ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “SAINT PAUL” ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2016 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:
Advertisements

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ SAINT PAUL
Greek trade grk 101, ch12 civ. Some vocab. … apoikia, “colony” metropolis, “mother city” emporion, “market” –outside town –overseas trading post  Al.
1 ΠΟΘΗΤΗ ΧΑΝΤΖΑΡΟΥΛΑ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Δημιουργία παρουσίασης: Βάσω Ραμπαούνη
Οργανωσιακή Συμπεριφορά Ενότητα 5: Η Φύση Παρεμβαίνει - Μέρος Β’ Ιωάννης Σαλμόν Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ Ενότητα : Μηχανικές ιδιότητες πολυμερών Διδάσκων : Κων/νος Τσιτσιλιάνης, Καθηγητής Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Χημικών Μηχανικών.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΜΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
1 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Μεγάλος Πόλεμος Great War Grande Guerre.
Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων με υποδοχείς και φαρμακοδυναμική.
«Ανέστη Χριστός, και νεκρός ουδείς επί μνήματος» Αληθώς ανέστη ο Κύριος!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. Έρβιν Σρέντινγκερ ● Ο Έρβιν Σρέντινγκερ (Erwin Schrödinger, 12 Αυγούστου Ιανουαρίου 1961) ήταν Αυστριακός φυσικός. Ασχολήθηκε.
ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦYΛΛΟΥ ΣΧ.ΣYΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ05 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄COMENIUS΄΄: ΒΟΗΘΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.
Αξιολόγηση & Ανάλυση Επενδυτικών Αποφάσεων Διδάσκων: Καθηγητής Π.Ε. Πετράκης.
Διατήρηση της γονιμότητας στον ογκολογικό ασθενή Κούκος Σωτήριος Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα 17 Ιουνίου 2015 ΝΙΜΤΣ - ΑΘΗΝΑ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ & ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Συγχρηματοδοτούμενο.
1 Μαθησιακές Δυσκολίες: δυγλωσσία και πολυγλωσσικό περιβάλλον Ενότητα 12: Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και υλικό αξιολόγησης και παρέμβασης Ζακοπούλου Βικτωρία.
Φιλοσοφία & Κανόνες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ IDentifEYE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-11.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. ΜΑΘΗΜΑ 1 ο Εισαγωγή σε βασικούς όρους και έννοιες.
Τεχνική Μηχανική ΙΙ: Το παραμορφώσιμο στερεό σώμα.
ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός ΜEd – MSc Συνεργάτης ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΣ 7 ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεράκα Γλυκερία, ΠΕ10.
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( ) Ενότητα 2 Το κίνημα του Συμβολισμού Αγγελική Ρόζη Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών 1.
Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε ΑμεΑ Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία / εκμάθηση και πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες.
«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ»
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη υλικού διαδικτυακής μάθησης
ΕΡΓΑΣΙΑ 1Η Δήμητρα Βαγιωνά Νίκος Μαρούσης.
ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ
Διδασκαλία με Ανάπτυξη Φακέλου Μαθητή (Portfolio)
Από την Παιδαγωγική στις Επιστήμες της Αγωγής
Αναπ. Καθηγητής Γιώργος Πλειός
Ενθύμιο των μαθητών του Στ 2 για τη σχολική χρονιά
ΘΕ 4 ΑΞΙΕΣ/1.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α΄Λυκείου
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου
Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Μαυροματάκη
ΑΜΕΣΕΣ ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ
Απορρόφηση , κατανομή και απέκκριση φαρμάκων
Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων (Θεωρία)
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Τμήμα Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Γ. Ν. Πειραιά "Τζάνειο"
Paris Saint-Germain Ιδρύθηκε στις 12 Αυγούστου 1970 μετά τη συγχώνευση μεταξύ Stade Saint-Germain και FC Παρίσι, Paris Saint-Germain Football Club έχουν.
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
Πρωτοκυκλαδικής (ΠΚ) εποχής
Dick Hebdige «Υπο-κουλτούρα: το νόημα του στυλ» Κεφ. 7ο & Κεφ. 8ο
Paul Signac Asnieres.
25η Μαρτίου Οι ήρωες του 1821 Από τους μαθητές Βισβάρδης Νίκος (Δ1)
Κέλτες.
Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης
Διεθνής οικονομική Θεωρία και πολιτική 4η βελτιωμένη έκδοση
Διεθνής οικονομική Θεωρία και πολιτική 4η βελτιωμένη έκδοση
Επεξήγηση σχήματος 3.14 & παρουσίαση του παραδείγματος 10.4
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Εισαγωγή στη Βυζαντινή Φιλολογία
Πίνακας σταθερών των εμπειρικών τύπων Hazen-Williams και Manning για διάφορα υλικά κατασκευής των αγωγών.
Μεθοδολογία των Κοινωνικών Επιστημών
Ελληνογαλλική Σχολή Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας.
1) Όταν λέμε ότι κάποιος λέει ψέματα επειδή είναι ψεύτης:
Μικροηλεκτρονικη 2015.
سخن اول ز خدا خالق خورشید و مه است
2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
Κοινωνικές Ανισότητες και ο Ρόλος του Σχολείου. S. Bowles και H
Άλλη περιγραφή του Ηλεκτρικού Πεδίου
ΠροφορικΗ ΙστορΙα και εκπαιδευση η ιστορία από «τα κάτω»…
PAUL C. HIEMENZ, TIMOTHY P. LODGE ΧΗΜΕΙΑ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ, ΠΕΚ 2014
ΦΑΡΜΑΚΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
B R A I N Διαφορές μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου
PAUL C. HIEMENZ, TIMOTHY P. LODGE ΧΗΜΕΙΑ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ, ΠΕΚ 2014
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “SAINT PAUL” ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2016 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ:  Το ηλιακό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι πρέπει να σταματήσουν οι άνθρωποι να μολύνουν το περιβάλλον χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λειτουργεί με την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας τον ήλιο. Με διάφορα πολύπλοκα εξαρτήματα που θα αναλύσουμε παρακάτω η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε κινητική.

Ένα ηλιακό αυτοκίνητο σήμερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:  Για να καταλήξουμε στο ηλιακό αυτοκίνητο πρώτα εφευρέθηκαν το ηλιακό ρολόι και ο ηλιακός θερμοσίφωνας (όχι ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε σήμερα). Το 1977 ο Ed Passerini κατασκεύασε το Bluebird, το πρώτο ολοκληρωμένο ηλιακό όχημα και στη συνέχεια και άλλα μικρά, ελαφρά και σχετικά φθηνά οχήματα (κάτω των $). Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από μία δοκιμασία του Ed,αφού πρόσφατα είχε εφευρεθεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας, γιατί είχε την περιέργεια να μάθει, αν η ηλιακή ενέργεια μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία ενός κινητήρα, φυσικά για μικρό αυτοκίνητο.

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο (Παλαιστίνη)

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ 1/4:  Το ηλιακό αυτοκίνητο δε διαφέρει πολύ από ένα κανονικό αυτοκίνητο. Περιέχει μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα διαθέσιμα στους οδηγούς των παραδοσιακών οχημάτων όπως φρένα, επιταχυντής, σήματα, οπίσθιοι καθρέφτες άποψης, εξαερισμός και συχνά έλεγχος κρουαζιέρας. Έχει επίσης ένα ραδιόφωνο δύο τρόπων για την επικοινωνία με τα πληρώματα υποστήριξής του. Φυσικά πάνω από την καμπίνα υπάρχει το ηλιακό πάνε, αναγκαίο για τη λειτουργία του. Ανάλογα με την εταιρία κατασκευής, ο κινητήρας βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος του, ενώ καμιά φορά βρίσκεται και στο μπροστινό.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ 2/4:  Το ηλιακό αυτοκίνητο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια που συσσορέυεται στα ‘’πάνελ’’ τα οποία βρίσκονται στο αμάξωμα. Τα ηλιακά στοιχεία μετατρέπουν την φωτεινή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια, που τροφοδοτεί έναν ειδικού τύπου κινητήρα. Σε συνθήκες μεγάλης ηλιοφάνειας, τα στοιχεία μπορούν να δώσουν ισχύ της τάξης του ενός κιλοβάτ - ή 1,3 ίππους.(Η μηχανή ενός συνηθισμένου βενζινοκίνητου αυτοκινήτου μπορεί να δώσει ισχύ μεγαλύτερη από 100 ίππους). Όταν μετακινούνται ηλεκτρόνια από το ανώτερο προς το κατώτερο στρώμα, δημιουργούν ένα θετικό ηλεκτρικό φορτίο στο ανώτερο στρώμα. Όταν εκτεθεί το ηλιακό στοιχείο σε φωτεινή ακτιωοβολία, τα ηλεκτρόνια του κατώτερου στρώματος έλκονται από το θετικό φορτίο του ανώτερου στρώματος και δημιουργούν ηλεκτρικό ρεύμα. Τα υπόλοιπα στοιχεία του (π.χ. τιμόνι, ταχύτητες κ.τ.λ. ) δε διαφέρουν από ένα κανονικό αυτοκίνητο.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ 3/4:  Το ηλεκτρικό σύστημα είναι το σημαντικότερο μέρος των συστημάτων του αυτοκινήτου δεδομένου ότι ελέγχει όλη την δύναμη που μπαίνει και αφήνει στο σύστημα.To πακέτο μπαταριών διαδραματίζει τον ίδιο ρόλο σε ένα ηλιακό αυτοκίνητο που μια δεξαμενή βενζίνης παίζει σε ένα κανονικό αυτοκίνητο στην αποθήκευση της δύναμης για τη μελλοντική χρήση. Τα ηλιακά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν μια σειρά των μπαταριών συμπεριλαμβανομένου lead-acid μπαταρίες, μπαταρίες υδρίδιων νικέλιο- μετάλλων (NiMH), Νικελίου-καδμίου μπαταρίες (NiCd), Ιονικές μπαταρίες λίθιου και Πολυμερείς μπαταρίες λίθιου. Οι lead-acid μπαταρίες είναι λιγότερο ακριβές και ευκολότερες να εργαστούν με αλλά έχουν τη λιγότερη δύναμη στην αναλογία βάρους. Χαρακτηριστικά, ηλιακές τάσεις χρήσης αυτοκινήτων μεταξύ 84 και 170 βολτ.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ 4/4:  Οι μέγιστοι ιχνηλάτες δύναμης διαχειρίζονται τη δύναμη που προέρχεται από ηλιακή σειρά για να μεγιστοποιήσει τη δύναμη και είτε να το παραδώσει για να αποθηκευτεί στην μπαταρία είτε να χρησιμοποιηθεί στη μηχανή. Προστατεύουν επίσης τις μπαταρίες από την υπερφόρτωση. Ο ελεγκτής μηχανών διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που ρέει στη μηχανή σύμφωνα με τα σήματα που ρέουν από τον επιταχυντή.  Πολλά ηλιακά αυτοκίνητα έχουν τα σύνθετα συστήματα αποκτήσεων στοιχείων που ελέγχουν ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα ενώ ακόμη και τα πιό βασικά αυτοκίνητα έχουν τα συστήματα που παρέχουν τις πληροφορίες για την τάση μπαταριών και το ρεύμα στον οδηγό. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιεί δίκτυο περιοχής ελεγκτών.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ:  Το ηλιακό αυτοκίνητο, έχοντας σημειώσει σημαντικά > τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο, αναφορικά με τη χρήση του σε μαζικό επίπεδο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους καταναλωτές, από τότε που δημιουργήθηκε το ηλιακό αυτοκίνητο, ότι είναι η καλύτερη λύση για το περιβάλλον αλλά και για την οικονομία. Ίσως γιατί υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, δηλαδή η ταχύτητα, η εμφάνιση και το κόστος.

Εκτιμάται πως έτσι θα μοιάζει ένα ηλιακό αυτοκίνητο στο μέλλον

ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!