε «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
Μεγάλο Ορφανό Νομού Ξάνθης
Μετάβαση από το Δημοτικό
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΓΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Τ4Ε ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Περπατώντας στα σοκάκια της Πάτρας … Τι εκπλήξεις με περιμένουν;» Σχ. Έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Αντιγόνη Κριπαροπούλου.
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Be cool, recycle in school 15 ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου Σχολ. Έτος:
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Πάνω από 300 μαθητές Ηλικίες: ετών

800 παιδιά 4-10 ετών

350 μαθητές 4-12 ετών

1.500 μαθητές 6-15 ετών

250 μαθητές 6-12 ετών

Το έργο μας διερευνά την ιστορία, τους μύθους, τη λαογραφία και τη λειτουργία των φάρων κατά μήκος των ευρωπαϊκών ακτογραμμών Στόχος κυρίως είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής στην μητρική γλώσσα, αλλά και στις ξένες γλώσσες.

Οι φάροι δεν είναι μόνο ένας οδηγός για τα πλοία, αλλά αποτελούν επίσης μέρος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού μιας χώρας. Μερικοί από αυτούς είναι το σύμβολο μιας χώρας και μπορούν να μας πουν πολλά για τους ανθρώπους που ζουν κοντά στη θάλασσα.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας μαθαίνουν για όμορφα μέρη όπου υπάρχουν φάροι. Μαθαίνουν για τις διαφορές και τις ομοιότητες που υπάρχουν στον τρόπο ζωής μας, ακόμη κι αν ζούμε σε παρόμοιο περιβάλλον. Επιπλέον οι φάροι είναι συναρπαστικοί, λόγω της απομόνωσής τους και της μυστηριώδους φύσης τους. Τα παιδιά αγαπούν να διαβάζουν ή να ακούν ιστορίες για αυτούς. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώντας σχετικά με το θέμα βιβλία, μπορούμε να ενισχύσουμε τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής.

ΦΑΡΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΑΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΦΑΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΡΟΣ ΓΝΩΣΗΣ ΦΑΡΟΣ ΦΙΛΙΑΣ

Υπάρχουν πολλές συνδέσεις του προγράμματος σπουδών σε αυτό το έργο: γεωγραφία, ιστορία, εικαστικές τέχνες, ΤΠΕ, γλώσσα και φυσική.

Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων με τη δημιουργία μιας κοινής wikispace-ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, προκειμένου να μοιραζόμαστε πληροφορίες που συλλέγονται, απόψεις, και το περιεχόμενο που παράγεται. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές μας αναπτύσσουν και ψηφιακές δεξιότητες. Οι μαθητές παράγουν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας την πληροφορική και τα εργαλεία Web 2.0 ως εργαλεία συνεργασίας, προκειμένου να δημοσιεύσουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Συνεπικουρικά, στη βασική μας ιστοσελίδα έχουμε δημιουργήσει ένα blog: Επίσης, έχουμε φτιάξει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο-λεξικό: Καθώς και ηλ. αφίσες για να προβάλλουμε το σχολείο, την πόλη και τη χώρα μας.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Σεπτέμβρης 2010: Επικοινωνία με . Η πρώτη μας τηλεδιάσκεψη δασκάλων Οκτώβριος 2010: Γνωριμία μαθητών. Οι μαθητές παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, τα σχολεία τους, τις πόλεις τους και τις χώρες τους. Νοέμβριος 2010: Διαγωνισμός λογότυπου. Νικήτρια ήταν η Ιταλία. Πρώτη τηλεδιάσκεψη μαθητών. Δεκέμβριος 2010: Κατασκευή της ιστοσελίδας μας « europe.wikispaces.com». Πρώτες αναρτήσεις. europe.wikispaces.com Ιανουάριος 2011: Έρευνα των φάρων της περιοχής μας και της χώρας μας. Κατασκευή ημερολογίου Ιανουάριος-Μάιος 2011: Μελέτη λογοτεχνικών βιβλίων σχετικών με φάρους. Φεβρουάριος 2011: Οι μαθητές ανακαλύπτουν πώς λειτουργούν οι φάροι σήμερα και πώς στο παρελθόν. Επίσκεψη στο φάρο της πόλης μας. Ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου μας επισκέπτεται και μας μιλά για το φάρο των Χανίων.

Μάρτιος 2011: Οι μαθητές κατασκευάζουν μοντέλα φάρων με διάφορα υλικά. Μας επισκέπτεται ο Ρεθυμνιώτης συγγραφέας-ερευνητής Χάρης Παπαδάκης (συγγραφέας του βιβλίου «Ο Αιγυπτιακός Φάρος του Ρεθύμνου») και μας μιλά για τον φάρο του Ρεθύμνου. Απρίλιος 2011: Μελετάμε όλα τα σχολεία από κοινού το βιβλίο «Ο ολόδικός μου φάρος» του Φρανσέσκο Κούνα. Μάιος 2011: Διοργανώνουμε κοινούς εορτασμούς για την ημέρα της Ευρώπης. Υποδεχόμαστε τους εταίρους μας στο σχολείο μας. Ανταλλάσσουμε μοντέλα φάρων φτιαγμένα από τα παιδιά μας. Τοποθετούμε τους φάρους αυτούς δίπλα στον χάρτη της Ευρώπης που ζωγραφίσαμε για το λόγο αυτό σε τοίχο του σχολείου μας. Την ημέρα Comenius κάνουμε μια ακόμη τηλεδιάσκεψη όπου παίρνουν μέρος εκπρόσωποι όλων των τάξεων των σχολείων εταίρων. Πραγματοποιούμε έκθεση όλων των μοντέλων φάρων που έχουν φτιάξει οι μαθητές μας, ανοικτή από την τοπική κοινωνία. Οκτώβριος-Μάιος 2011: Κατασκευάσαμε blog όπου γράφουμε το ημερολόγιο μιας γάτας φαροφύλακα, η οποία ταξιδεύει από χώρα σε χώρα. Επίσης στο wiki ανεβάζουμε τις φανταστικές περιπέτειές της.

Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012: Ξεκινήσαμε να ερευνούμε τους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους των προγόνων μας. Ιανουάριος 2012: Οι μαθητές συνθέτουν ένα τραγούδι για το πρόγραμμα. Μαθαίνουν να το τραγουδούν και να το χορεύουν. Φεβρουάριος 2012: Οι μαθητές ετοιμάζουν παρουσιάσεις των φάρων της χώρας τους με διάφορα εργαλεία-μέσα. Οι μικρότεροι μαθητές κατασκευάζουν βιβλία pop-up σε σχήμα φάρου, όπου με εικόνες και απλές λέξεις λεν ευρωπαϊκές θαλασσινές ιστορίες. Μάρτιος 2012: Οι μαθητές γράφουν ένα θεατρικό έργο με τίτλο «Οι φάροι μας ενώνουν». Μάιος2012: Εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης. Οι μαθητές παρουσιάζουν τα τραγούδια-χορούς και τα θεατρικά που ετοίμασαν. Μάιος-Ιούνιος 2012: Τελικό προϊόν ένα βιβλίο τυπωμένο στη μητρική γλώσσα κάθε χώρας. Ένα DVD με παρουσιάσεις όλων των σχολείων.

ΙΤΑΛΙΑ: 8-12 Νοεμβρίου 2010 (3 εκπαιδευτικοί) ΙΣΠΑΝΙΑ: 7-11 Μαρτίου 2011 (5 εκπαιδευτικοί) ΕΛΛΑΔΑ: Μαΐου 2011 (Υποδεχτήκαμε 14 εκπαιδευτικούς και 7 ισπανούς μαθητές) ΣΚΩΤΙΑ: 3-7 Οκτωβρίου 2011 (2 εκπαιδευτικοί) Μένουν να γίνουν ακόμη: ΠΟΛΩΝΙΑ: Μαρτίου 2011 (εκπαιδευτικοί) ΠΟΛΩΝΙΑ: Απριλίου 2012 (4 εκπαιδευτικοί) ΙΤΑΛΙΑ: 4-8 Ιουνίου 2012 (5 εκπαιδευτικοί)