Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΑ PLC EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΑ PLC EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΑ PLC EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

3 PLC της SIEMENS

4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ PLC ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

5 ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ; ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΛΕ, ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ.

6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ PLC Σε ένα PLC παρατηρούμε: Κλέμες εισόδου Κλέμες εξόδου Ενδεικτικά LED Θύρα επικοινωνίας

7 Μονάδα επέκτασης Σύνδεση τάσης τροφοδοσίας του PLC Ενσωματωμένες έξοδοι Ενσωματωμένες είσοδοι LEDs κατάστασης Διακόπτης επιλογής κατάστασης Κάρτα μνήμης ή μπαταρία LEDs κατάστασης των εισόδων/εξόδων Συνδετήρας Καλύμματα Ποτενσιόμετρο Θύρα επικοινωνίας Σύστημα αυτοματισμού S7-200 Σχεδιασμός του S7-200 Micro PLC

8 Σύνδεση τάσης Τροφοδοσίας PLC LEDs κατάστασης LEDs κατάστασης εισόδων/εξόδων Κάρτα μνήμης ΕΕPROM Ποτενσιόμετρο Για τοπική ρύθμιση μεταβλητών. Π.χ.: Αλλαγή χρόνων, ορίων κ.α. EEPROM; 8 K words, non-volatile memory Θύρα προγραμματισμού και επικοινωνίας RUN STOP I0.1 I0.2 I0.3 I0.4 I0.5 I1.1 I 1.2 I 1.3 I 1.4 I 1.5 Είσοδοι Q0.1 Q0.2 Q0.3 Q0.4 Q0.5 Q 1.1 01 Υποδοχή μνήμης ή μπαταρίας Διακόπτης επιλογής κατάστασης Ποτενσιόμετρο Έξοδοι CPU 214 Χρήση κυρίως για μεταφορά προγράμματος χωρίς συσκευή προγραμματισμού. Ενσωματωμένο τροφοδοτικό Σύστημα αυτοματισμού S7-200 Στοιχεία χειρισμού και ενδείξεων

9 ΚΛΕΜΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (ΕΙΣΟΔΟΙ) Σ΄αυτές, συνδέουμε όλα τα εξαρτήματα ελέγχου του αυτοματισμού, όπως μπουτόν (start, stop, αναστροφής κλπ.), θερμικά, αισθητήρια (θερμοκρασίας, θέσεως, στάθμης κλπ.). Η τάση τροφοδοσίας τους είναι 24V DC, αλλά μερικές φορές και 110 ή 220 V AC, ανάλογα με τον τύπο του PLC.

10 ΚΛΕΜΕΣ ΕΞΟΔΟΥ (ΕΞΟΔΟΙ) Σ΄αυτές, συνδέουμε όλα τα εξαρτήματα εξόδου του αυτοματισμού, όπως ρελέ (κινητήρων, ελέγχου, φορτίων κλπ.), ενδεικτικές λυχνίες κλπ. Η τάση τροφοδοσίας τους είναι 110 ή 220 V AC, αλλά μερικές φορές και 24V DC, ανάλογα με τον τύπο του PLC. Εσωτερικά του PLC, οι κλέμες εξόδου μπορεί να τροφοδοτούνται είτε από μικρορελέ, είτε από τρανζίστορ.

11 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ LED Τα ενδεικτικά led βρίσκονται πάνω στο PLC, από ένα για κάθε είσοδο και έξοδο. Δίπλα στο led αναγράφεται ο αριθμός της εισόδου ή εξόδου που παριστάνει. Όταν η είσοδος ή η έξοδος τροφοδοτείται, τότε ανάβει το αντίστοιχο led. Είναι πολύ χρήσιμα όταν κάνουμε δοκιμή του προγράμματος, χωρίς να έχουμε συνδέσει ακόμη τις εισόδους και εξόδους.

12 ΘΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Βρίσκεται πάνω στο PLC και χρησιμεύει για την σύνδεσή του με τον υπολογιστή ή το κοντρόλ. Από την θύρα αυτή εισάγεται το πρόγραμμα το οποίο έχει γραφεί στον υπολογιστή. Επίσης από εδώ, μπορεί κάποιος να διαβάσει το πρόγραμμα με το οποίο ήδη είναι φορτωμένο το PLC. Σε μερικά PLC, υπάρχουν δύο θύρες επικοινωνίας.

13 ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟΦΟΡΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

14 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

15 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STEP7 ΤΗΣ SIEMENS


Κατέβασμα ppt "PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΑ PLC EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google