ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.. Μέθοδοι μέτρησης στάθμης Υγρών Πλωτήρος Αγωγιμότητας Χωρητικότητας Ραντάρ Υπέρηχοι Υδροστατικής πίεσης Διαφορικής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Περιβαλλοντικό ζήτημα και οικολογικό κίνημα ΜΑΘΗΜΑ 6.
Advertisements

Δρ. Πολύκαρπος Ευριπίδου Η πρωτη βοηθεια είναι το συνολο των ενεργειων που θα παρασχεθουν σε ένα τραυματια η έναν ασθενη πριν την επεμβαση του.
Είναι ο κλάδος της Χημείας που ασχολείται με δύο κύρια ερωτήματα που αφορούν τις χημικές αντιδράσεις. Το πρώτο είναι το πως γίνεται μια αντίδραση, δηλαδή.
Νοσηλευτική Υπηρεσία Ε.Ν.Ν.Θ.Δ.Ε 1 Ειδικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδος Συνεχής κλειστή παροχέτευση θώρακα (Büllau)
Αγωνιστές-Ανταγωνιστές. Ενδογενής Νουκλεοζίτης: αδενίνη (πουρίνη + ριβόζη) Παίζει ρόλο σαν μεταφορέας ενέργειας με την μορφή ATP & ADP, σηματοδοτεί γενετικές.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.6: Χορός και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Αποστολίδου Ευτέρπη Φυσιολογία Νοέμβριος ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ: cc καθημερινά.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 2.1: Μυθολογία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 2.1: Μυθολογία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Διατήρηση της ενέργειας Θερμική ισορροπία
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι
Αξιολόγηση επενδύσεων
Ανάγκες των ασθενών Φυσικές ανάγκες
Συνείδηση Επίπεδα Προϋποθέσεις καλής λειτουργίας Διαταραχές.
Ανατρίψεις Εν τω βάθει θωπείες
Προδιαγραφές Αναλυτική περιγραφή μαθήματος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (CONTRACTING OUT)
Α. Αρχή της προτεραιότητας
Περιεχόμενα Καρτεσιανό Σύστημα Συντεταμένων,
Υπολογισμός ροής χορήγησης ενδοφλέβιων διαλυμάτων
Βιοηθική Κατά το δεύτερο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα αναπτύχθηκε μια νέα τεχνολογία, η Βιοτεχνολογία, βασισμένη στην απίστευτα γοργή ανάπτυξη των Μοριακών.
Δραστηριότητες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 1/2
Η θεωρητική βάση της εργασίας με την οικογένεια 1/2
Συνέντευξη Συζήτηση με σκόπιμο στόχο τον οποίο οι συμμετέχοντες αποδέχονται. Η συνέντευξη μοιάζει με τη συζήτηση: Περιλαμβάνουν λεκτική και μη λεκτική.
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
Δρ. Παντελής Μπαλαούρας
Ψυχική Υγεία - Ψυχική Νόσος - Φυσιολογικότητα (Ορισμός, κριτήρια, βασικές έννοιες) (Ι) Α. Ψυχική Υγεία Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σαν "ψυχική.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Σύστημα Παραγωγής Διανομής Σύστημα Διεύθυνσης
Αρχή του αρχειακού δεσμού
Φροντίδα μετά την αιμοληψία 1/3
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Οικονομικά Εργαλεία & Περιβαλλοντική Προστασία στην Ελλάδα ΜΑΘΗΜΑ 10.
Διατροφή Ενότητα 22: Διατροφή και άθληση
Γενική και Μαθηματική Χαρτογραφία (Ε)
2η διάλεξη: Αμινοξέα και πρωτεΐνες, μέρος Α
Μελάνια και επικαλυπτικά (Ε)
Αξιολόγηση επενδύσεων
Υπηρεσίες Πληροφόρησης
Δίκαιο Επιχειρήσεων ΙΙ
Αισθητική Σώματος Ι (Ε)
Αξιολόγηση επενδύσεων
Πυκνωτές.
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
Πολιτική πληροφόρησης
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας
Ψυχιατρική Ενότητα 6: Οριακή σύγκρουση Ευάγγελος Γ. Παπαγεωργίου
Αισθητική Σώματος Ι (Ε)
Γενική και Μαθηματική Χαρτογραφία (Ε)
Ψυχιατρική Ενότητα 8: Μηχανισμοί άμυνας Ευάγγελος Γ. Παπαγεωργίου
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Εικαστικές συνθέσεις - Χρώμα στο χώρο
Τεχνικές Μάλαξης (Ε) Ενότητα 6: Κάτω άκρο - Εφαρμογές
Ψυχιατρική Ενότητα 4: Συνέχεια ψυχικών λειτουργιών
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι
Αξιολόγηση επενδύσεων
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι
Χωρητικότητα ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,.
1ο Γυμνάσιο Ανατολής Σχολικό έτος
Δίκαιο Επιχειρήσεων ΙΙ
Τεχνικές Μάλαξης (Ε) Ενότητα 12: Πρόσωπο – Εφαρμογές
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Λιθογραφία – Όφσετ (Θ) Ενότητα 9: Καινοτομίες στις τεχνολογίες όφσετ
Υλικό/ Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
به نام خدا فصل پانزدهم خازن در جریان مستقیم.
Φυσική για Μηχανικούς Ηλεκτρικό Δυναμικό
ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (2019).
Ειδική Κοσμητολογία (Θ)
Eιδικά θέματα βάσεων χωρικών δεδομένων και θεωρία συστημάτων -Θ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ Τα έγγραφα στα οποία δουλέψατε Transcribathon Cyprus
Εφαρμοσμένη Ενζυμολογία (Θ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.

Μέθοδοι μέτρησης στάθμης Υγρών Πλωτήρος Αγωγιμότητας Χωρητικότητας Ραντάρ Υπέρηχοι Υδροστατικής πίεσης Διαφορικής πίεσης

Αισθητήρια στάθμης Χαμηλής στάθμης Υψηλής στάθμης Λειτουργίας: ενεργοποιεί την αντλία τροφοδοσίας νερού Ασφαλείας: σταματά τη λειτουργία του καυστήρα

Αισθητήρια στάθμης Υαλοδείκτες, μαγνητικά, μαγνητικοί πλωτήρος, χωρητικά, αγωγιμότητας, διαφορικής πίεσης, μονά ή πολλαπλά, αναλογικά, με ενσωματωμένη ή όχι ηλεκτρονική μονάδα

Πλωτήρα Αυτή είναι μια απλή μορφή μέτρηση στάθμης Λόγω της άνωσης του, ο πλωτήρας ακολουθεί η στάθμη του νερού πάνω και κάτω. Στο άλλο άκρο του στελέχους, τοποθετείται ένας μαγνήτης, που κινείται μέσα σε ένα ανοξείδωτο καπάκι χάλυβα. Οι μαγνητικοί διακόπτες όταν αντιληφθούν την παρουσία του μαγνήτη στέλνουν σήμα.

Αγωγιμότητας Έστω ένα μεταλλικό δοχείο με νερό. Μία μεταλλική ράβδος είναι αναρτημένη στο εσωτερικό του δοχείου. Εφαρμόζουμε μια ηλεκτρική τάση. Όταν το αισθητήριο είναι βυθισμένο στο νερό, θα περάσει ρεύμα μέσα από το κύκλωμα. Εάν το αισθητήριο δεν ακουμπά στο νερό, το κύκλωμα παραμένει ανοικτό. Αυτή είναι η βάση του αισθητήρα αγωγιμότητας. Η αρχή της αγωγιμότητας χρησιμοποιείται για να δώσει μια μέτρηση σημείο. Όταν η στάθμη του νερού αγγίζει το ακροφύσιο του αισθητήρα, πυροδοτεί μια ενέργεια μέσω ενός ελεγκτή. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μιας αντλίας Άνοιγμα ή το κλείσιμο μιας βαλβίδας Ήχος συναγερμού Άνοιγμα ή κλείσιμο ενός ρελέ

Χωρητικότητας Η αρχή λειτουργίας στηρίζεται στη μέτρηση της χωρητικότητας ενός πυκνωτή. C=K*A/D όπου: C=χωρητικότητα πυκνωτή Farad K=διηλεκτρική σταθερά του μέσου μεταξύ των πλακών A=η επιφάνεια κάθε πλάκας m 2 D=η απόσταση μεταξύ των πλακών m Αν βυθίσουμε τον πυκνωτή σε ένα διηλεκτρικό υγρό, η χωρητικότητα αυξάνεται όσο βυθίζονται οι πλάκες. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην περίπτωση οι πλάκες βυθίζονται σε αγώγιμο υγρό, όπως το νερό του λέβητα, καθώς το υγρό δεν δρα ως διηλεκτρικό.

Χωρητικότητας Τοποθετούμε ένα αισθητήριο χωρητικότητας σε ένα λέβητα. Η χωρητικότητα του συστήματος έχει δύο συνιστώσες. C=C A +C B C A, η χωρητικότητα πάνω από την επιφάνεια του υγρού. Η χωρητικότητα αναπτύσσεται μεταξύ του τοιχώματος του λέβητα και του αισθητηρίου. C B, η χωρητικότητα κάτω από την επιφάνεια του υγρού. Η χωρητικότητα αναπτύσσεται ανάμεσα στο αισθητήριο και το κάλυμμα. Η χωρητικότητα C B είναι πολύ μεγαλύτερη από τη C A. Κάθε άνοδος της στάθμης του νερού θα προκαλέσει αύξηση της χωρητικότητας που μπορεί να μετρηθεί με κατάλληλη διάταξη.

Ραντάρ Η συσκευή αποτελεί ταυτόχρονα πομπό και δέκτη υψηλής συχνότητας παλμών ραντάρ. Τα κύματα ανακλώνται από την επιφάνεια του ρευστού και επιστρέφουν. Μετριέται ο χρόνος μεταξύ εκπομπής και λήψης. Γνωρίζοντας τη γεωμετρία της δεξαμενής υπολογίζεται η στάθμη. Οι μετρήσεις με ραντάρ δεν επηρεάζονται από την πυκνότητα, τη θερμοκρασία, αγωγιμότητα και την υγρασία.

Υπέρηχοι Ένας αισθητήρας εκπέμπει υπέρηχους παλμούς που ανακλώνται από την επιφάνεια του υγρού και ο αισθητήρας ανιχνεύει και πάλι. Ο χρόνος είναι ένα μέτρο για την απόσταση που διανύθηκε στο κενό μέρος της δεξαμενής. Το ήμισυ της απόστασης αφαιρείται από το συνολικό ύψος της δεξαμενής να αποδώσει το επίπεδο. Οι μετρήσεις με ραντάρ δεν επηρεάζονται από την πυκνότητα, τη θερμοκρασία, αγωγιμότητα και την υγρασία.

Διαφορικής πίεσης Η διαφορά της πίεσης ανάμεσα στα δύο σημεία, εξαρτάται από τη στάθμη του νερού. Αυτή η μέθοδος μέτρησης της στάθμης έχει εφαρμογή σε συστήματα που χρησιμοποιούν πολύ καθαρό νερό (πχ. υψηλής πίεσης υδραυλωτοί λέβητες ή φαρμακευτικές διαδικασίες). Στις εφαρμογές αυτές, η αγωγιμότητα του νερού είναι πολύ χαμηλή. Τα αισθητήρια αγωγιμότητας ή χωρητικότητας δεν θα λειτουργήσουν αξιόπιστα.